Norge
PS! Denne turen har gått
Se årets turer
Stavanger med Flor og Fjære, Lysefjorden og Flåmsbanen
Flor og FjærePå denne turen benyttes fly fra Værnes til Stavanger. Fra Stavanger har vi utflukt til «Flor og Fjære», samt en ferjetur innover Lysefjorden hvor vi ser opp på Prekestolen. Turen nordover går med buss langs flott vestlandsnatur med Hardangerfjorden. Vi tar også en togtur i flott fjellterreng med Flåmsbanen.
StavangerDag 1: Værnes - Stavanger
Avreise fra Værnes kl. 11.25. Vi flyr med SAS via mellomlanding i Bergen og ankommer Sola flyplass utenfor Stavanger kl. 13.20. Vi kjører inn til Stavanger sentrum hvor vi skal bo i 3 netter på Thon Hotel Maritim som ligger ved Breiavatnet. Middag på hotellet.
Dag 2: Stavanger, utflukt «Flor og Fjære»
På formiddagen tar vi en byrundtur med lokal guide. Etterpå blir det tid på egen hånd til vi kl. 17.00 tar båt ut til det flotte hageanlegget «Flor og Fjære». Her finnes palmer og mange ulike blomster og trær. Vi får en guidet omvisning av et hyggelig vertskap før vi får servert en middag. Båtturen tilbake til Stavanger tar en halv time.
Flor og FjæreFlor og FjæreFlor og Fjære
Dag 3: Stavanger, utflukt Lysefjorden
Vi tar ferje til Lauvik og seiler inn den trange og vakre Lysefjorden. På turen inn til Lysebotn, som tar 3 timer, passerer vi rett under Prekestolen. Fra Lysebotn fortsetter vi på en svingete veg oppover fjellsiden. Fra toppen er det fin utsikt utover Lysefjorden og Lysebotn. Etterpå kjører vi om Byrkjedalen hvor vi tar en stopp ved Byrkjedalstunet. Retur til Stavanger på sen ettermiddag.
PrekestolenLysefjordenLysefjorden
Dag 4: Stavanger - Voss
Vi starter dagen med en tur på en ny veg til Rennesøy i Boknafjorden. Herfra er det kort ferjetur over fjorden. Vi fortsetter til Haugesund hvor vi besøker Haraldshaugen. Videre gjennom en ny undersjøisk tunnel fram til Stord. Herfra tar vi ferje fra Leirvik til Sunde ved Husnes. Vi kjører frem til Rosendal hvor vi besøker Baroniet med fin gammel renessansehage. Etterpå kjører vi gjennom Folgefonntunnelen, langs Sørfjorden, over den nye Hardangerfjordbrua og til Voss. Middag og overnatting på Park Hotel Vossevangen.
Dag 5: Voss - Olden
Dette blir en ny dag med storslått vestlandsnatur. Vi kjører frem til Voss. Herfra tar vi toget til Myrdal stasjon på Bergensbanen 867 m.o.h. Fra Myrdal tar vi en tur med Flåmsbanen ned til Flåm. Etterpå kjører vi gjennom verdens lengste biltunnel fra Aurland til Lærdal. Vi tar en kort ferjestrekning over Sognefjorden og kjører forbi Sogndal og frem til Fjærland. Her kan vi besøke Norsk Bremuseum. Etterpå forbi Jølster, over Utvikfjellet og frem til Olden for middag og overnatting på Olden Fjordhotell.
Dag 6: Olden - Trøndelag
Vi fortsetter forbi Stryn, over Strynefjell og ned til Lom. Videre frem til Gudbrandsdalen ved Sel. Turens siste middag inntas på Dombås, retur til Trøndelag på ettermiddag/kveld.


6 DAGER
9.950,-

Turnr.: 17
Avreise:

Prisen inkluderer:
  • Fly Værnes - Stavanger
  • 5 hotellovernattinger
  • 5 frokost
  • 6 middag
  • Utflukter med innganger som beskrevet
Tillegg:
  • Enkeltrom: kr. 1.900,-

Påmelding:
- Epost
- Tlf: (+47) 74088700