Norge
Denne turen har gått
Kystriksvegen med Bodø og Kjerringøy
Bodø sett fra utsiktenBli med og opplev både innland og flott kystnatur på denne turen. Bodø er rammet inn av de vakreste naturgitte omgivelser med Børvasstindene i sør, Landegode og Lofotveggen i nord. Det blir rundtur med lokalguide i Bodø, vi besøker det gamle handelsstedet Kjerringøy, som også er kjent fra flere filminnspillinger som «Jeg er Dina» og «Benoni og Rosa». Vi skal oppleve mye av den flotte Kystriksveien med bl.a. Saltstraumen som er verdens sterkeste tidsvannsstrøm, Ørnes og Glomfjord. Siste overnatting blir i Mosjøen.
Dag 1: Trøndelag - Mo i Rana
Turen starter i Trondheim og går nordover E6. Vi passerer Grong og videre nordover til Namsskogan. Vi kjører til Majavatn, Trofors og Mosjøen. Videre over Korgenfjellet og frem til Mo i Rana for overnatting på Meyergården hotell.
Dag 2: Mo i Rana - Bodø
Vi kjører over Saltfjellet hvor det blir en stopp på Polarsirkelsenteret. Videre nordover Saltdalen til Rognan. Forbi Fauske og frem til Bodø. På ettermiddagen vil en lokal guide gjør oss bedre kjent med byen og omlandet rundt. Turen går bl.a. forbi den koselige havna, videre gjennom «Svenskebyen» som ble bygget opp igjen etter krigens herjinger. Vi skal og en tur opp til utsiktspunktet Rønvikfjellet, der vi i godt vær ser utover til øya Landegode og mot Lofoten. Overnatting i 2 netter på Thon Hotel.
KjerringøyDag 3: Bodø, utflukt Kjerringøy
Vi spiser frokost før vi kjører utover til det gamle handelsstedet Kjerringøy, et unikt kulturminne fra 1800-tallet. Det er 15 fredede bygninger med autentisk interiør som ligger vakkert til ved Kjerringøysundet. Besøket gir oss et unikt innblikk i livet på et nordnorsk handelssted. Vi får kaffe og vaffel, det blir guidet omvisning og vi får servert lunsj i trivelige omgivelser her ute. På turen tilbake tar vi en avstikker ut til Mjelle med utsikt over Landegofjorden og Landegode fyr. Artisten Terje Nilsen fra Bodø gjordet stedet kjent med melodien «Mjelle», skrevet i 1974. På turen til og fra Kjerringøy reiser vi med ferje mellom Festvåg og Misten. Middag på hotellet om kvelden.
SaltstraumenDag 4: Bodø - Mosjøen
Etter frokost kan vi glede oss til nye flotte naturopplevelser på turen langs Kystriksvegen, som ofte kalles «verdens vakreste biltur». Første stopp blir ved den kjente Saltstraumen, verdens sterkeste malstrøm med over 20 knopp. Vi kjører til det gamle handelsstedet Ørnes, her får vi servert kaffe med noe attåt på Ørnes Hotell som ligger ved Hurtigrutekaien. Nå går turen til Glomfjord og videre gjennom den 7614 m lange Svartistunnelen til Forøy. Vi tar ferja til Ågskaret og kjører til Jektvik, her tar vi ei ny ferje til Kilboghamn. Omtrent midtveis på denne timeslange ferje-overfarten krysses Polarsirkelen. Det er kafeteria ombord. Turen fortsetter til Grønsvik Kystfort som ligger ved Stokkvågen. Vi tar en stopp ved Kystfortet, her kan vi se hele Lurøy, samt mot seks nabokommuner. Nå går turen langs Sjonafjorden til Nesna. Herfra ferje til Levang og på ny veg langs Vefsnfjorden til Mosjøen. Overnatting på Fru Haugans hotell.
Dag 5: Mosjøen - Trøndelag
Vi har kommet til turens siste dag, og etter frokost kjører vi E6 til Laksforsen. Her stopper vi for å se den mektige fossen. Vi kjører til Majavatn og videre til Namsskogan. Turens siste middag inntas på Snåsaheia.


5 DAGER
6.880,-

Turnr.: 12
Avreise:
Påstigningsliste alernativ: 5

Prisen inkluderer:
  • 4 hotellovernattinger
  • 4 frokost
  • 1 lunsj
  • 5 middag
  • Kjerringøy med inngang, kaffe og omvisning
  • Rundtur i Bodø med lokalguide
  • Alle ferjer
Tillegg:
  • Enkeltrom: kr. 1.400,-
Utskrifsversjon:
 Katalogside: 11

Påmelding:
- Epost
- Tlf: (+47) 74088700