Norge
PS! Denne turen har gått
Se årets turer
Tromsø - Senja - Vesterålen
SenjaDenne turen starter med en flytur fra Værnes til Tromsø. Etter et opphold her kjører vi på Kvaløya og tar ferje til Senja. Vi får oppleve flott natur med høye fjell på Norges nest største øy. Vi fortsetter med ferje fra Senja til Andenes i Vesterålen. Her blir det en båtutflukt for å se ulike hvaler. Videre besøkes ulike steder i Vesterålen før turen går tilbake til Trøndelag med buss.
Dag 1: Værnes - Tromsø
Vi tar direktefly fra Værnes til Tromsø midt på dagen. Vi skal overnatte i Tromsø i 2 netter på Clarion Hotel The Edge som ligger midt i sentrum.
Vertshuset SkarvenStorgataTromsø
Dag 2: Tromsø
Vi tar en byrundtur i Tromsø og får se byens hovedattraksjoner. Vi besøker Polaria og den kjente Ishavskatedralen. Det blir også muligheter for å ta fjellheisen på kvelden som gir en fin utsikt over byen og ut mot havet.
Dag 3: Tromsø - Senja - Andenes
Vi kjører ut på Kvaløya og tar en ferje over til Senja, Norges nest største øy. Vi kjører den nasjonale turistveien på yttersiden av Senja. Vi får se flott natur med høye fjell som reiser seg opp fra havet. Vi passerer Senjahopen og Skaland. Vi tar et opphold ved "Senjatrollet" før vi kjører til Gryllefjord og tar ferje til Andenes. Her blir det overnatting i 2 netter på Norlandia hotell.
Senjatrolletved SenjatrolletSenja
SpekkhoggerDag 4: Andenes, hvalsafari
Vi besøker et hvalsenter hvor vi først får informasjon om hval og hvalforskning før vi tar en båttur ut på havet. Det er meget gode sjanser for å se den 20m lange og 40 tonn tunge spermasetthvalen, samt andre mindre hvalarter, spekkhugger m.m.
NyksundDag 5: Andenes - Sortland
Vi kjører på vestsiden av Andøya til Bleik. Videre forbi Risøyhamn og Sortland før vi kjører ut til Myre, kommunesenteret i Øksnes kommune. På vestsiden besøkes også det nedlagte fiskeværet Nyksund. Overnatting på Sortland.
Dag 6: Sortland - Mo i Rana
Vi kjører sørover mot Lødingen og tar ferje over Vestfjorden til Bognes. Videre over Hamarøy og Kråkmofjellet mot Fauske. På ettermiddagen over Saltfjellet og nedover Dunderlandsdalen til Mo i Rana hvor det blir middag og overnatting på Meyergården hotell.
Dag 7: Mo i Rana - Trøndelag
Vi fortsetter forbi Korgen og til Mosjøen hvor det blir et opphold. Videre oppover Vefsn og sørover Namdalen. Turens siste middag inntas på Snåsaheia. Retur til Trøndelag på kvelden.


7 DAGER
10.600,-

Turnr.: 9
Avreise:

Prisen inkluderer:
  • Fly Værnes - Tromsø
  • 6 hotellovernattinger
  • 6 frokost
  • 7 middag
  • Hvalsafari
Tillegg:
  • Enkeltrom: kr. 2.100,-
Utskrifsversjon:
 Katalogside: 8

Påmelding:
- Epost
- Tlf: (+47) 74088700