Europa
Denne turen har gått
Sveits og Italia, buss og fly

Vierwaldstättersjøen sett ifra Pilatus
Denne turen går til alpene. Vi har først et opphold i byen Luzern på nordsiden av alpene før vi kjører over St.Gotthardpasset og får et opphold i Bergamo like øst for Milano. Det inngår både båttur på innsjø og bane/gondol opp på høy fjelltopp. Vi kjører buss sørover og benytter fly tilbake fra Milano.

Dag 1: Trøndelag - Oslo / Kiel
Tidlige avreise fra Trøndelag. Frokost på Alvdal og kl. 14.00 avreise med Color Lines ferje fra Oslo til Kiel. Middag og overnatting i lugar med vindu.
Dag 2: Kiel - Veirnheim
Frokost ombord før ankomst Kiel kl. 10.00. Turen går på fine tyske motorveger forbi Kassel, Frankfurt og frem til Veirnheim for overnatting på NH Hotel.
Dag 3: Veirnheim - Luzern
Vi fortsetter sørover og grensen til Sveits passeres ved Basel. Vi kjører frem til Luzern ved Vierwaldstättersjøen hvor vi skal overnatte i 3 netter på Hotel Drei König. Byen ligger fint til ved sjøen.
Dag 4: Luzern, utflukt Vierwaldstättersjøen
På formiddagen tar vi en båttur på sjøen. Den er omgitt av fint alpelandskap.
VierwaldstättersjøenLuzern
Gondolstasjonen på Pilatus (foto: WikiCommons BafS - GNU CC)Dag 5: Luzern, utflukt Pilatus
Vi tar en utflukt til fjelltoppen Pilatus, 2 132 m.o.h., hvor vi får et fantastisk utsyn over landskapet. Vi kjører bane opp og tar gondol ned igjen.
Dag 6: Luzern - Bergamo
Vi kjører over St.Gotthardpasset og kommer ned på sørsiden av alpene. Vi passerer Lugano før vi ankommer Milano. Her skal vi se på den store domen i sentrum. Byen er også kjent for sin berømte Opera «La Scala» og sine mange motehus. Fra Milano er det kort veg til Bergamo som har en fin gammel bydel. Overnatting i 2 netter.
La ScalaKatedralen i MilanoGamlebyen i Bergamo
Lago Iseo sett fra TavernolaDag 7: Bergamo, utflukt Lago Iseo
Vi tar en utflukt til innsjøen Lago Iseo. Sjøen ligger fint til med alpelandskap på sidene. Midt i innsjøen ligger en stor vulkansk øy.
Dag 8: Bergamo - Milano - Værnes
På formiddagen kjører vi frem til Malpensa-flyplass vest for Milano. Herfra tar vi Norwegians fly via Oslo til Værnes på ettermiddagen.



8 DAGER
9.350,-

Turnr.: 37b
Avreise:

Prisen inkluderer:
  • 6 hotellovernattinger
  • 8 frokost
  • 7 middag
  • Color Line Oslo - Kiel
  • Norwegian Milano - Værnes
  • Utflukter som beskrevet
Tillegg:
  • Enkeltrom kr. 1.870,-

Påmelding:
- Epost
- Tlf: (+47) 74088700