Europa
PS! Denne turen har gått
Se årets turer
Sveits og Italia, buss og fly

Vierwaldstättersjøen sett ifra Pilatus
Denne turen går til alpene. Vi har først et opphold i byen Luzern på nordsiden av alpene før vi kjører over St.Gotthardpasset og får et opphold i Bergamo like øst for Milano. Det inngår både båttur på innsjø og bane/gondol opp på høy fjelltopp. Vi kjører buss sørover og benytter fly tilbake fra Milano.

Dag 1: Trøndelag - Oslo / Kiel
Tidlige avreise fra Trøndelag. Frokost på Alvdal og kl. 14.00 avreise med Color Lines ferje fra Oslo til Kiel. Middag og overnatting i lugar med vindu.
Dag 2: Kiel - Würzburg
Frokost ombord før ankomst Kiel kl. 10.00. Turen går på fine tyske motorveger forbi Kassel, Fulda og frem til Würzburg for overnatting på Ringhotel Wittelsbacher Höh.
Dag 3: Würzburg - Luzern
Vi fortsetter sørover forbi Ulm og grensen til Sveits passeres ved Bregenz ved Bodensjøen. Vi kjører frem til Luzern ved Vierwaldstättersjøen hvor vi skal overnatte i 3 netter på Grand Hotel Europa. Byen ligger fint til ved sjøen.
Dag 4: Luzern, utflukt Vierwaldstättersjøen
På formiddagen tar vi en båttur på sjøen. Den er omgitt av fint alpelandskap.
VierwaldstättersjøenLuzern
Gondolstasjonen på Pilatus (foto: WikiCommons BafS - GNU CC)Dag 5: Luzern, utflukt Pilatus
Vi tar en utflukt til fjelltoppen Pilatus, 2 132 m.o.h., hvor vi får et fantastisk utsyn over landskapet. Vi tar båt fra Luzern til togstasjonen hvor vi kjører en tannhjulsbane opp til toppen. Vi tar to gondolbaner tilbake til Luzern på ettermiddagen.
Dag 6: Luzern - Bergamo
Vi kjører over St.Gotthardpasset og kommer ned på sørsiden av alpene. Vi passerer Lugano før vi ankommer Milano. Her skal vi se på den store domen i sentrum. Byen er også kjent for sin berømte Opera «La Scala» og sine mange motehus. Fra Milano er det kort veg til Bergamo som har en fin gammel bydel. Overnatting i 2 netter på NH Hotel Bergamo i sentrum.
La ScalaKatedralen i MilanoGamlebyen i Bergamo
Lago Iseo sett fra TavernolaDag 7: Bergamo, utflukt Lago Iseo
Vi tar en utflukt til innsjøen Lago Iseo. Sjøen ligger fint til med alpelandskap på sidene. Midt i innsjøen ligger en stor vulkansk øy.
Dag 8: Bergamo - Milano - Værnes
På formiddagen kjører vi frem til Malpensa-flyplass vest for Milano. Herfra tar vi Norwegians fly via Oslo til Værnes på ettermiddagen.



8 DAGER
9.350,-

Turnr.: 37a
Avreise:
Påstigningsliste alernativ: 1

Prisen inkluderer:
  • 6 hotellovernattinger
  • 8 frokost
  • 7 middag
  • Color Line Oslo - Kiel
  • Norwegian Milano - Værnes
  • Utflukter som beskrevet
Tillegg:
  • Enkeltrom kr. 1.870,-

Påmelding:
- Epost
- Tlf: (+47) 74088700