Ekstraturer
PS! Denne turen har gått
Se årets turer
Rovinj, Kroatia fly og buss
Adriaterhavskysten har alltid vært populære reisemål. På italiensk side er landskapet flatt og det finnes store sandstrender. På østsiden er landskapet mer variert og berglendt. Her finnes få sandstrender, noe som medfører at vannet blir meget klart og fint. Høydedrag mot nord reduserer de nordlige vindene i vinterhalvåret og dette medfører et behagelig klima hele året. Det er mange kjente ferieplasser på halvøya Istra. Vi har valgt middelalderbyen Rovinj til hoevdoppholdet på turen. Vi flyr sørover og kjører buss tilbake.
Dag 1: Trøndelag - Rovinj
Avreise med Norwegian fra Værnes til Oslo. Videre med Norwegians direktefly fra Oslo kl. 17.35 og ankomst Pula kl. 20.25. Fra Pula er det ca. 40 minutter med buss til Rovinj. I Rovinj skal vi bo i 5 netter på Park Hotel. Hotellet ligger sentralt med fin utsikt mot sentrum. Hotellet har eget svømmebasseng. Like ved hotellet ligger lystbåthavnen.
Dag 2 - 5: Rovinj
Vi har 4 hele dager disponible i Rovinj og området rundt. Byen var i middelalderen bygd på en øy, men kanalen er idag igjenfylt og danner et åpent torg mot havnen. Her er det trivelig å sitte på en fortausrestaurant og nyte og se på livet. I de gamle trange gatene opp mot kirken finnes ulike forretninger hvor man kan gjøre innkjøp av lokal karakter. I tillegg til å slappe av kan man ta ulike utflukter. En populær utflukt er en båttur til øyene eller en fjord utenfor Rovinj. Videre besøkes byen Pula kjent for sitt fine amfiteater.
Dag 6: Rovinj - Villach
Avreise fra Rovinj etter frokost. Vi kjører til Slovenia og tar et opphold i Postojna. Her kan man besøke de kjente dryppsteinsgrottene. Man tar tog inn i fjellet og tar en vandring mellom store dryppsteiner som er fint lyssatt. På ettermiddagen går turen til Østerrike og byen Villach hvor det blir overnatting på Romantik Hotel Post i sentrum.
Dag 7: Villach - München
På formiddagen kjører vi gjennom fint alpelandskap frem til Salzburg, Mozarts fødeby. Det blir omvisning i sentrum med lokal guide. Byen har en fin gågate og over byen ruver festningen Hochensalzburg. Etter et opphold her fortsetter vi på ettermiddagen til Tyskland og frem til München for overnatting.
Dag 8: München - Celle
Vi fortsetter nordover på fine tyske motorveger forbi Nürnberg, Würzburg, Kassel og frem til Celle, kjent for sine fine bindingsverkshus. Overnatting på Intercity Hotel.
Dag 9: Celle - Kiel / Oslo
På formiddagen kjører vi nordover til Kiel hvor Color Lines ferje til Oslo har avgang kl. 14.00. Middag ombord og overnatting i dobbeltlugar. Underholdning, dans og hygge i salongene utover kvelden.
Dag 10: Oslo - Trondheim
Frokost ombord før ankomst Oslo kl. 10.00. Turens siste middag inntas på Alvdal.


10 DAGER
7.920,-

Turnr.: e01
Avreise:

Prisen inkluderer:
  • Fly Værnes - Pula
  • 8 hotellovernattinger
  • 9 frokost
  • 9 middag
  • Minicruise Color Line Kiel - Oslo
  • Lokal guide i Salzburg
Tillegg:
  • Enkeltrom hotell kr. 1.550,-
  • Enkeltlugar: kr. 450,-
  • Utvendig lugar: kr. 310,- p.p.
Påmelding:
- Epost
- Tlf: (+47) 74088700