Rundreiser
Denne turen har gått
Madeira, en flytende blomsterbukett i Atlanterhavet

Pestana Grand Ocean ResortDet er lett å forstå hvorfor Madeira blir beskrevet som en flytende blomsterbukett, det er grønt overalt og det er en rik blomsterprakt og høye majestetiske fjell. Øya har et mildt klima i Atlanterhavet vest for Portugal og nord for Kanariøyene. Madeira er ikke bare storslagen natur og overdådig blomsterprakt. Øyas velkjente gjestfrihet har lange tradisjoner og service har blitt et av Madeiras varemerker. Turen går først på mai samtidig som den store blomsterprakten foregår. Vi benytter direktefly fra Værnes til Madeira tur/retur.
Pestana Grand Ocean ResortDag 1: Værnes - Funchal, Madeira
Avreise fra Værnes på morgenen. På formiddagen flyr vi non stopp til Madeira. Matservering på flyet inngår. Fra flyplassen er det kort veg frem til øyas hovedstad Funchal. Vi skal bo i 7 netter på utmerkede Pestana Grand Ocean Resort som ligger inntil strandpromenaden, Lidoområdet, ved odden Ponta da Cruz. Hotellet har det man forventer av et 5-stjerners hotell. Alle rom har balkong/terrasse og havutsikt kan bestilles mot et tillegg i prisen. Hotellet ligger i en stor hage og er omgitt av et stort bassengområde. Hotellet har også stor velværeavdeling med oppvarmet basseng, jacuzzi, badstue, trimrom m.m. Om kvelden blir det felles middag i en av hotellets restauranter.
Dag 2 - 7: Funchal, Madeira
Det blir god tid til å slappe av og nyte ferielivet og hotellets fasiliteter. Man må også utnytte tiden for å se seg om på den naturskjønne øya. Vi har inkludert flere utflukter med skandinavisk lokalguide. Vi har en halvdagsutflukt til nonnenes dal og botanisk hage. Vi besøker først Jardim Botamico med fin utsikt utover Funchalbukten. Her får vi nærmere orientering om øyas blomsterprakt. Turen går videre oppover nonnenes dal, en dyp dalskjæring. Ved Eira do Serrades utsiktspunkt ser vi dalen og en liten landsby langt nedenfor oss som vi skal besøke.
En kveld blir det utflukt med Madeira-aften. Vi får servert den svært gode nasjonalretten "Espetada"-grillspyd. Restauranten som ligger i Camara de Labos ligger i et vindistrikt og vi får også noe godt å drikke. Senere på kvelden opptrer en lokal folkegruppe med sang og dans.
En heldagsutflukt til det vestre Madeira. Turen går gjennom skiftende landskaper fra kysten og over fjellpasset Encumeada på 1000 meters høyde. Vi får se frodige banan- og vinavlinger. Vi kommer også langs nordkysten til Porto Moniz. Med utsikt utover Atlanterhavet spise vi lunsj. Vi kjører igjen opp i høyden for retur til hotellet på ettermiddagen.
En ettermiddag tar vi en felles tur inn til Funchal sentrum for å se på blomsterfestivalen.
Madeira er meget kjent for sine lange vanningskanaler, levadaene. De som ønsker kan være med på en fottur langs disse kanalene. Her er et rikt plante- og blomsterflora pga. vannet i kanalene. Vi avslutter oppholdet med en felles middag på hotellet siste kveld.
Botaniske hage: Jardim BotanicoPorto Moniz (foto: WikiCommons WouterHagens - PD)
Dag 8: Funchal, Madeira - Værnes
På formiddagen kjører vi ut til flyplassen og det blir ettermiddagsfly tilbake til Værnes. Måltid ombord er inkludert.



8 DAGER
9.880,-

Turnr.: 47
Avganger:

Prisen inkluderer:
  • 7 hotellovernattinger i dobbeltrom
  • 7 frokost
  • 1 lunsj
  • 3 middag
  • Fly Værnes - Madeira tur/retur inkl. måltid
  • Utflukter som beskrevet
Tillegg:
  • Enkeltrom: kr. 1.995,-
  • Rom med havutsikt: kr. 695,- p.p.

Påmelding:
- Epost
- Tlf: (+47) 74088700