Rundreiser
Denne turen har gått
Andalucia, Sør-Spania

RondaAndalucia, den sørligste delen av Spania, er rik på historie, kultur og skiftende landskap. På turen i mars benyttes SAS via Oslo mens i oktober benyttes Norwegians direktefly Trondheim - Malaga. Vi tar en interessant rundreise med buss og besøker Granada, Córdoba, Sevilla, Gibraltar og Ronda. Det blir også en dagsutflukt til Tanger i Marokko. Returen blir med SAS fra Malaga via Gardermoen til Værnes.
Dag 1: Værnes - Malaga - Granada
Avreise med Norwegians direktefly fra Værnes kl. 13.30 med ankomst Malaga kl. 18.05. Her møter vi vår buss og turen går en kort strekning gjennom Sierra Nevada frem til Granada. Byen ble grunnlagt år 400 f.Kr. og var hovedstad i det mauriske riket fra 711 til 1492. Byens arkitektur bærer preg av dette idag. I byen er det egen arabisk bydel med maleriske gater og små butikker. Middag og overnatting på hotell Carmen i Granada i 2 netter.
Dag 2: Granada
Vi besøker Alhambra, sultanens residens som bestod av festningen Alcazaba og palasset Alcazar. Det imponerende palasset gir en god indikasjon på Arabernes storhetstid. Inntil området ligger også sommerresidensen for kongen av Granada. Her er det vakre haver med springvann og kanaler. Ettermiddagen til egen disposisjon.
Dag 3: Granada - Córdoba - Sevilla
Fra Granada kjører vi nordvestover gjennom kuppert landskap frem til Córdoba. Her besøker vi den store arabiske moskeen, La Mezquita, bare moskeen i Mekka er større. Rundt moskeen er det en arabisk bydel med arabisk gatemønster som en labyrint. På ettermiddagen fortsetter vi vestover gjennom frodig og fruktbart landskap til Sevilla, hovedstaden i Andalucia. Overnatting i 2 netter på Hotel Fernando sentralt i byen.
Dag 4: Sevilla
På formiddagen vil en lokal guide vise oss rundt i sentrum av byen. Verdens største gotiske kirke, Katedralen, er rikt utsmykket og har mange glassmalerier. Her er også Christofer Columbus' grav. Videre besøkes den kjente «Spanskeplassen». Ettermiddagen fri til egen disposisjon. Mange muligheter for handling.
Dag 5: Sevilla - Gibraltar - Los Borrios
På formiddagen kjører vi sørover forbi Jerez og østover frem til Gibraltar. På ettermiddagen tar vi et opphold i Gibraltar som har tilhørt England siden 1713. Gibraltar har idag ca 25.000 innbyggere. Byen ligger på sørvestsiden av den karakteristiske klippen som rager 400 m.o.h. Vi tar en rundtur med minibusser hvor vi også stifter bekjentskap med de vill apekattene over byen. Vi kjører tilbake til Spania og Los Borrios hvor det blir overnatting i 2 netter på Hotel Montera Plaza.
Dag 6: Utflukt Marokko
Denne dagen blir det en interessant utflukt til Marokko. Vi tar båt over til Tanger i Marokko. Her blir vi møtt med en helt annen kultur. Vi får en runde med lokal guide og buss og får mulighet til å besøke basarene og mindre butikker. Det inngår lunsj under oppholdet hvor vi også får en smak av en anderledes musikk og dans. Retur til Algeciras på sen ettermiddag.
Dag 7: Algeciras - Ronda - Malaga
Vi fortsetter langs mange kjente ferieplasser på Solkysten mot Marbella. Her tar vi turen litt inn og opp i landet frem til byen Ronda. Byen ligger på en klippe delt av dype kløfter. Byen er spesielt kjent for at her ligger den første tyrefekterarenaen i Spania. Retur langs kysten frem til Malaga på ettermiddagen. Her blir det overnatting i 2 netter på sentralt hotell.
Dag 8: Malaga
Dagen tilbringes iro i Malaga. Muligheter for avslapping, soling og bading, eller en siste handel før tilbakereisen.
Dag 9: Malaga - Værnes
Avreise fra Malaga på formiddagen med SAS sitt direktefly til Oslo. Videre til Værnes på sen ettermiddag.



9 DAGER
12.480,-

Turnr.: 43
Avganger:

Prisen inkluderer:
  • 8 hotellovernattinger
  • 8 frokost
  • 1 lunsj
  • 8 middag
  • Fly Værnes - Malaga tur/retur
  • Utflukter med lokale guider i Granada, Sevilla, Gibraltar og Marokko
Tillegg:
  • Enkeltrom hotell kr. 2.400,-

Påmelding:
- Epost
- Tlf: (+47) 74088700