Rundreiser
PS! Denne turen har gått
Se årets turer
Cognac med Paris, buss og fly
CognacCognac er en mindre eldre by i sørvest del av Frankrike nord for Bordeaux. Byen og området rundt er mest kjent for at her produseres det kjente og velsmakende druebrennevin Cognac. Det må være produsert her for å kunne kalles Cognac og fremstillingen må følge klare regler som kontrolleres. Under oppholdet besøkes kjente Cognachus og fabrikker. På turen blir det også besøk i Paris. Vi benytter Color Line Oslo - Kiel på utreisen og fly tilbake til Værnes.
Dag 1: Trøndelag - Oslo / Kiel
Avreise fra Trøndelag tidlig på morgenen. Turen går til Alvdal for frokost. Videre sørover til Oslo og kl. 14.00 avreise med Color Lines ferje til Kiel. Middag ombord og overnatting i lugar med vindu.
Van der Valk, GladbeckDag 2: Kiel - Gladbeck
Frokost ombord før ankomst Kiel kl. 10.00. Turen går sørover forbi Hamburg, Bremen, Osnabrück og frem til Gladbeck for overnatting på Hotel van der Valk.
ParisDag 3: Gladbeck - Paris
Vi fortsetter til Belgia og tar et opphold i Brussel. Her besøkes byens kjente torv omkranset av fine bygninger. På ettermiddagen videre sørover til Paris. Overnatting i 2 netter på Carlton Hotel som ligger sentralt på Montmatre.
Malernes Torg ved Sacre CoeurDag 4: Paris
På formiddagen blir det byrundtur med lokal guide. Vi får se byens hovedseverdigheter som Eiffeltårnet, Triumfbuen, Concordeplassen m.m. Ettermiddagen til egen disposisjon. Dagens middag inntas ved malernes torg, ved kirka Sacre Coeur. Herfra er det fin utsikt utover byen.
Cognac druerDag 5: Paris - Cognac
Vi kjører sørvestover gjennom Loiredalen. Her er det mange gamle kongeslott som er bygd langs elva. Ved Tours fortsetter vi sørover mot Poiliers og frem til Cognac på ettermiddagen. Her blir det overnatting i 3 netter på Ibis Cognac Hotel.
Tønner, OtardDag 6 - 7: Cognac
Cognac er en type druebrennevin som har et strengt regelverk om hvor vindruen kan dyrkes, hvordan den skal tilvirkes og ikke minst lagring i eiketønner. Nesten all produksjon går til eksport og Norge er på tross av sin størrelse det 9. viktigste eksportlandet.
Under oppholdet besøkes ulike produsenter og det blir 3 prøvesmakinger av de mest kjente merkene som selges i Norge. Vi får gode kunnskaper om de ulike aldersbestemmelser og klassifikasjoner.
Dag 8: Cognac - Paris / Paris - Værnes
På formiddagen tar vi hurtigtoget TGV fra Cognac til Paris. På ettermiddagen blir det SAS fly fra Paris til Oslo og videre til Værnes kl. 18.55.


8 DAGER
10.980,-

Turnr.: 42
Avreise:
Påstigningsliste alernativ: 1

Prisen inkluderer:
  • 6 hotellovernattinger
  • 8 frokost
  • 7 middag
  • Color Line Oslo - Kiel
  • Prøvesmaking Cognac og Champagne
  • Lokal guide i Paris
  • Tog Cognac - Paris
  • Fly Paris - Værnes
Tillegg:
  • Enkeltrom: kr. 1.700,-
Utskrifsversjon:
 Katalogside: 40

Påmelding:
- Epost
- Tlf: (+47) 74088700