Rundreiser
PS! Denne turen har gått
Se årets turer
Korsika, fly og buss
Kansellert i 2013, kommer sansynligvis i 2014

CalviKorsika kalles ofte skjønnhetens øy. Landskapet er vilt og variert og hele øya er som en stor nasjonalpark. Det høyeste fjellet går opp til 2.700 meter og det er mange mindre fine strender. Det dyrkes vin og oliven og det dufter av krydder og blomster. På denne turen tar vi en rundtur på hele øya. Vi besøker mindre middelalderbyer både i høyden i innlandet og ved fine viker ved kysten. Vi besøker også Ajaccio som var Napoleons fødested som idag er øyas forretningssenter. Øya har tilhørt Frankrike siden 1765 da bystaten Genova solgte den for å betale ned gjeld. Reisen foregår med fly til Nice og så hurtiggående ferje til og fra Korsika. Hjemturen foregår med buss.

Dag 1: Værnes - Nice
Avreise fra Værnes kl. 10.00 med Norwegians direktefly til Nice. Ettermiddagen disponibel på egen hånd. Middag og overnatting på Hotel Holiday Inn.
NiceNiceNice
Dag 2: Nice - Korsika, Calvi
Etter tidlig frokost tar vi hurtigferje fra Nice til Korsika. Etter ca. 3 timer ankommer vi den idylliske feriebyen L'Île-Rousse. Vi kjører langs kysten vestover til Calvi som ligger ved en stor bukt. Byen har en 6 km lang sandstrand og er regnet som den fineste badebyen på Korsika. På en klippe som stikker ut i havet ligger en borg fra tiden øya tilhørte Genova.
Citadelle, Calvi (foto: WikiCommons Rikouman - PD)Calvi (foto: WikiCommons Fr.Latreille - CC)Calvi (foto: WikiCommons Michel Buze - GNU CC)
Dag 3: Calvi - Ajaccio
Vi kjører tilbake til L'Île-Rousse. Her tar vi vegen sørover mot øyas innland og mest berglendte område. Hele dagen kjører vi gjennom grovt og kupert landskap. Vegen stiger opp til passet Col de Vergio på 1477 m.o.h. som er Korsikas høyeste veg. Vi passerer kurplassen Évisa før vi kommer ned til havnebyen Porto. Byen ligger ved en azurblå bukt omkranset av bratte fjell. Bebyggelsen er samlet rundt den pittoreske havnen.
Fra Porto kjører vi i klippelandskap før vi ankommer Cargèse som er en gresk koloni fra 1700-tallet. På kvelden ankommer vi Korsikas hovedstad, Ajaccio hvor vi skal bo i 2 netter.
Dag 4: Ajaccio
På formiddagen tar vi en rundtur til fots i byen som har ca. 60.000 innbyggere. Napoleon ble født her og vi besøker hans fødested, Napoleonmuseet i rådhuset og katedralen han ble døpt i 1771. Vi besøker byens Salgshall og opplever livlig torghandel. Ettermiddagen til egen disposisjon før vi om kvelden kjører ut il badebyen Porticcio. Herfra er det fin utsikt mot Ajaccio og fjellene bak og vi kan se solnedgangen over havet. Vi spiser felles middag her før vi kjører tilbake.
AjaccioAjaccio PlageAjaccio
Dag 5: Ajaccio - Porte Vecchio
Vi fortsetter sørover på svingete veger. Vi tar et opphold i byen Sartine som sies å være den mest korsikanske by. Byen var den siste plassen hvor vendettaen, blodhevnen, levde lengst. De høye husene langs de bratte gatene er bygd av mørk granitt og gir en dyster atmosfære i denne middelalderbyen.
Vi kjører til Bonifacio på øyas sørspiss. Byen er bygd på en høy klippe som går ut i havet. På bratte gater tar vi oss opp til den gamle byen bakom festningsmurene. Sandsteinklipper, opptil 80 meter høye, stuper ned i havet. Fra Bonifacio fortsetter vi til Porto-Vecchio på Korsikas østkyst.
Dag 6: Porte Vecchio - Bastia
Vi fortsetter langs østkysten til Aleria som var sentrum på Kroatia under romertiden for 2000 år siden. Herfra kjører vi inn i landet til Corte som også kalles "Korsikas hjerte". Her ble de siste kamper for Korsikas frigjørelse utkjempet. Høgt over byen troner en festning fra 1400 tallet. Vi kjører igjen ned til kysten og frem til havnebyen Bastia hvor vi skal bo vår siste natt på Korsika. Bastia er øyas økonomiske sentrum og har stor ferjetrafikk til Italia og Frankrike. Vi tar en rundtur og ser på byens hovedseverdigheter.
BastiaDag 7: Bastia - Livorno - Genova
Formiddagen til egen disposisjon. Vi kan handle på handelsgaten Rue Parli eller besøke Etnografiske museet som viser Korsikas historie. På ettermiddagen tar vi ferje over til Livorno i Italia. Vi kjører langs middelhavskysten gjennom landskapet Liguria til Genova for overnatting.
Dag 8: Genova - Ulm
Vi kjører nå på raske motorveger forbi Milano og Lugano i Sveits. Vi kjører gjennom alpene frem til Liechtenstein og Bregenz ved Bodensjøen. Videre inn i Tyskland til overnatting i Ulm. Byen er kjent for sinstore katedral med 2 høye tårn.
Dag 9: Ulm - Celle
Vi fortsetter nordover forbi Würzburg, Kassel og frem til Celle for overnatting. Byen har mange fine bindingsverkshus i sentrum.
Dag 10: Celle - Kiel / Oslo
På formiddagen kjører vi frem til Kiel og kl. 14.00 avreise med Color Lines ferje til Oslo. Middag ombord og overnatting i lugarer med vindu.
Dag 11: Oslo - Trøndelag
Frokost før ankomst Oslo kl. 10.00. Middag på Alvdal og retur til Trøndelag på kvelden.


11 DAGER
12.640,-

Turnr.: 40
Avreise:

Prisen inkluderer:
  • Fly Værnes - Nice
  • 9 hotellovernattinger
  • 10 frokost
  • 11 middag
  • Ferje Nice - Korsika og Korsika - Livorno
  • Color Line Kiel - Oslo
Tillegg:
  • Enkeltrom hotell: kr. 1.800,-
Utskrifsversjon:
 Katalogside: 38

Påmelding:
- Epost
- Tlf: (+47) 74088700