Rundreiser
PS! Denne turen har gått
Se årets turer
Praha - Budapest - Krakow
På denne turen besøkes Praha, hovedstaden i Tsjekkia, Budapest, Ungarn hovedstad og Krakow, den gamle hovedstaden i Polen. Turen går innblikk i europeisk historie, storhetstid med praktfulle byggeverk, statuer, monumenter m.m. Vi benytter Norwegians direktefly fra Værnes til Berlin og kjører frem til Praha på turens første dag. På returen benyttes Color Lines ferje fra Kiel til Oslo.
Dag 1: Værnes - Berlin - Praha
På formiddagen tar vi Norwegians direktefly fra Værnes til Berlin. Her blir vi møtt av vår buss og turen starter sørover. Vi passerer Dresden før vi kjører til Tsjekkia og hovedstaden Praha på ettermiddagen. Her blir det overnatting i 2 netter på Jurys Inn Prague Hotel.
Dag 2: Praha
På formiddagen vil en lokal guide vise oss byens hovedseverdigheter. Vi starter i bydelen Hradcany, det gamle borgområdet og slottet. Vi går videre mot det gamle byområdet, torget med rådhuset og det kjente astronomiske uret. Vi går en tur på Karlsbroen som med sine byporter og tårn er den mest spesielle broen over Moldau. På kvelden er byen vakker da mange fine bygninger har opplyste fasader.
PrahaAstronomiske ur, Prahafra Hradcany, gamle borgen
Dag 3: Praha - Budapest
Vi kjører sør-østover forbi Brno og til Slovakia. Vi passerer hovedstaden Bratislava før vi kjører inn i Ungarn og frem til Budapest. Overnatting i 3 netter på Carlton Hotel som ligger sentralt ved Donau.
Parlamentet i BudapestDag 4 - 5: Budapest
Vi har 2 dager disponible i Budapest. Vi tar en byrundtur med lokal guide. Vi får se mange flotte broer over Donau som knytter bydelene Buda og Pest sammen. Videre den flotte parlamentsbygningen, Gellerthøyden, Fiskerbastionen m.m. Det blir en kveldsutflukt med båt på Donau og en kveldsutflukt med middag, folkedans og sigøynermusikk.
Fiskerbastionen
Dag 6: Budapest - Krakow
Fra Budapest kjører vi nordover og passerer snart grensen til Slovakia. Vi kjører gjennom kupert natur forbi Banska Bystrica og gjennom Tatrafjellene til Polen og frem til landets tidligere hovedstad Krakow. Her blir det overnatting i 3 netter på hotell Wyspianski.
Dag 7 - 8: Krakow
Krakow var landets hovedstad til 1596 og kjent for sin vakre arkitektur. Byens torg er ganske uforandret siden 1300-tallet og har en stor torghall med mange butikker. Det gamle kongeslottet Wavel ruver over byen. En lokal guide viser oss rundt i byen. Videre besøkes saltgruvene Wieliczka utenfor byen. Polske gruvearbeidere har bygd en underjordisk verden med skulpturer, museum og en kirke. Vi tar også en utflukt til Oswiecim for å besøke minnesmerket over konsentrasjonsleirene Auschwitz og Birkenau.
HestedrosjeWieliczkaAuschwitz
Dag 9: Krakow - Berlin
Vi kjører vestover forbi industribyen Katowice og Wroclaw før grensen til Tyskland passeres ved Cottbus sør for Berlin. Overnatting i Henningsdorf litt nordvest for Berlin sentrum.
Dag 10: Berlin - Kiel / Oslo
På formiddagen kjører vi frem til Kiel og kl. 14.00 blir det avreise med Color Lines ferje til Oslo. Middag ombord og overnatting i lugarer med vindu.
Dag 11: Oslo - Trøndelag
Frokost ombord før ankomst Oslo kl. 10.00. Middag på Alvdal og retur til Trøndelag på kvelden.


11 DAGER
12.940,-

Turnr.: 56
Avreise:

Prisen inkluderer:
  • 9 hotellovernattinger
  • 10 frokost
  • 11 middag
  • Norwegian Værnes - Berlin
  • Color Line Kiel - Oslo
  • Lokale guider i Praha, Budapest og Krakow
  • Utflukter som beskrevet
Tillegg:
  • Enkeltrom: kr. 2.300,-
Påmelding:
- Epost
- Tlf: (+47) 74088700