Rundreiser
PS! Denne turen har gått
Se årets turer
Cognac med ParisSe årets turer

Dag 1: Trøndelag - Oslo / Kiel
Avreise fra Trøndelag tidlig på morgenen. Turen går til Alvdal for frokost. Videre sørover til Oslo og kl. 14.00 avreise med Color Lines ferje til Kiel. Middag ombord og overnatting i lugar med vindu.
Avreise fra Trøndelag tidlig på morgenen. Turen går til Alvdal for frokost. Videre sørover til Oslo og kl. 14.00 avreise med Color Lines ferje til Kiel. Middag ombord og overnatting i lugar med vindu.
Frokost ombord før ankomst Kiel kl. 10.00. Turen går sørover forbi Hamburg, Bremen, Osnabrück og frem til Gladbeck for overnatting på Hotel van der Valk.

Vi fortsetter til Belgia og tar et opphold i Brussel. Her besøkes byens kjente torv omkranset av fine bygninger. På ettermiddagen videre sørover til Paris. Overnatting i 2 netter på Carlton Hotel som ligger sentralt på Montmatre.

På formiddagen blir det byrundtur med lokal guide. Vi får se byens hovedseverdigheter som Eiffeltårnet, Triumfbuen, Concordeplassen m.m. Ettermiddagen til egen disposisjon. Dagens middag inntas ved malernes torg, ved kirka Sacre Coeur. Herfra er det fin utsikt utover byen.

Vi kjører sørvestover gjennom Loiredalen. Her er det mange gamle kongeslott som er bygd langs elva. Ved Tours fortsetter vi sørover mot Poiliers og frem til Cognac på ettermiddagen. Her blir det overnatting i 3 netter.

Cognac er en type druebrennevin som har et strengt regelverk om hvor vindruen kan dyrkes, hvordan den skal tilvirkes og ikke minst lagring i eiketønner. Nesten all produksjon går til eksport og Norge er på tross av sin størrelse det 9. viktigste eksportlandet.
Under oppholdet besøkes ulike produsenter og det blir 3 prøvesmakinger av de mest kjente merkene som selges i Norge. Vi får gode kunnskaper om de ulike aldersbestemmelser og klassifikasjoner.
Dag 8: Cognac - Reims
Vi forlater Cognac og kjører nordøstover forbi Paris og til Reims, sentrum for champagneproduksjonen. Vi prøvesmaker på den sprudlende drikk og blir nærmere orientert om produksjon, lagring m.m.
Vi forlater Cognac og kjører nordøstover forbi Paris og til Reims, sentrum for champagneproduksjonen. Vi prøvesmaker på den sprudlende drikk og blir nærmere orientert om produksjon, lagring m.m.

Vi fortsetter nordøstover forbi Metz og passerer grensen til Tyskland ved Saarbrücken. Videre forbi Frankfurt, Kassel og frem til overnatting på van der Valk Hotel i Hildesheim.
Dag 10: Hildesheim - Kiel / Oslo
På formiddagen kjører vi frem til Kiel og kl. 14.00 Color Lines ferje til Oslo. Middag ombord og overnatting i lugar med vindu.
På formiddagen kjører vi frem til Kiel og kl. 14.00 Color Lines ferje til Oslo. Middag ombord og overnatting i lugar med vindu.
Dag 11: Oslo - Trøndelag
Frokost ombord før ankomst Oslo kl. 10.00. Middag på Alvdal og retur til Trøndelag på kvelden.
Frokost ombord før ankomst Oslo kl. 10.00. Middag på Alvdal og retur til Trøndelag på kvelden.
11 DAGER
13.450,-
Turnr.: 52
Avreise:
Prisen inkluderer:
- 8 hotellovernattinger
- 11 frokost
- 11 middag
- Color Line Oslo - Kiel tur/retur
- Prøvesmaking Cognac og Champagne
- Lokal guide i Paris
- Enkeltrom: kr. 2.290,-