Norden
PS! Denne turen har gått
Se årets turer
Island, Sørkysten og Reykjavik
I dag reiser vi til Island på en meget behagelig måte med direktefly. På Sagaøya kommer du i nærkontakt med vår felles kulturarv og de gamle Sagaenes dramatikk.
Landskapet preges av store kontraster mellom ild og is, hvor naturens rå krefter spiller fritt. Over hele landet damper og koker varme kilder i en mangfoldig fargelek. Samspillet mellom trolsk vulkanlandskap og magisk lys gir en følelse av at man befinner seg mellom myte og virkelighet, noe som kanskje forklarer islendingenes tro på alver og nisser.
På denne turen besøker vi sørkysten av Island i tillegg til Reykjavik. Vi kjører gjennom kystlandskap med isbreer, strender, grusørkern og en spesiell natur.

Dag 1: Trøndelag - Hveragerdi
Avreise med Icelandair fra Værnes kl. 15.00 direkte til Keflavik. Vi lander på flyplassen i Keflavik utenfor Reykjavik kl. 15.35 (NB! 2 timers tidsforskjell). På ettermiddagen blir det besøk i den kjente «Blå Lagune» for et varmt og mineralrikt bad. Etterpå kjører vi frem til Hveragerdi hvor det blir middag og overnatting.
Løgberget på Thingvellir Dag 2: Hveragerdi, utflukt «Den gyldne sirkel»
Denne dagen blir det en heldagsutflukt på en av de klassiske rundturene «Den gyldne sirkel». Vi drar først til nasjonalparken Thingvellir. Her ble Alltinget etablert i år 930. Her ble Islands lover og regler fastsatt. I nasjonalparken besøkes klippen Løgberg. Det blir mulighet for å kjøpe lunsj ved Gullfoss før vi går ned til fossen som er et av Islands vakreste og mest imponerende vannfall. Etterpå fortsetter vi til Geysir-området. Her spruter det varmt vann fra mange geysirer, hvorav Strokkur er den største og spruter kokende vann hvert tiende minutt. Etterpå besøker vi Fridheimar for hesteoppvisning og et besøk i drivhus. Middag og overnatting i Hveragerdi.
FriðheimarGullfossStrokkur
SkogsfossDag 3: Hveragerdi - Skaftafell
Vi kjører østover gjennom jordbruksdistriktet ved foten av Eyjafjelljøkull. Vi passerer de flotte vannfallene Skógafoss og Seljalandsfoss som faller ut fra bergskrenten fra 60 meters høyde. Ved Skoger kan vi besøke et bygdemuseum med islandsk torvgård. Ved Islands sørligste spiss reiser klippen Dyrhólaey seg ut av den flate sandkysten. Vi besøker Reynisfjøra med flotte basaltsøyler. Vi fortsetter frem til Kirkjubæjarklostir og videre over Skeidararsandur, en stor sandørken, dannet av grus fra de store isbreene. Middag og overnatting i dette området.
DyrholareyReynisfjell Seljalandsfoss
Dag 4: Skaftafell med utflukt til Jøkullslon og nasjonalparken Skaftafell
Vi fortsetter østover mellom fjell og hav til Jøkullslon. Der blir det mulighet for en båttur blant isfjell før vi tar en stopp ved Nasjonalparksenteret i Skaftafell. På ettermiddagen kjører vi til Reykjavik langs kysten. Middag og overnatting i Reykjavik.
Dag 5: Reykjavik
Etter en god frokost blir det en byvandring i sentrum av Reykjavik. Ettermiddagen er fri til egen disp. Middag og overnatting i Reykjavik.
Reykjavik,
Dag 6: Reykjavik - Trøndelag
Tidlig frokost før bussen kjører oss til Keflavik med avreise kl 08.00. Vi flyr via Bergen før vi lander på Værnes kl 14.15.


6 DAGER
11.580,-

Turnr.: 24
Avreise:

Prisen inkluderer:
  • Fly Værnes - Keflavik t/r
  • 5 hotellovernattinger
  • 5 frokost
  • 5 middag
  • Utflukter som beskrevet
  • Inngang den Blå Lagune og hesteoppvisning på Fridheimar
Tillegg:
  • Enkeltrom: kr. 2.400,-
Påmelding:
- Epost
- Tlf: (+47) 74088700