Norge
Denne turen har gått
Helgeland m/Dønna, Lovund og Træna
Helgeland, tatt fra Dønnesfjellet,

Denne turen går kystriksvegen langs Helgelandskysten med skiftende kystlandskap med høye fjell og fruktbare sletter ut mot havet. Men vi forlater hovedvegen og besøker øyene Dønna, Lovund og Træna ytterst på Helgelandskysten med små levende kystsamfunn på øyer med høye fjell. På Lovund har en av Norges største lundefuglkolonier sitt tilholdssted.

Dag 1: Trondheim - Brønnøysund
VennesundAvreise fra Trondheim på morgenen. Turen går langs E6 nordover forbi Levanger, Steinkjer og frem til Grong. Ved Gartland kjører vi av til Høylandet og starter på Kystriksvegen nordover. Vi tar ferje fra Holm til Vennesund, kjører frem til Brønnøysund. På ettermiddagen tar vi en tur ut til Torghatten. Middag og overnatting på Thon hotell.
Dag 2: Brønnøysund - Sandnessjøen
Vi fortsetter kystriksvegen til Horn med ferje til Anndalsvågen. Videre frem til Forvik og ferje til Tjøtta. Vi besøker det nye Petter Dass-museet ved Alstahaug kirke. Videre frem til Sandnessjøen for middag og overnatting på Rica hotell.
Dag 3: Sandnessjøen - Dønna - Lovund
På formiddagen tar vi ferje fra Sandnessjøen til Bjørn på Dønna. Her blir vi møtt av en lokal guide som viser oss rundt på øya. Vi besøker Dønnes kirke. Dagens lunsj inntas på Dønnesfjellstua med fin utsikt utover havet og nordover mot Lovund og Træna. Ferje tilbake til Sandnessjøen på ettermiddagen. Etter et kort opphold i Sandnessjøen går turen med stor hurtigbåt langs kysten nordover til Nesna og utover til Lovund. Middag og overnatting i 2 netter på Lovund Rorbuhotell.
Dønnes kirkeTorghatten
Dag 4: Lovund, utflukt Træna
På formiddagen blir det utflukt med båt til Træna. Vi besøker den flate Husøy, et fiskevær med fiskeindustri. Etterpå blir det stopp på den fjellrike øya Sanna med spor fra steinalderbosetting. Vi spiser lunsj på hotellet når vi kommer tilbake. På ettermiddagen blir det en spasertur ut til lundefuglkoloniene. Middag på hotellet om kvelden.
Dag 5: Lovund - Mosjøen - Levanger
Sjøgata, Mosjøen (WikiCommons:Mahlum)Frokost på hotellet før tidlig avreise med hurtigbåt til Stokkvågen. Her går vi ombord i bussen igjen og kjører sørover til Mosjøen. Opphold med besøk i Sjøgata før middag på Fru Haugans hotell. Retur langs E6 til Steinkjer og Trondheim på kvelden.


5 DAGER
7.650,-

Turnr.: 18
Avreise:
Påstigningsliste alernativ: 5

Prisen inkluderer:
  • 4 hotellovernattinger
  • 4 frokost
  • 2 lunsj
  • 5 middag
  • Ferje og båtbilletter
  • lokal guide Dønna, båtutflukt Træna
Tillegg:
  • Enkeltrom: kr. 1.200,-
Påmelding:
- Epost
- Tlf: (+47) 74088700