Norge
Denne turen har gått
Lofoten
Å i Lofoten
På reisen nordover og sørover får vi med oss mye fin natur gjennom hele Nordland. Turen nordover går over Saltfjellet og ferje Bogenes - Lødingen og langs den nye fastlandsforbindelsen, Lofast, til Lofoten frem til Svolvær. Her blir det overnatting i 3 netter med ulike utflukter til Henningsvær, Borg og Trollfjorden. Returen går med ferje fra Lofoten til Bodø.

Dag 1: Trøndelag - Mo i Rana
LaksforsenStart fra Trondheim om morgenen. Vi kjører langs E6 nordover forbi Steinkjer, langs Snåsavatnet og frem til Grong. Videre nordover skogkledde Namdalen. Vi tar et opphold ved Laksforsen i Vefsn. Videre gjennom ny tunnel gjennom Korgenfjellet og frem til Mo i Rana. Middag og overnatting på Rica hotell.
Dag 2: Mo i Rana - Svolvær
PolarsirkelenVi kjører opp Dunderlandsdalen og opp på Saltfjellet. Her tar en stopp ved Polarsirkelsenteret. Vegens høyeste punkt ligger 692 m.o.h. Videre nedover Saltdalen og frem til Fauske. Videre gjennom mange tunneler langs Leirfjorden og over Hamarøy. Vi tar ferje fra Bogenes til Lødingen. Videre langs den nye fastlandsforbindelsen Lofast til Lofoten og Svolvær. Vegen går i bro over Raftsundet. Overnatting i 3 netter på Vestfjorden hotell.
Dag 3: Svolvær, utflukt Henningsvær og Borg
Denne dagen blir det utflukt til Henningsvær med besøk på Galleri Lofotens Hus med maleri av Karl Erik Harr. Etterpå blir det besøk på Lofotr VikingemuseumBorg. På kvelden blir det utflukt til Laukvik på nordsiden av Lofotveggen med utsikt over havet mot nord. På juliavgangen er det forhåpentligvis midnattssol, mens på avgangen i august går sola ned i havet.
Henningsvær Vikingmuseet på Borginne i langhuset, Vikingmuseet på Borg
Dag 4: Svolvær, utflukt Trollfjorden
Formiddagen disponibel i Svolvær. På ettermiddagen blir det båtutflukt inn i den mektige Trollfjorden.
Reine i Lofoten Dag 5: Svolvær - Rognan
Avreise fra Svolvær etter frokost. Vi kjører langs Vestfjorden frem til Leknes. Videre under Nappstraumen og frem til Smeden i Sund. Etterpå gjennom Reine og frem til Å, ytterst i Lofoten hvor vegen ender. På ettermiddagen tar vi ferje fra Moskenes til Bodø. Vi fortsetter forbi Fauske og frem til Rognan for overnatting på Rognan hotell.
Smeden i Sund Å i LofotenÅ, Lofoten
Dag 6: Rognan - Trondheim
Vi fortsetter sørover over Saltfjellet, forbi Mo i Rana og frem til Mosjøen hvor det blir et opphold. Videre sørover Namdalen til turens siste middag på Grong. Retur til Steinkjer og Trondheim på kvelden.


6 DAGER
8.360,-

Turnr.: 17
Avganger:
Påstigningsliste alernativ: 5

Prisen inkluderer:
  • 5 hotellovernattinger
  • 5 frokost
  • 6 middag
Tillegg:
  • Enkeltrom: kr. 1.400,-
Utskrifsversjon:
 Pdf/utskriftsversjon 

Påmelding:
- Epost
- Tlf: (+47) 74088700