Norge
Denne turen har gått
Nord-Norge med Nordkapp, Tromsø og Lofoten
NordkappPå denne turen i Nord-Norge får vi oppleve mange av landsdelens hovedreisemål. Vi kjører nordover Nordland til Narvik. Herfra går turen innom Sverige og Finland før vi kommer over Finnmarksvidda. Utflukten til Nordkapp foregår selvfølgelig ved midnatt og vi håper å få oppleve midnattsolen der. Vi tar hurtigruten fra Hammerfest til Tromsø. Her har vi 2 overnattinger i Nordnorges hovedstad før hjemturen går om Svolvær og Lofoten.
LaksforsenDag 1: Trondheim - Mo i Rana
Start fra Trondheim om morgenen. Vi kjører langs E6 nordover forbi Steinkjer, langs Snåsavatnet og frem til Grong. Videre nordover skogkledde Namdalen. Vi tar et opphold ved Laksforsen i Vefsn. Videre gjennom ny tunnel gjennom Korgenfjellet og frem til Mo i Rana. Middag og overnatting på Fjordgården Hotell Mo i Rana.
Dag 2: Mo i Rana - Narvik
Vi kjører opp Dunderlandsdalen og opp på Saltfjellet. Her tar vi en stopp ved Polarsirkelsenteret på formiddagen. Vegens høyeste punkt ligger 692 m.o.h. Vi kjører Saltdalen nedover mot Rognan og videre langs Saltdalsfjorden fram til Fauske. På ettermiddagen nordover på fine veger med mange tunneler langs Leirfjorden. Vi kjører over Hamarøy og til Bogenes hvor vi tar ferje over til Skarberget. Vi passerer Ballangen og Skjomen bru før vi ankommer Narvik, byen som ble kjent for kamphandlingene under siste verdenskrig. Vi ser det store kaianlegget for utskiping av malm som transporteres langs Ofotbanen fra Sverige. Vi besøker krigsmuseet og det nye krigsmonumentet. Middag og overnatting på Rica Hotel Narvik.
Polarsirkelsenteret Trinigon, frihetsmonumentetKrigsminnesmuseum, Narvik
Dag 3: Narvik - Kautokeino
Vi kjører langs Ofotfjordens fjellsider med historie fra rallarlivet ved Ofotbanen til kampsteder fra 1940. Vi kjører mot Sverige og passerer riksgrensen på Bjørnefjell. Videre til et opphold i Kiruna. Vi fortsetter nordover og passerer Karesuando før grensen til Finland. Herfra er det kort veg frem til Kautokeino. Vi besøker Juhls sølvsmie før vi ankommer hotellet.
Sápmi, Sametinget, KarasjokDag 4: Kautokeino - Karasjok - Honningsvåg - Nordkapp
Vi kjører over Finnmarksvidda frem til Karasjok, hovedstaden i Sápmi, sameland. Her ligger det nye sametinget. Vi besøker Sápmi og får innblikk i samenes kultur. På ettermiddagen videre til Lakselv og langs Porsangerfjorden frem til den undersjøiske tunnelen til Magerøya. Vi kjører frem til Rica hotell i Honningsvåg. Her blir det middag før vi sent på kvelden kjører ut til selve Nordkapplatået som ligger 307 m.o.h. I 1988 ble den nye Nordkapphallen åpnet. Anlegget er bygd ned i selve klippen. Vi håper selvsagt å få se midnattsolen under oppholdet. I tilfelle overskyet vær, kan vi se den på supervideografen utviklet av Ivo Caprino. Lengst nede i anlegget ligger hallen «Grotten» med panoramautsikt. Etter midnatt kjører vi tilbake til Rica hotell for overnatting.
NordkappHonningsvåg
Hurtigruten kommer inn til TromsøDag 5: Honningsvåg - Hammerfest, hurtigruten Hammerfest - Tromsø
På formiddagen kjører vi til Hammerfest, verdens nordligste by. Her har det skjedd stor utbygging i forbindelse med store gassfunn i havet utenfor byen. Kl. 12.45 går vi ombord i hurtigruteskipet «Trollfjord» og setter kursen mot Tromsø. Vi går gjennom Sørøysundet på innsiden av Sørøya og til Øksfjord. Videre over Lopphavet og til Skjervøy. Vi spiser middag ombord og på kvelden krysser vi Lyngenfjorden og ankomst Tromsø før midnatt. Her skal vi bo i 2 netter på Rica Ishavshotell som ligger ved hurtigrutekaia.
Dag 6: Tromsø
På formiddagen blir det en byrundtur og besøk i Ishavskatedralen og Polaria. Ettermiddagen til egen disposisjon. Muligheter for å ta fjellheisen som gir fin utsikt over byen og mot havet.
Torget i TromsøPolariaTromsø
Dag 7: Tromsø - Svolvær
Vi kjører gjennom Troms innland med østlandske furumoer og gårder. Vi passerer Bardufoss og Setermoen før grensen til Nordland sør for Gratangen. I Bjerkvik svinger vi av E6 mot Lofoten. Vi kjører over Tjeldsundbrua og på den nye Lofastforbindelsen frem til Svolvær. Her skal vi bo i 2 netter på Rica Hotell Svolvær.
Dag 8: Svolvær, utflukt Henningsvær og Borg
Denne dagen blir det utflukt til Henningsvær med besøk på Galleri Lofotens Hus med maleri av Karl Erik Harr. Etterpå blir det besøk på Lofotr VikingemuseumBorg.
Henningsvær Vikingmuseet på Borginne i langhuset, Vikingmuseet på Borg
Reine i Lofoten Dag 9: Svolvær - Rognan
Avreise fra Svolvær etter frokost. Vi kjører langs Vestfjorden frem til Leknes. Videre under Nappstraumen og frem til Smeden i Sund. Etterpå gjennom Reine og frem til Å, ytterst i Lofoten hvor vegen ender. På ettermiddagen tar vi ferje fra Moskenes til Bodø. Vi fortsetter forbi Fauske og frem til Rognan for overnatting på Rognan hotell.
Smeden i Sund Å i LofotenÅ, Lofoten
Dag 10: Rognan - Trondheim
Vi fortsetter sørover over Saltfjellet, forbi Mo i Rana og frem til Mosjøen hvor det blir et opphold. Videre sørover Namdalen til turens siste middag på Grong. Retur til Steinkjer og Trondheim på kvelden.


10 DAGER
12.870,-

Turnr.: 15
Avreise:
Påstigningsliste alernativ: 5

Prisen inkluderer:
  • 9 hotellovernattinger
  • 9 frokost
  • 10 middag
  • Hurtigruten Hammerfest - Tromsø
  • Innganger og ferjer som beskrevet
Tillegg:
  • Enkeltrom: kr. 3.600,-
Utskrifsversjon:
 Pdf/utskriftsversjon 

Påmelding:
- Epost
- Tlf: (+47) 74088700