Norden
PS! Denne turen har gått
Se årets turer
Island rundt
Mývatn
Da vikingene seilte sine skip til Island på 800-tallet, tok reisen noen uker. I dag er Island mye nærmere i tid, kun 2,5 timer med direktefly fra Værnes. Islendingene er stolt av vår felles arv og vi blir godt mottatt på sagaøya. Landskapet på Island er kontraster mellom ild og is. Det damper og koker i varme kilder og isbreer ser du fra de fleste plasser på Island. Magisk lavalandskap og lys gir en spesiell følelse, noe som forklarer islendingenes tro på huldre, alver og troll. Dette er en tur gjennom skiftene landskap med et utall av naturperler.

Dag 1: Turen til Island
Rådhuset i ReykjavikVi flyr med Icelandair sitt direktefly fra Værnes til Keflavik kl 15.00. Deretter kjører vi til Reykjavik hvor det blir en bytur før det blir middag og overnatting.
Dag 2: Sørvest Island
Etter frokost kjører vi sørover mot Hellisheiði, hvor vi besøker et termisk kraftverk. Neste stopp blir en hestegård der vi får oppvisning med islandshest og et besøk i et drivhus. Etterpå fortsetter vi til Geysirområdet. Her spruter det varmt vann ut av fjellet, Strokkur er den største og spruter kokende vann hvert tiende minutt. Videre til Gullfoss som er et av landets vakreste og mest imponerende vannfall. Middag og overnattning på Sørvest Island.
GullfossStrokkurVarm kilde ved Strokkur
Dag 3: Sørkysten
SørkystenEtter frokost kjører vi mot Eyjafjellajøkull og stopper ved Seljalandsfoss og Skógafoss. Ved Skógafoss besøker vi Islands største museum utenfor Reykjavik. Vi passerer byen Vik og kjører over de vulkanske sandsletter til lava området Eldhraun, som er verdens største lava område fra et enkelt utbrudd i historisk tid. Vi kommer til den lille by Kirkjubæjarklaustur, hvor det var et kloster på 1200 tallet. Middag og overnatting på Sør Island.
SeljafossSeljafossSkogafoss
Dag 4: Sørøst Island
JökulsárlónTuren fortsetter over Skeidararsandur til Skaftafell National Park som ligger i et frodig område, like ved Islands største isbre, Vatnajøkull. Ved Skaftafell er Island høyeste punkt, Hvannadalshnjúkur, 2119 m. Vi fortsetter langs kysten til Jökulsárlón hvor vi tar en pause. Langs kysten videre på veger som ligger mellom høge fjell og havet. Vi besøker Petras steinsamling før vi kommer til byen Egilsstaðir. Byen ligger i et frodig område og er den største byen på Øst Island. Middag og overnatting i Øst Island.
Dag 5: Nordøst Island
KraflaEtter frokost kjører vi inn i landet over et område der NASA testet månefartøy før Apolloferdene. Etter en flott tur kommer vi til Námaskarð, med sine kokende mudderkilder og utrolige farger i landskapet. Vi bruker god tid til å oppleve området ved sjøen Mývatn, utrolige naturperler som Krafla, Viti, Naturbadet og Dimmuborgir. Fra Mývatn fortsetter turen mot Akureyri, med en stopp ved Goðafoss. Byen Akureyri, som er Nord Islands hovedsted, har noen av de flotteste gamle trehus i hele landet. Akureyri ligger innerst i en av Islands lengste fjorder. Middag og overnatting på Nord Island. 
Dag 6: Nord og Vest Island
DeiltartungahvervEtter frokost forlater vi Akureyri og kjører mot vest hvor landskapet skifter imellom fjellområder og frodige daler. Vi kjører videre over Holtavörðuheiði kommer til Borgarfjörður. Her ser vi på Deildartunguhver, Europas største varmtvannskilde. Borgarfjörður var skueplassen for mange av de islandske sagaer. Vi besøker Reykholt hvor den legendariske Snorre Sturlason bodde.  Middag og overnatting i Borgarfjörður.
DeildartunguhverSnorralaugReykholt kirke
Dag 7: Det indre av Island og Reykjaneshalvøya
Etter en god frokost besøker vi Hraunfossar og Barnafoss. Vi fortsetter over fjellveien Kaldidalur som går mellom to isbreer over til det sydlige Island. Vi kommer først til nasjonalparken Thingvellir. Her ble Alltinget etablert i år 930. Her ble Islands lover og regler fastsatt. Om ettermiddagen blir det besøk i den kjente "Blå Lagune" for et varmt og mineralrikt bad. Middag og overnatting i Keflavik.
KaldidalurThingvellirBlå Lagune
Dag 8: Heimreise
Tidlig på morgenen spiser vi frokost og kjører vi ut til flyplassen. Kl. 08.00 har Icelandair avgang til Værnes med mellomlanding i Bergen. Vi er tilbake i Trøndelag kl. 14.15.


8 DAGER
16.350,-

Turnr.: 21
Avreise:

Prisen inkluderer:
  • Fly Værnes - Keflavik tur/retur
  • Bussreise som beskrevet
  • 7 hotellovernattinger
  • 7 frokost
  • 7 middag
  • Besøk på gården Fridheimar
  • Inngang og handduk i Blå Lagune
  • Inngang og handduk i Naturbadet ved Mývatn
  • Petra Steinsamling
  • Reiseleder
Tillegg:
  • Tillegg enkeltrom: kr. 2.600,-
Påmelding:
- Epost
- Tlf: (+47) 74088700