Rundreiser
PS! Denne turen har gått
Se årets turer
Istanbul, fly tur/retur
Kansellert, men vil mest sannsynlig bli satt opp neste høst.

En tur til Istanbul er et møte med Orienten på grensen mellom Europa og Asia. I Istanbul møtes det antikke og det moderne. Å gå i Istanbuls basarer og se byens moskeer, minareter og harem føler en tilbake til miljøene i «Tusen og en natt». I 2010 er også Istanbul en kulturhovedstad. På denne reisen som foregår med fly får vi oppleve byens største severdigheter. To hav, to verdensdeler og to verdensreligioner møtes her. Spor av gammel historie finnes over alt.

Dag 1: Trøndelag - Istanbul
Avreise fra Værnes tidlig på morgenen med KLM til Amsterdam. Videre med KLM til Istanbul tidlig på ettermiddagen. Fra flyplassen blir det buss inn til Grand Hotel Haliç i sentrum av byen. Middag på hotellet om kvelden.
Dag 2: Istanbul, Hagia Sofia, basarer
Vi kjører til Sultanahmet i hjertet av gamle Istanbul. Herfra styrtes de bysantinske og ottomanske riker og mange av Istanbuls viktigste severdigheter ligger her. Vi besøker Hippodromen, Konstantinopels midtpunkt. Vi ser også Theodosius høye obelisk før vi besøker den blå moske. Navnet kommer fra de 20.000 blå keramikkflisene inne i moskeen. Etterpå besøkes Hagia Sofia, en blanding av kristendom og islam den er blitt brukt både som kirke og moske. På ettermiddagen besøkes de fargerike basarene, den egyptiske bassaren (krydderbassaren) og Grand Bazaar. Felles middag på hotellet.
Haga Sofia, IstanbulViking Halvdans tagging i Haga SofiaKrydder basarenGrand Basar
Dag 3: Istanbul, Topkapi-palasset, Bosporos
Vi besøker først Topkapi-palasset fra sultanens tid. Palasset er idag museum og har store samlinger av smykker og edelstener. Vi besøker også det store haremet. På ettermiddagen blir det en båttur på Bosporos. Vi går under broene som forbinder Europa og Asia. Dagens middag inntas på en fiske- og skalddyrsrestaurant i Kumkapidistriktet hvor det serveres ulike meze-retter.
LysthusTopkapi palasset
Dag 4: Istanbul, Chorakirken, Galatatårnet, Orient House
På formiddagen besøkes Chora-kirken med vakre mosaikker. Etterpå besøkes Galatatårnet, bygd som vakttårn i 1340. Herfra er det fin utsikt utover byen og Bosporos. Vi spiser lunsj i tårnet før vi på ettermiddagen har tid på egen hånd og muligheter for handling. Middag inntar vi på restaurant Orient House Restaurant. Etter måltidet blir det oppvisning med musikk og ulike danser.
Dag 5: Istanbul - Trøndelag
Det blir litt tid på egen hånd på formiddagen før vi kjører ut til flyplassen Atatürk. Kl. 17.10 blir det avreise med KLM til Amsterdam og videre til Værnes kl. 22.45.


5 DAGER
9.250,-

Turnr.: 51
Avreise:

Prisen inkluderer:
  • 4 hotellovernattinger
  • 4 frokost
  • 1 lunsj
  • 4 middag
  • Fly Værnes - Istanbul tur/retur
  • Utflukter med entreer som beskrevet
  • Skandinavisktalende lokal guide
Tillegg:
  • Enkeltrom hotell: kr. 720,-
Påmelding:
- Epost
- Tlf: (+47) 74088700