Rundreiser
Denne turen har gått
Böhmen, Tsjekkia
Vi har i mange år kjørt svært mange til Tsjekkias hovedstad Praha. Spesielt vårturer har vært populære. Men Tsjekkia er mye mer enn Praha. Det er mye fin natur og historiske interessante plasser å besøke. Og det finnes mange fine slott. På denne turen besøkes de vestligste delene av landet, Böhmen. Vi benytter Color Line mellom Oslo og Kiel på reisen.
Dag 1: Trøndelag - Oslo / Kiel
Tidlig avreise fra Trøndelag. Frokost på Alvdal og kl. 14.00 avreise med Color Line til Kiel. Middag og overnatting i utvendige dobbeltlugarer.
Dag 2: Kiel - Dresden
Frokost ombord før ankomst Kiel kl. 10.00. Turen går på fine tyske motorveger mot Berlin og Dresden. Her blir det middag og overnatting på InterCity Hotel.
Dag 3: Dresden - České Budějovice
Rådhuset og Samson fontenen i České Budějovice (WikiCommons:Abubiju, gpl)Vi fortsetter til Tsjekkia. Vi tar et opphold i kurbyen Karlovy Vary, forbi Pilsen og ankommer České Budějovice tidlig på ettermiddagen. Byen er verdensberømt for sitt bryggeri «Budvar», spesielt under det tyske navnet «Budweiser». Byen har hatt bystatus siden 1265 og sentrum er preget av en rik middelalderby. Overnatting i 2 netter på Hotel Gomel. Middag på hotellet om kvelden.
Dag 4: Utflukt, Český Krumlov
Krumlov Castle (WikiCommons:HuTotya, gpl)Tre mil sør for České Budějovice ligger den lille perlen Český Krumlov, den best bevarte middelalderbyen i Tsjekkia. Hele byen er på UNESCO's verdensarvliste. Vi spaserer rundt på brobelagte gater omgitt av historisk bebyggelse. Bykjernen er omkranset av elven Moldau. Høyt over byen reiser slottet seg og vi tar en rundtur med guide. Det er mange fine rom, utsmykninger, kunst og porselen. På ettermiddagen kjører vi igjen tilbake til České Budějovice. Om kvelden blir det ølparty med middag og musikk.
Dag 5: České Budějovice - Liberec
Vi kjører nordover mot Praha og til det nordligste området av Böhmen og byen Liberec. Byen har fin bebyggelse og er for oss kjent som vintersportsted. Overnatting i 2 netter på Clarion Hotel Grand Zlaty Lev.
Dag 6: Liberec
Vi oppholder oss i byen og ar en mindre utflukt utenfor byen.
Dag 7: Liberec - Celle
Kjærlighetspar ved frokosten, Meißenproselen fra 1744 (WikiCommons:AndreasPraefcke, Public Domain)Vi kjører tilbake mot Tyskland og Dresden. Videre langs Elben til Meißen hvor vi tar et opphold og ser på det kjente porselenet fra byen. På ettermiddagen forbi Leipzig, Halle, Magdeburg og frem til Celle for overnatting på InterCity Hotel.
Dag 8: Celle - Kiel / Oslo
På formiddagen kjører vi frem til Kiel og kl. 14.00 avreise med Color Lines ferje til Oslo. Middag og utvendig lugarer ombord.
Dag 9: Oslo - Trøndelag
Frokost ombord før ankomst Oslo kl. 10.00. Turen siste middag inntas på Dombås og retur til Trøndelag på kvelden.


9 DAGER
8.850,-

Turnr.: 48
Avreise:
Påstigningsliste alernativ: 1

Prisen inkluderer:
  • 6 hotellovernattinger
  • 9 frokost
  • 9 middag
  • Color Line Oslo-Kiel tur/retur
  • Utflukter ifølge program
Tillegg:
  • Enkeltrom hotell: kr. 600,-
Påmelding:
- Epost
- Tlf: (+47) 74088700