Rundreiser
PS! Denne turen har gått
Se årets turer
Hellas
Denne turen er en rundreise i Hellas. I tillegg til kjente plasser fra gresk historie og mytologi, besøkes flere interessante områder samtidig som vi kjører gjennom variert natur. På turen besøkes Delfi, Olympia, Akropolis og Olympiastadion i Athen, Mykene og amfiteateret i Epidaurus m.m. Videre inngår en fin båttur til noen greske øyer sør for Athen. Også de kjente Meteoraklosterene inngår i turen. Vi benytter ferje fra Ancona i Italia til Patras i Hellas. Turen går i oktober og den største sommervarmen er da over i Hellas og normaltemperaturen er ca. 22 grader. Ved større varme kan det være anstrengende å delta i en del av befaringene på de historiske plassen. For reisen sørover og nordover er det bare angitt dagsetappene.
Dag 1: Trøndelag - Oslo / Kiel
Dag 2: Kiel - Weinheim
Dag 3: Weinheim - Lugano - Parma
Dag 4: Parma - Ancona / Igoumenitsa
På formiddagen fortsetter vi sørover forbi Bologna, Rimini og frem til AnconaAdriaterhavskysten. Kl. 16.00 er det avreise med Anek Lines til Igoumenitsa i Hellas. Overfarten tar 16 timer. Middag ombord og overnatting i utvendig dobbeltlugar.
Dag 5: Igoumenitsa - Kalambaka
Frokost ombord før ankomst Igoumenitsa kl. 08.00. Vi kjører inn i landet gjennom fjellandskapet i Epirus. Vi passer Joannina og det pittoreske fjellandskapet Metsovo. Videre over Katarapasset og frem til Kalambaka. På ettermiddagen besøker vi et av de kjente Meteoraklosterene som ligger på spesielle klippeformasjoner. Idag er 4 av de opprinnelige 24 klostrene bebodd.
Dag 6: Kalambaka - Delfi - Patrus
Vi besøker enda et kloster før vi forlater Kalambaka og kjører sørover til Delfi. Her besøker vi utgravningene fra den hellenske mytologi, Oraklet i Delfi. Vi ser ruinene etter gamle templer, amfiteater og stadion. Turen går mot Korintbukten og frem til Patras, hvor det blir overnatting i 2 netter på Hotel Astir.
Dag 7: Patras - Olympia - Patras
Vi tar en utflukt sørover Peloponnes. Først besøker vi Olympia, stedet hvor gudene drev ulike idrettskonkurranser m.m. i sin storhetstid. Her tenner også den olympiske ild. Etter et opphold i byen Olympia kjører vi om Pylos før retur til Patras.
Dag 8: Patras - Mykene - Athen
Vi kjører på sørsiden av Korintbukta. Ved Korint kjører vi sørover den store fruktbare øya Poleponnes. Vi besøker Mykene, utgravninger fra et samfunn som eksisterte lenge før Kristus. Videre besøkes det store amfiteateret Epidaurus som er helt intakt og benyttes til konserter m.m. Vi spiser lunsj under utflukten. Vi fortsetter med bussen mot Korint og krysser Korintkanalen. Videre på fin motorveg frem til Athen. Her skal vi bo i 3 netter på hotel Kavouri som ligger ved havet sørøst for sentrum.
Dag 9: Athen
Dagen er avsatt til besøk i Athen. En lokal svensktalende guide vil vise oss byens severdigheter. Det er da naturlig å starte med gudetemplene på Akropolis. Disse ligger på et høyt fjell midt i byen og sees fra alle kanter. Man har også fin utsikt utover Athen. Videre besøkes også det nye Akropolis museum, den gamle Olympiastadion, samt andre byggverk fra eldre og nyere tid. Vi får god innføring i Hellas sin historie og den greske mytologi. Etter litt tid til handling inntar vi dagens middag på en gresk taverna i Plaka, den gamle bydel i Athen.
Dag 10: Utflukt til øyene Poros, Hydra og Egina
Denne dagen tar vi en fin båttur ut til noen greske øyer. Vi besøker først Poros, en øy med typiske hvitkalkede murhus. Vi drar videre til Hydra. Det spesielle her er at det ikke finnes biler på øya. All transport av varer og mennesker foregår med muldyr eller små hester. Under oppholdet på land blir det også muligheter for å bade i krystallklart blått hav eller slappe av på en av tavernaene langs bryggene. Vi spiser lunsj ombord under turen. På ettermiddagen settes kursen tilbake til Athen og vi besøker øya Egina. Retur til middag på hotellet om kvelden.
Dag 11: Athen - Patras
Vi kjører gjennom havnebyen til Athen, Pireus og videre mot Korint. Videre langs Korintbukta frem til Patras. På ettermiddagen blir det avreise med Anek Lines ferje til Ancona. Middag ombord og overnatting i utvendig dobbeltlugar.
Dag 12: Ancona - Innsbruck
Dag 13: Innsbruck - Hildesheim
Dag 14: Hildesheim - Kiel / Oslo
Dag 15: Oslo - Trøndelag


15 DAGER
17.950,-

Turnr.: 45
Avreise:
Påstigningsliste alernativ: 1

Prisen inkluderer:
  • 10 hotellovernattinger
  • 15 frokost
  • 3 lunsj
  • 15 middag
  • Color Line Oslo - Kiel tur/retur
  • Anek Lines Ancona - Patras tur/retur
  • Diverse utflukter inkl. entreer ifølge program
Tillegg:
  • Enkeltrom hotell: kr. 2.500,-
Påmelding:
- Epost
- Tlf: (+47) 74088700