Rundreiser
PS! Denne turen har gått
Se årets turer
Cinque Terre og Piemonte, Italia fly og buss

Vernazza (WikiCommons: Goldmund100, gpl)
Italia er et stort land med varierende natur. Landskapet skifter mellom høye fjell, sjøer og meget fruktbart landskap. Italia har også mange varierte vinområder og lang tradisjon med å produsere kvalitetsvin. På denne turen tar vi fly sørover til Pisa. Vi besøker Pisa og middelalderbyen Lucca. Vi ligger iro i badebyen Viareggio. Like nord for sandstranden kommer et meget berglendt landskap helt  ned til Middelhavet. Her er det bygd 5 fantastisk byer på klippene ned mot havet. Området kalles Cinque Terre og er det sørligste området av kyststripen Liguria som strekker seg mot Genova. Mellom Genova og Torino finner vi landskapet Piemonte som er kjent for sine utmerkede viner. Her får vi smake vin og matspesialteter. Turen nordover går med buss gjennom fint alpelandskap.

Dag 1: Trøndelag - Pisa - Viareggio
ViareggioAvreise med Norwegian fra Værnes til Gardermoen på  morgenen. Videre med Norwegians direktefly til Pisa. På ettermiddagen besøker vi Pisa sentrum og ser på det kjente skjeve tårn og katedralen. Etterpå kjører vi litt nordover langs kysten og frem til feriebyen Viareggio. Her blir det overnatting i 4 netter på Hotel President som ligger ved stranda.
Dag 2: Viareggio, utflukt Lucca
Piazza del Giglio, LuccaVi tar en heldagsutflukt til den godt bevarte middelalderbyen Lucca som ligger i retning Firenze. Vi går en runde i gamlebyen og ser på fine bygninger og åpne torg, piazza. Ettermiddagen iro i Viraeggio.
Dag 3: Viareggio, utflukt Cinque Terre
I det sørlige Liguria, like nord for La Spezia, ligger en berglendt kyststrekning som kalles Cinque Terre. Her ligger 5 byer på klippene ned mot havet. Vi må ta tog og båt for å komme til området. Fra sjøen får vi en god oversikt over området, men det er når vi går rundt i byene vi oppdager de fantastiske byggverk i fjellsidene.
Dag 4: Viareggio
Dagen benyttes iro i Viareggio. Muligheter for avslapping, soling og bading.

Narzole, Piemonte
Dag 5: Viareggio - Alba, Piemonte
PiemonteVi forlater Viareggio og kjører nordover langs kysten til Genova. Her kjører vi litt oppe i retning Torino. Vi kommer til landskapet Piemonte som har noen av Italias beste vinområder, Barolo og Barbaresco. Vi kjører gjennom bølgende landskap med bugnende vinområder. Vi besøker vingårder og smaker på stedets vin. Vi får også smake på lokale matspesialiteter. Det blir overnatting i 2 netter på Hotel Savon i Alba som er hovedbyen for vinhandelen i området.
Dag 6: Alba, utflukt Torino
Denne dagen tar vi en utflukt til Torino hvor vi får omvisning. På ettermiddagen blir det ny vinprøving og tid for å besøke vinmarkene.
Dag 7: Alba - Lahr
Vi kjører nordover Aostadalen og tunnelen under St.Bernhardpasset. Videre gjennom fint alpelandskap til Montreaux, forbi Bern og Basel. Middag og overnatting på Hotel Zun Schwanen i Lahr nord for Freiburg.
Dag 8: Lahr - Hannover
Videre nordover Tyskland forbi Frankfurt, Kassel og frem til overnatting på Ramada Hotel Europa i Hannover.
Dag 9: Hannover - Kiel / Oslo
Frem til Kiel på formiddagen. Kl. 14.00 avreise med Color Lines ferje til Oslo. Middag og overnatting i utvendig dobbeltlugar.
Dag 10: Oslo - Trøndelag
Frokost før ankomst Oslo kl. 10.00. Middag på Alvdal og retur til Trøndelag på kvelden.



10 DAGER
11.980,-

Turnr.: 43
Avreise:

Prisen inkluderer:
  • 8 hotellovernatting
  • 9 frokost
  • 10 middag
  • 2 vinprøvinger
  • Fly Værnes - Pisa
  • Color Line Kiel - Oslo
  • Utflukter som beskrevet
Tillegg:
  • Enkeltrom hotell: kr. 1.450,-
Utskrifsversjon:
 Pdf/utskriftsversjon 

Påmelding:
- Online
- Epost
- Tlf: (+47) 74088700