Rundreiser
PS! Denne turen har gått
Se årets turer
Bodensjøen og Alsace, buss og fly

Vindistriktet Alsace i Frankrike er et populært reisemål. Vi ligger iro i Colmar og har fine utflukter gjennom vinmarkene. Vi fortsetter til Bodensjøen, som danner grensen både mellom Tyskland, Østerrike og Sveits. Vi besøker den kjente blomsterøya Mainau i Bodensjøen. Vi benytter buss sørover og returen med fly fra Zürich.
Dag 1: Trøndelag - Oslo / Kiel
Tidlig avreise fra Trøndelag. Frokost på Alvdal og avreise med Color Lines ferje fra Oslo til Kiel kl. 14.00. Koldtbord ombord og overnatting i utvendig dobbeltlugar.
Dag 2: Kiel - Kassel
Frokost ombord før ankomst Kiel kl. 10.00. Turen går sørover forbi Hamburg og til opphold i Celle. Videre sørover forbi Hannover og frem til Kassel. Her blir det middag og overnatting på Schlosshotel Bad Wilhelmshöhe.
Dag 3: Kassel - Colmar
Vi fortsetter sørover forbi Frankfurt og kjører over til Frankrike ved Strasbourg. Her begynner Alsaceområdet. Vi kjører på mindre veger gjennom vinmarker og små blomsteriske byer. Overnatting i 2 netter i Colmar. Byen har fine bindingsverkshus og mange kanaler.
Dag 4: Colmar, utflukt
Vi tar en kortere utflukt til vinbyene Ribeauvillé og Riquewihr. Her blir det orientering om vinproduksjon og vi smaker på områdets kjente viner. Ettermiddagen disponibel i Colmar.
Dag 5: Colmar - Friedrichshafen
Vi kjører østover og til Tyskland ved Freiburg. Videre gjennom Schwarzwald forbi Titisee og frem til Bodensjøen. Vi kjører på nordsiden av sjøen frem til Friedrichshafen, en trivelig ferieby ved Bodensjøen. Her blir det overnatting i 3 netter på Hotel Buchhorner Hof.
Dag 6: Friedrichshafen, utflukt Mainau
Denne dagen blir det en utflukt til Blomsterøya Mainau. Vi tar ferje fra Meersburg til Konstanz. Herfra er det kort veg til Mainau. Øya er en eksotisk hage midt i hjerte av Europa. Det er først og fremst den svenske grev Bernadotte som har bygget ut øya. Vi får oppleve roser og annen blomsterprakt, trær, springvann m.m. Retur til Friedrichshafen på ettermiddagen.
Dag 7: Friedrichshafen
Denne dagen tilbringes iro. Muligheter for handling eller ta en spasertur på fine rekreasjonsområder langs sjøen.
Dag 8: Friedrichshafen - Zürich - Værnes
Vi kjører videre langs nordsiden av Bodensjøen. Vi passerer Lindau og tar et opphold i den østerrikske byen i østenden av sjøen. På ettermiddagen frem til Zürich. På kvelden blir det SAS fra Zürich til Gardermoen og videre til Værnes ved midnatt.



8 DAGER
10.440,-

Turnr.: 40
Avreise:
Påstigningsliste alernativ: 1

Prisen inkluderer:
  • 6 hotellovernattinger
  • 8 frokost
  • 7 middag
  • Color Line Oslo - Kiel
  • Inngang Mainau
  • Vinsmaking Alsace
  • Fly Zürich - Værnes
Tillegg:
  • Enkeltrom hotell: kr. 1.400,-
Påmelding:
- Online
- Epost
- Tlf: (+47) 74088700