Rundreiser
PS! Denne turen har gått
Se årets turer
Skottland, fly tur/retur

På rundturen i Skottland får vi se mye av landets natur og vi besøker kjente plasser og byer. Vi har opphold i Edinburgh hvor vi også får oppleve Military Tattoo på Edinburgh Castle. På reisen benyttes fly til Aberdeen, buss på rundturen i Skottland og fly tilbake fra Edinburgh.
Dag 1: Trøndelag - Aberdeen - Grantown on Spey
GlenfiddichTidlig SAS-fly fra Værnes til Stavanger og videre til Aberdeen på Skottlands østkyst. Byen har blitt en viktig oljeby i Skottland. Vi tar en runde gjennom sentrum med typiske murhus. Vi fortsetter inn i landet med vekslende natur. Vi kommer frem til Speydalen, Skottlands største whiskydistrikt. Vi besøker og prøvesmaker hos Glenfiddich Destilleri i Dufftown. Etterpå frem til Grantown on Spey og Ben Mohr Hotel.
Dag 2: Grantown on Spey - Inverness - Fort William
Loch NessVi kjører frem til Inverness, hovedstaden i The Highlands. Etter et opphold kjører vi sørover langs Loch Ness, en smal og dyp innsjø med god plass for «Nessie». I sørenden av sjøen ligger Fort Augustus med mange sluseanlegg. Videre langs Caledoniakanalen frem til Fort William som ligger ved havet på vestkysten. Byen ligger også ved foten av Storbritannias høyeste fjell, Ben Nevis. Muligheter for å gjøre en fin handel i byens mange butikker. Utvalget av skotske ullprodukter er stort. Middag og overnatting på Ben Nevis Hotel.
Dag 3: Fort William - Edinburgh
Vi fortsetter sørover langs havet til Glencoedalen. Her kjører vi igjen inn i landet frem til Tyndrum og videre til Skottlands største innsjø, Loch Lomond. Her blir det et opphold i småbyen Luss før vi fortsetter forbi Glasgow og frem til Edinburgh, hovedstaden i Skottland. Her skal vi bo i 3 netter på Mercure Point Hotel som ligger sentralt og i gangavstand fra Edinburgh Castle.
Dag 4: Edinburgh
På formiddagen tar vi en byrundtur med en lokal guide. Vi får se byens hovedattraksjoner og besøker også Edinburgh Castle med interessante museer. Ettermiddagen til egen disposisjon hvor handling på Princes Street er populært. Om kvelden vil vi oppleve en skotsk aften med tradisjonsrik musikk, mat og dans.
Dag 5: Edinburgh
Military Tattoo, EdinburghDagen disponibel på egen hånd med muligheter for å gjøre seg bedre kjent i byens sentrum. Å gå langs "The Mile" med alle mindre butikker og puber er interessant, samt handling av skotske produkter. Etter middagen på hotell skal vi på kvelden overvære årets siste forestilling av Military Tattoo. Dette er en fantastisk opplevelse med det mektige Edinburgh Castle som fin kulisse.
Dag 6: Edinburgh - Trøndelag
Litt tid disponibel på formiddagen før vi kjører ut til flyplassen. Kl. 13.35 avreise med Norwegian fra Edinburgh til Gardermoen og videre til Værnes på sen ettermiddag.



6 DAGER
10.560,-

Turnr.: 38
Avreise:

Prisen inkluderer:
  • 5 hotellovernattinger
  • 5 frokost
  • 5 middag
  • Fly Værnes - Aberdeen
  • Fly Edinburgh - Værnes
  • Lokal guide i Edinburgh
  • Inngang Military Tattoo
Tillegg:
  • Enkeltrom: kr. 1.120,-
Påmelding:
- Online
- Epost
- Tlf: (+47) 74088700