Cruise
PS! Denne turen har gått
Se årets turer
RCCL, Middelhavscruise med Egypt

Navigator of the SeasVi har hatt flere cruiseturer i det østlige Middelhav med landbesøk både i Italia, Hellas, Tyrkia og Egypt. Årets cruise med RCCL har avgang i september når det vanligvis er varmt og stabilt vær i dette området. Turen går med båten «Navigator of the Seas» i Voyager-klassen. Man kan velge mellom ulike lugarer. Båten har store fellesarealer både på dekk og i salongene. På turen besøkes mange interessante plasser og det blir muligheter for å delta på ulike utflukter i hver havn skipet besøker. Båten ligger 2 dager i Egypt og man får anledning både til å oppleve pyramidene i Kairo og Alexandria. Cruiset starter og avsluttes i Romas havneby.
Dag 1: Trøndelag - Roma / RCCL
Tidlig avreise med Norwegian fra Værnes til Gardermoen. Videre med Norwegians direktefly til Roma. Fra flyplassen er det ca. 1 time busstur ut til havnebyen Civitavecchia. «Navigator of the Seas» har avgang kl. 17.00. Ombord inngår alle måltider og det er flere basseng og aktivitetstilbud ombord. Hver kveld er det underholdning og musikk m.m. Etter at vi har fått tildelt våre lugarer møtes vi til middag ombord.
Dag 2: Anløp Napoli, Italia
PompeiiPå morgenen anløpes Napoli. Her er det muligheter for å besøke Pompeii og se på utgravningene av byen som ble begravet av Vesuv for ca. 2000 år siden. Det blir også muligheter for utflukt til Capri. På kvelden fortsetter turen sørover og vi passerer Messinastredet på natta.
Dag 3: I sjøen
Vi går østover Middelhavet mot Hellas. Vi kan nyte livet ombord hele dagen.
Dag 4: Anløp: Pireus, Athen
Akropolis, Athen (WikiCommons: Siebrand gpl)Anløper Pireus, havnebyen til Athen, på  morgenen. Denne dagen kan man delta på utflukt til Hellas sin hovedstad og se på mange av byens severdigheter hvor Akropolis med sine templer er mest kjent. På kvelden fortsetter turen østover i Egeerhavet.
Dag 5: Anløp: Rhodos
Rhodos (WikiCommons Freta gpl)På formiddagen anløper vi den kjente greske ferieøya Rhodos som ligger like utenfor Tyrkias kyst. Muligheter for utflukt til Lindos med sin borg og små hvitmalte hus, eller vandre i gamlebyen på Rhodos.
Dag 6: Anløp: Kuşadası, Tyrkia
Biblioteket i Efesus (WikiCommons Radomil gpl)Denne dagen ligger båten i Kuşadası på Tyrkias vestkyst. Her kan man delta på en interessant utflukt til historiske Efesus. De arkeologiske utgravninger av byen har avdekket bygninger, gater, stort bibliotek og stort utendørs amfiteater.
Dag 7: I sjøen
Turen fortsetter sør-østover Middelhavet mot Egypt og Alexandria.
Dag 8 og 9: Anløp: Alexandra, Egypt
Biblioteket, AlexandriaPyramidene, Kairo (WikiCommons:Oltau, gpl)På natta har turen gått sørover mot Egypt og Afrika. Vi anløper Alexandria tidlig på morgenen og skipet ligger her i 2 netter. Man kan delta på en meget interessant utflukt til Kairo. Her besøkes selvsagt de berømte pyramidene og Sfniksen som ligger like utenfor byen. Man kan velge mellom besøk på det Egyptiske Museum i sentrum eller bli med på en båttur på Nilen. I museet er det samlet mange ting fra utgravningene av Egypts mange gamle kultursteder. Et besøk på en egyptisk basar er også noe man bør ha med seg. Også i Alexandria kan man delta på utflukter og for oss nordmenn er biblioteket, tegnet av det norske arkitektfirmaet Snøhetta spesielt. På kvelden settes kursen vestover.
Dag 10: I sjøen
Denne dagen tilbringes iro ombord. Turen går vestover mot Sicilia.
Dag 11: Anløp: Messina, Sicilia
Det greske teateret, TaorminaPå ettermiddagen anløper vi Messina på Sicilia. Under oppholdet kan man ta en utflukt til de gamle byene Taormina eller Siracusa. Taormina ligger litt høyt med fin utsikt over havet. Byen er spesielt kjent for sitt gamle greske teater. Siracusa ligger ved havet sør for Catania og har mange minnesmerker fra greskromersk storhetstid. På kvelden går båten nordover langs Italias vestkyst.
Dag 12: I sjøen
Vi kan nyte den siste dagen ombord på soldekk eller delta på ulike aktiviteter.
Dag 13: Roma - Trøndelag
Båten legger til kai tidlig på morgenen. Vi går på land etter frokost og blir kjørt til flyplassen utenfor Roma. På ettermiddagen tar vi Norwegians direktefly til Oslo og videre til Trondheim på kvelden.



13 DAGER
19.460,-

Turnr.: 25
Avreise:

Prisen inkluderer:
  • Fly Værnes - Roma tur/retur
  • 12 netters cruise med helpensjon i innvendig dobbeltlugar
Tillegg:
  • Lugar med vindu promenade: kr. 1.000,- p.p.
  • Lugar med vindu: kr. 3.650,- p.p.
  • Lugar med balkong: kr. 6.000,- p.p.
Utskrifsversjon:
 Pdf/utskriftsversjon 

Påmelding:
- Epost
- Tlf: (+47) 74088700