Norden
PS! Denne turen har gått
Se årets turer
Island med Vestmannaeyjar og Reykjavik

Vestmannaeyjar
Da vikingene seilte sine skip til Island på 800-tallet, tok reisen noen uker. I dag er Island mye nærmere i tid, kun 2,5 timer med fly fra Norge. Islendingene er stolt av vår felles arv og vi blir godt mottatt på sagaøya. Landskapet på Island er kontraster mellom ild og is. Det damper og koker i varme kilder og isbreer ser du fra de fleste plasser på Island. Magisk lavalandskap og lys gir en spesiell følelse, noe som forklarer islendingenes tro på huldre, alver og troll.

Dag 1: Trøndelag - Reykjavik
Reykjavik fra luftaBlå LaguneVi flyr med SAS fra Værnes kl. 8.15 til Gardermoen. Avreise videre derfra kl. 10.00 til Reykjavik. Om ettermiddagen blir det besøk i den kjente "Blå Lagune" for et varmt og mineralrikt bad. Etterpå kjører vi gjennom Reykjavik og til Hveragerdi hvor det blir middag og overnatting på Hótel Örk.
Dag 2: Vestmannaeyjar
Etter en god frokost kjører vi til den nye Bakkihavnen som åpnet 1. juli. Etter en kort ferjetur kommer vi frem til Vestmannaeyjar. Øyene ligger like utenfor kysten, med sitt yrende fugleliv og en fantastisk historie. For bare knapt 30 år siden måtte innbyggerne på Vestmannaøyene plutselig evakuere sine hjem på grunn av et vulkanutbrudd like ved byen. De vendte allikevel tilbake da utbruddet sluttet, og nå har turistene mulighet for å se på det som denne katastrofen førte til. Man arbeider for tiden med utgravning av noen hus som ble begravd under aske og lava. Middag og overnatting i Hveragerdi.
Dag 3: Reykjavik
ReykjavikHallgrimskirkenFormiddagen benyttes til en byrundtur i Reykjavik og vi besøker både den gamle og nye bydel. Vi besøker museet i Perlan, den store Hallgrímskirkja m.m. Byen har også et severdig Rådhus. Ettermiddagen er fri til å utforske Reykjavik på egen hånd. Middag og overnatting på hotell Óðinsvé i Reykjavik.
Dag 4: 'Den gyldne sirkel' Thingvellir, Gullfoss og Geysir
Denne dagen blir det en heldagsutflukt på en av de klassiske rundturene "Den gyldne sirkel". Vi drar først til nasjonalparken Thingvellir. Her ble Alltinget etablert i år 930. Her ble Islands lover og regler fastsatt. Vi spiser lunsj ved Gullfoss før vi går ned til fossen som er at landets vakreste og mest imponerende vannfall. Etterpå fortsetter vi til Geysirområdet. Her spruter det varmt vann fra mange geysirer, hvorav Strokkur er den største og spruter kokende vann hvert tiende minutt. Etterpå får vi oppvisning av Islandshest og et besøk i et drivhus. Middag og overnatting i Reykjavik.
Lovberget på ThingvellirStrokkurGullfoss
Dag 5: Reykjavik - Trøndelag
Etter frokost kjører vi ut til flyplassen. Kl. 11.40 har SAS avgang til Gardermoen. Ankomst Gardermoen kl. 16.20. Fly videre med ankomst Værnes kl. 19.30.



5 DAGER
10.900,-

Turnr.: 16
Avreise:

Prisen inkluderer:
  • 4 hotellovernattinger
  • 4 frokost
  • 2 lunsj
  • 4 middag
  • Fly Værnes - Island tur/retur
  • Utflukter som beskrevet
Tillegg:
  • Enkelrom: kr. 1.300,-
Påmelding:
- Online
- Epost
- Tlf: (+47) 74088700