Rundreiser
Denne turen har gått
Edinburgh - ''Aidensfield'' - York

AidensfieldDenne turen starter i Skottlands hovedstad Edinburgh. Vi får oppleve skotsk kultur med skotsk aften og Military Tattoo ved Edinburgh Castle. Vi fortsetter med buss sørover forbi NewCastle og til Yorkshire. Yorkshire er områdene på østkysten av England sør for NewCastle. Terrenget er kupert og har store nasjonalparker med lyngheier. Midt i disse lyngheiene ligger landsbyen Goathland, bedre kjent som "Aidensfield" gjennom den populære tvserien på lørdagskveldene. Vi tar også en tur med det gamle damptoget som går gjennom naturparken. Vi besøker også York med sin gamle vikingeby "Jorvik" og katedralen York Minster. Vi benytter Norwegians fly fra Værnes via Oslo til Edinburgh på utreisen og direktefly fra London til Værnes på returen.
Dag 1: Trøndelag - Edinburgh
Avreise med SAS fly fra Værnes til Stavanger tidlig på morgenen. Alternativt fra Gardermoen til Stavanger. Videre fra Stavanger til Aberdeen. Der blir vi møtt av bussen og vi kjører til Edinburgh. Ankommer Edinburgh og Apex hotell som ligger sentralt tidlig på ettermiddagen. Ettermiddagen til egen disposisjon og fine muligheter for handling av skotske produkter, ullvarer m.m. Etter middagen går vi opp til borgen. Her får vi oppleve årets Military Tattoo, en oppvisning- og paradeforestilling som mange vil kjenne igjen fra tv-sendinger.
Dag 2: Edinburgh
Military TattooPå formiddagen vil en lokal guide vise oss byens severdigheter. Vi vil besøke Edinburgh borg under rundturen og ellers se mange historiske bygninger m.m. Det blir litt tid på egen hånd før vi om kvelden får oppleve skotsk aften med tradisjonsrik musikk, mat og dans.
Dag 3: Edinburgh - Scarborough
AidensfieldTuren går sørover langs østkysten fra Skottland og til England. Vi passerer Newcastle, Middlesbrough og frem til Whitby hvor det blir et opphold. Denne gamle fiskerlandsbyen er også kjent fra tv-serien. På ettermiddagen videre sørover til Scarborough. Byen har mange historiske minnesmerker og en stor borg. Den har også blitt en viktig ferieby på østkysten. Her skal vi bo i 2 netter på Hotel The Grand Scarborough.
Dag 4: Scarborough, utflukt
AidensfieldVi kjører frem til Pickering hvor vi tar det gamle damptoget gjennom nasjonalparken frem til Goathland eller bedre kjent som "Aidensfield". I den lille landsbyen kan man besøke de ulike plassene som man har sett i tv-serien. Man kan besøke puben, posthuset, bilverkstedet og bensinstasjonen til Mr.Scripps m.m. Byen har blitt meget populær og det synes som dens innbyggere er stolte og liker populariteten. Med bussen kjører vi gjennom store lyngheier.
Dag 5: Scarborough - York
Minister Lite, YorkDenne dagen har vi kort veg frem til York. Rundt byen går det en fin bymur med fine porter. Byen har gammel historie og vikingene regjerte i byen over 1000år siden. Vi besøker det flotte museet Jorvik som viser hvordan livet var på den tiden. Videre besøkes den store katedralen York Minster, den største katedralen fra middelalderen. Det blir også tid på egen hånd. Middag og overnatting på Park Inn hotell.
Dag 6: York - Cambridge
Vi fortsetter sørover i England og ankommer universitetsbyen Cambridge på tidlig ettermiddag. Middag og overnatting på Royal Cambridge Hotel.
Dag 7: Cambridge - Stansted - Værnes
På formiddagen har vi kort veg frem til Stansteds flyplass på nordsiden av London. Herfra tar vi Norwegians direktefly tilbake til Værnes.



7 DAGER
11.650,-

Turnr.: 49
Avreise:

Prisen inkluderer:
  • 6 hotellovernattinger
  • 6 frokost
  • 6 middag
  • Billett Military Tattoo
  • Norwegian fly Værnes - Edinburgh og London - Værnes
  • Tog til "Aidensfield"
  • Inngang Jorvik museum
Tillegg:
  • Enkeltrom hotell kr. 1.950,-
Utskrifsversjon:
 Pdf/utskriftsversjon 

Påmelding:
- Epost
- Tlf: (+47) 74088700