Ligg i ro ferie
PS! Denne turen har gått
Se årets turer
Meißen, Dresden og Sachsens vindistrikt
Ved elven Elben, ca. 2 mil nord for Dresden ligger "porselensbyen" Meißen. På begynnelsen av 1700-tallet startet Europas første porselensfabrikk her og porselenet, kjennetegnet ved 2 blå sverd, har blitt meget berømt. På turen besøkes porselensfabrikken. Vi bor i 3 netter på Parkhotel Meißen som ligger fint til ved Elben med utsikt mot en stor borg. Vi besøker også Dresden, har båttur på Elben og prøvesmaking av områdets vin. Vi reiser med Color Line mellom Oslo og Kiel begge veger.
Dag 1: Trøndelag - Oslo / Kiel
Tidlig avreise fra Trøndelag. Frokost på Alvdal og kl. 14.00 avreise med Color Lines ferje til Kiel. Middag ombord og overnatting i utvendige dobbeltlugarer.
Dag 2: Kiel - Meißen
Frokost ombord før ankomst Kiel kl. 10.00. Turen går forbi Berlin og sørover til Meißen like vest for Dresden. Her skal vi bo i 3 netter på Welcome Parkhotel med fine rom og trivelig atmosfære.
Dag 3: Meißen, utflukt Dresden
I Dresden møtes vi av en lokal guide som tar oss med på en rundtur. Byen har en blanding av nytt og gammelt da store deler av byen ble ødelagt under siste krig. Men det er lagt ned mye penger og arbeid for å gjenreise byen med sine praktfulle palasser og kirker. Under rundturen ser vi på Zwingerpalasset, Semperoperaen og Frauenkirken. Zwingerpalasset er en av Tysklands mest imponerende barrokkbygninger. Semperoperaen ble oppbygd og åpnet i 1985, mens Frauenkirken ble gjenoppbygd på 90-tallet og ble åpnet i 2005.
På ettermiddagen går vi ombord i en elvebåt og tar turen oppover Elben til Pillnitz. Her besøkes slottsparken til lystslottet som ble bygd av August "den sterke". Byggestilen er inspirert av kinesisk byggekunst. Retur med bussen til Meißen.
Dag 4: Meißen, porselen og sekt
Vi besøker porselensfabrikken i Meißen. Kineseren behersket teknikken med fremstilling av porselen allerede på 1200-tallet, mens kunnskapen ble hemmeligholt. Først på 1700-tallet lykkes man med å fremstille porselen i Europa og det europeiske porselenet er hardere og hvitere enn det kinesiske.
Vårt neste stopp blir vingården Schloß Wackerbarth i Radebeul på den "Sachsiske vinvegen". Vindistriktet er en av de minste i Europa. Vi får omvisning og prøvesmake på vin og sekt. På ettermiddagen blir det tid på egenhånd i Meißen.
Dag 5: Meißen - Celle
Vi forlater Meißen og kjører nordvestover forbi Leipzig, Helle, Magdeburg og ankommer Celle på tidlig ettermiddag. Vi kan se oss litt om i sentrum av denne byen som har svært mange fine bindingsverkshus. Også muligheter for handling. Middag og overnatting på InterCity Hotel.
Dag 6: Celle - Kiel / Oslo
På formiddagen kjører vi fram til Kiel. Kl. 14.00 avreise med Color Lines ferje til Oslo. Middag ombord og overnatting i utvendige lugarer.
Dag 7: Oslo - Trøndelag
Frokost ombord før ankomst Oslo kl. 10.00. Turens siste middag på Dombås og retur til Trøndelag på kvelden.


7 DAGER
8.720,-

Turnr.: 39
Avreise:
Påstigningsliste alernativ: 1

Prisen inkluderer:
  • 4 hotellovernattinger
  • 7 frokost
  • 7 middag
  • Color Line Oslo - Kiel tur/retur
  • Utflukter ifølge program
Tillegg:
  • Enkeltrom hotell kr. 740,-
Påmelding:
- Epost
- Tlf: (+47) 74088700