Ligg i ro ferie
Denne turen har gått
Schwarzwald med Bodensjøen og Alsace
Schwarzwald med sine store skogs- og bergområder er et av Tysklands viktigste natur- og rekreasjonsområder. Her finnes flere idylliske små byer og kursteder. Vi ligger iro i byen Villingen i det sørlige Schwarzwald. Herfra er det kort veg til interessante utflukter, til blomsterøya Mainau i Bodensjøen og Colmar med vindistriktet Alsace i Frankrike. På reisen benyttes Color Lines ferje Oslo-Hirtshals på utreisen og Kiel-Oslo på returen.
Dag 1: Trøndelag - Oslo / Kiel
Tidlig avreise fra Trøndelag. Frokost  på Alvdal og avreise med Color Lines ferge fra Oslo til Kiel kl. 14.00. Koldtbord ombord og overnatting i utvendige dobbellugarer.
Dag 2: Kiel - Kassel
Frokost ombord før ankomst Kiel kl.10.00. Turen går sørover forbi Hamburg og til et opphold i Celle. Videre sørover forbi Hannover og frem til Kassel. Her blir det middag og overnatting på Schlosshotel Bad Wilhelmshöhe.
Dag 3: Kassel - Villingen, Schwarzwald
Vi fortsetter sørover forbi Würzburg. Herfra tar vi vegen mot Stuttgart og naturområdet Schwarzwald. Vi kjører frem til byen Villingen, som ligger sør i Schwarzwald. Her skal vi overnatte i 4 netter på Mercure Hotel am Franziskaner. Frokost og middag på hotellet under oppholdet.
Dag 4-6: Schwarzwald, utflukter Bodensjøen og Alsace
Under oppholdet tar vi ulike utflukter. En dag kjører vi sørover til Bodensjøen. Vi kjører først på nordsiden av sjøen frem til Meersburg. Her tar vi ferje over til Konstanz på sørsiden. Herfra er det kort veg frem til blomsterøya Mainau. Øya er en eksotisk hage midt i hjerte av Europa. Det er først og fremst den svenske grev Bernadotte som har bygget ut øya. Vi får oppleve roser og annen blomsterprakt, trær, springvann m.m. Retur til Villingen på ettermiddagen.
Det blir en heldagsutflukt til Colmar og vindistriktet Alsace i Frankrike. Vi kjører forbi Titisee, Freiburg og frem til Alsace i Frankrike. Her besøkes "vinbyene" Ribeauville og Riquewihr hvor vi smaker på distriktets vin. På ettermiddagen blir det et opphold i byen Colmar. Byen har fine bindingsverkshus og kanaler.
Det blir også en kortere utflukt langs Schwarzwald Hochstrasse med fin natur og mindre byer. Vi besøker også byen hvor de lager meget fine Schwarzwaldur, gjøkur.
Hotellet vi bor på ligger i sentrum av byen Villingen, som er en meget trivelig typisk tysk småby med fin bebyggelse.
Dag 7: Villingen - Hildesheim
På formiddagen kjører vi gjennom det nordlige Schwarzwald før vi tar motorvegen nordover forbi Frankfurt, Kassel og frem til Hildesheim. Her blir det overnatting på Van der Valk Hotel. Hotellet ligger ved torvet av byen.
Dag 8: Hildesheim - Kiel / Oslo
På formiddagen kjører vi frem til Kiel. Kl.14.00 avreise med Color Lines ferje til Oslo. Middag/koldtbord ombord og overnatting i utvendige lugarer.
Dag 9: Oslo - Trøndelag
Frokost før ankomst Oslo kl.10.00. Turen går nordover Gudbrandsdalen og middag på Dombås. Retur til Trøndelag på kvelden.


9 DAGER
9.940,-

Turnr.: 37
Avreise:
Påstigningsliste alernativ: 1

Prisen inkluderer:
  • 6 hotellovernattinger
  • 9 frokost
  • 9 middag
  • Color Line Oslo - Kiel tur/retur
  • Inngang Mainau
  • Vinsmaking Alsace
Tillegg:
  • Enkeltrom hotell kr. 1.060,-
Påmelding:
- Epost
- Tlf: (+47) 74088700