Cruise
Denne turen har gått
Middelhavscruise med Egypt, fly

Vi har hatt flere cruiseturer i det østlige Middelhav med landbesøk både i Italia, Hellas og Egypt. Dette 12-dagers cruiset er med MSC's nyeste båt, Splendida, som har jomfruturen i juli 2009. Det er muligheter for å delta på ulike utflukter i hver havn skipet besøker. I Egypt er det mulighet til å besøke de fantastiske pyramidene og det Egyptiske museet i Kairo.
Dag 1: Trøndelag / Barcelona
Avreise fra Værnes på formiddagen. Turen går med SAS via Oslo og til Barcelona på ettermiddagen. Her blir det overnatting, middag og frokost på hotellet.
Dag 2: Barcelona - Cruise
Det blir litt tid i Barcelona før MSC Splendida har avgang kl 14.00. Ombord inngår alle måltider og det er flere basseng og aktivitetstilbud ombord. Hver kveld er det underholdning og musikk m.m. På cruiset kan man kombinere en behagelig tilværelse ombord med interessante havneanløp. Etter at vi har fått tildelt våre lugarer møtes vi til middag ombord.
Dag 3: Anløp Genova
Båten går østover i Middelhavet på natta og anløper Genova på den italienske riviera på dagen. På ettermiddagen fortsetter den sørover langs Italias vestkyst.
Dag 4: I sjøen
Vi går sørover langs Italias vestkyst, gjennom Messinastredet ved Sicilia og østover Middelhavet til Hellas. Vi nyter livet ombord hele dagen.
Dag 5: Anløp Katakolon, Hellas
Vi ankommer Katakolon på vestsiden av Peloponnes i Hellas. Her kan vi være med på en utflukt til Olympia, grekernes gamle idrettsarena. På kvelden fortsetter vi sør om Peloponnes.
Dag 6: Anløp: Pireus, Athen
Anløper Pireus, havnebyen til Athen, på morgenen. Denne dagen kan man delta på utflukt til Hellas sin hovedstad og se på mange av byens severdigheter hvor Akropolis med sine templer er mest kjent. På kvelden fortsetter turen østover i Egeerhavet.
Dag 7: Anløp: Rhodos
På formiddagen anløper vi den kjente greske ferieøya Rhodos som ligger like utenfor Tyrkias kyst. Muligheter for utflukt til Lindos med sin borg og små hvitmalte hus, eller vandre i gamlebyen på Rhodos.
Dag 8: Anløp Alexandria, Egypt
På natta har turen gått sørover mot Egypt og Afrika. Vi anløper Alexandria tidlig på morgenen og skipet ligger her til sen kveld. Man kan delta på en meget interessant utflukt til Kairo. Her besøkes selvsagt de berømte pyramidene og Sfinksen som ligger like utenfor byen. Man kan velge mellom besøk på det Egyptiske Museum i sentrum eller bli med på en båttur på Nilen. I museet er det samlet mange ting fra utgravningene av Egypts mange gamle kultursteder. Et besøk på egyptisk basar er også noe man bør ha med seg. Også i Alexandria kan man delta på utflukter og for oss nordmenn er biblioteket, tegnet av det norske arkitektfirmaet Snøhetta spesielt. På kvelden går turen vestover mot Kreta.
Dag 9: I sjøen
Denne dagen tilbringes iro ombord. Turen går vestover mot Kreta.
Dag 10: Anløp Heraklion, Kreta
På formiddagen anløpes øya Kreta. Fra hovedstaden Heraklion kan man delta på utflukter til ulike greske arkeologiske utgravninger og templer.
Dag 11: Anløp: Messina, Sicilia
På ettermiddagen anløper vi Messina på Sicilia. Under oppholdet kan man ta en utflukt til de gamle byene Taormina eller Siracusa. Taormina ligger litt høyt med fin utsikt over havet. Byen er spesielt kjent for sitt gamle greske teater. Siracusa ligger ved havet sør for Catania og har mange minnesmerker fra greskromersk storhetstid. På kvelden går båten nordover mot Napolibukten.
Dag 12: Anløp: Napoli, Italia
På morgenen anløpes Napoli. Her er det muligheter for å besøke Pompei og se på utgravningene av byen som ble begravet av Vesuv for ca 2000 år siden. På ettermiddagen fortsetter vi langs Italias vestkyst.
Dag 13: Genova - Milano / Trøndelag
Vi går i land etter frokost på morgenen. Det blir buss til Milano og SAS sitt direktefly fra Milano til Oslo på ettermiddagen og retur til Værnes på kvelden.



13 DAGER
fra 14.960,-

Turnr.: 29
Avreise:

Prisen inkluderer:
  • Fly Værnes - Barcelona og Milano - Værnes
  • 12 dagers cruise med helpensjon
  • 1 hotellovernatting, Barcelona
Priser:
Innvendig dobbeltlugar, kr. 14.960,-
Utv.dobbeltlugar, kr. 17.120,-
Utv.dbl.lugar m/balkong, kr. 18.640,-

Påmelding:
- Online
- Epost
- Tlf: (+47) 74088700