Norden
PS! Denne turen har gått
Se årets turer
Island, fly og buss
SkogafossDa vikingene seilte sine skip til Island på 800-tallet, tok reisen noen uker. Idag er Island mye nærmere i tid, kun noen timer med fly. Islendingene er stolt av vår felles arv og vi blir godt mottatt på sagaøya. Langskapet på Island er kontraster mellom ild og is. Det damper og koker i varme kilder og isbreer ser du fra de fleste plasser på Island. Magisk lavalandskap og lys gir en spesiell følelse, noe som forklarer islendingenes tro på huldre, alver og troll.
På denne turen besøker vi sørkysten av Island i tillegg til Reykjavik med Borgarfjörður. Vi kjører gjennom kystlandskap med isbreer, strender, grusørken og en spesiell natur. I tillegg drar vi inn i landet på fjellveier til Landmannalaugar.

Dag 1: Trøndelag - Reykjavik
Tidlig avreise med SAS fra Værnes til Gardermoen. Videre med SAS kl. 10.30 til Island. Vi lander på flyplassen Keflavik utenfor Reykjavik kl. 11.20. (NB! 2 timers tidsforskjell). Om ettermiddagen blir det besøk i den kjente "Blå Lagune" for et varmt og mineralrikt bad. Etterpå kjører vi inn til Reykjavik og frem til hotell Hilton Nordica hvor det blir middag og overnatting i 3 netter.
Dag 2: Reykjavik, utflukt Borgarfjörður
ReykholtDenne dagen tar vi en utflukt på vestkysten. Vi kjører langs Hvalfjorður og videre frem til Borgarfjörður. Her ser vi på Deildartunguhver, Europas største varmtvannskilde. Borgarfjörður var skueplassen for mange av de islandske sagaer. Vi besøker Reykholt hvor den legendariske Snorre Sturlason bodde. Vi besøker museet på plassen og får nærmere orientering om hans liv og beretninger. Vi spiser lunsj før turen går tilbake mot Reykjavik. På ettermiddagen besøkes Hraunfossar og Barnafoss. Middag på hotellet om kvelden.
Dag 3: Reykjavik
Formiddagen benyttes til en byrundtur i Reykjavik og vi besøker både den gamle og nye bydel. Vi besøker museet i Perlan, den store Hallgrimskirken m.m. Byen har også et severdig Rådhus. Ettermiddagen til egen disposisjon. Middag på hotellet om kvelden.
Dag 4: Reykjavik - Kirkjubærjarklostir
SkogerVi kjører østover gjennom jordbruksdistriktet ved foten av fjellkjeden Eyjafjall. Vi passerer de flotte vannfallene Skógafoss og Seljalandsfoss som faller ut fra bergskrenten fra 60 meters høyde. Ved Skoger besøkes et bygdemuseum med islandsk torvgård.DyrholareyVed Islands sørligste spiss reiser klippen Dyrhólaey seg ut av den flate sandkysten. Her er det fin utsikt over kysten, innlandet og isbreen. Ved Dyrhólaey hekker tusenvis av fugler av alle slag. Vi fortsetter frem til Kirkjubærjarklostir. Middag og overnatting på hotell Geirsland i 2 netter.
Dag 5: Kirkjubærjarklostir, utflukt Jøkullslon og Skaftafell
Vi fortsetter østover over Skeidararsandur, en stor sandørken, dannet av grus fra de store isbreene. Fortsetter østover mellom fjell og hav til Jøkullslon. Der blir det muligheter for en båttur blant isfjell før vi returnerer for lunsj i Skaftafell. Ettermiddagen bruker vi til en lett vandring i nasjonalparken som ligger under Vatnajøkull, Europas største isbre. Middag og overnatting i Kirkjubærjarklostir.
Dag 6: Kirkjubærjarklostir - Hveragerdi
LandmannalaugarDenne dagen kjører vi nærmere inn i landet igjennom Fjellabakka Naturreservat til Landmannalaugar som ligger i et fint området omgitt av fargerike fjell. Vi fortsetter forbi vulkanen Hekla og frem til den rekonstruerte Sagagården Støng. På ettermiddagen fortsetter vi til drivhusbyen Hveragerdi. Drivhusene er oppvarmet av jordvarme og her dyrkes grønnsaker og blomster. Overnatting i 2 netter på Hotel Hild som ligger litt utenfor byen.
Dag 7: Hveragerdi, utflukt 'Den gyldne sirkel'
ThingvellirDenne dagen blir det en heldagsutflukt på en av de klassiske rundturene "Den gyldne sirkel". Vi drar først til nasjonalparken Thingvellir. Her ble Alltinget etablert etablert i år 930. Her ble Islands lover og regler fastsatt. I nasjonalparken besøkes klippen Løgberg. Vi spiser lunsj ved Gullfoss før vi går ned til fossen som er et av Islands vakreste og mest imponerende vannfall. Etterpå fortsetter vi til Geysirområdet. Her spruter det varmt vann fra mange geysirer, hvorav Strokkur er den største og spruter kokende vann hvert tiende minutt. Etterpå besøkes et gammelt bispesete, Skålholt.
Dag 8: Hveragerdi - Trøndelag
På formiddagen kjører vi ut til flyplassen. Kl. 12.10 har SAS avgang til Gardermoen. Vi lander der kl. 16.50. Videre til Værnes på kvelden.


8 DAGER
15.800,-

Turnr.: 22
Avreise:

Prisen inkluderer:
  • 7 hotellovernattinger
  • 7 frokost
  • 5 lunsj
  • 7 middag
  • Fly Værnes - Gardermoen - Keflavik tur/retur
  • Utflukter og innganger som beskrevet
  • Reiseleder er med på hele turen
Tillegg:
  • Enkeltrom: kr. 1.680,-
Påmelding:
- Epost
- Tlf: (+47) 74088700