''Tema''
Denne turen har gått
Toscana, Italia
Denne turen til Toscana foregår med fly til og fra Italia og vi ligger iro i 5 netter i Montecatini Terme ca. 40 km vest for Firenze. Under oppholdet inngår interessante utflukter og besøk på 3 ulike vingårder hvor det blir vinsmaking og lunsj. Videre besøkes byene Pisa, Firenze og Siena.
Pga. flykapasitet er turen utvidet med en dag og hjemreisen foregår med SAS fra Milano. Det er lagt inn et besøk i middelalderbyen Lucca på den ekstra dagen.

Dag 1: Værnes - Pisa - Firenze
Avreise fra Værnes om morgenen med Norwegian til Oslo. Videre direktefly til Pisa. Her tar vi først en tur inn i byen for å se på det kjente skjeve tårn. På ettermiddagen fortsetter vi østover til Firenze og overnatting på Unaway hotel Firenze nord.
Dag 2: Firenze - Montecatini Terme
Ponte Vecchio, FirenzePå formiddagen vil en lokal guide vise oss hovedseverdigheter i Firenze hvor den imponerende kirken Duomo og broen Ponti Vecchio over Arnoelven er de mest kjente. Det blir også tid på egen hånd før vi kjører vestover til Montecatini Terme ca.40 km vest for Firenze. Her skal vi bo i 5 netter på Hotel Parma e Oriente. Hotellet har eget svømmebasseng. Frokost og middag på hotellet under oppholdet.
Dag 3: Utflukt, Siena og San Gimignano
SienaVi kjører gjennom frodig landskap sørover til Siena. På formiddagen blir det et opphold i denne middelalderbyen som er kjent for sitt store torv, Il Campo, hvor det holdes hesteveddeløp. Etterpå kjører vi en kort veg frem til vingården Fattoria San Donato. Her blir det orientering, vinprøving og lunsj. På ettermiddagen besøkes byen San Gimignano like ved. Byen er kjent for sine mange tårn fra middelalderen og fremdeles er det mange igjen.
Dag 4: Iro i Montecatini Terme, utflukt Montecarlo
Formiddagen iro i byen. På ettermiddagen blir det en utflukt til Montecarlo like utenfor byen. Her blir det vinsmaking og lunsj på Fattoria il Poggio. Vi får også smake på olivenproduksjonen.
Dag 5: Utflukt Greve i Chianti
Vi tar en utflukt til Chiantiområdet kjent for sin vin med samme navn. Først blir det opphold i byen Greve før vi fortsetter med besøk på vingården Fattoria Castello di Valpaia med sin kjente vin "Chianti Classico". Vi spiser også lunsj før turen tilbake til hotellet.
Dag 6: Iro i Montecatini Terme
Muligheter for å ta en tur til Firenze og eventuelt besøke det kjente Uffi-museet eller tilbringe dagen iro i Montecatini Terme.
Dag 7: Montecatini Terme - Genova
Vi kjører vestover og tar et lengre opphold i middelalderbyen Lucca. Byens sentrum er omgitt av bymur og innenfor finnes utallige kirker, palasser og fine plasser og er blant Toscanas rikeste byer. På ettermiddagen fortsetter vi vestover langs kysten forbi La Spezia og Genova. Overnatting like vest for Genova.
Dag 8: Genova - Milano - Værnes
På formiddagen kjører vi over Posletta og frem til Milano. Kl. 13.30 avreise med SAS-fly direkte til Gardermoen og videre til Værnes kl. 19.10.


8 DAGER
9.820,-

Turnr.: 45
Avreise:

Prisen inkluderer:
  • 7 hotellovernattinger
  • 7 frokost
  • 3 lunsj
  • 7 middag
  • 3 vinsmakinger
  • Fly Værnes - Pisa og Milano - Værnes
  • Lokal guide i Firenze
Tillegg:
  • Enkeltrom hotell kr. 750,-
Utskrifsversjon:
 Pdf/utskriftsversjon 

Påmelding:
- Epost
- Tlf: (+47) 74088700