Cruise
PS! Siste turen er gått
Se årets turer
Elvecruise på Donau
Donau er den lengste elven i Europa og går fra Tyskland og frem til Svartehavet. Den går gjennom skiftende landskap, men vi har valgt den strekningen hvor vi har det flotteste landskapet kombinert med interessante plasser å besøke. På et elvecruise kan man i god tid nyte omgivelsene man ”flyter” sakte forbi. God mat og underholdning ombord hører selvsagt med. I tillegg til elvecruiset inngår en interessant busstur sørover og nordover. Vi benytter Color Line Oslo - Kiel tur/retur. Da interessen har vært meget stor har vi også iår 2 avganger.
Dag 1: Trøndelag - Oslo / Kiel
Avreise fra Trøndelag tidlig på morgenen. Frokost på Alvdal og avreise med Color Lines ferje fra Oslo til Kiel kl 14.00. Middag ombord og overnatting i utvendige dobbeltlugarer.
Dag 2: Kiel - Bamberg
Frokost før ankomst Kiel kl.10.00. Turen går forbi Hamburg, Hannover, Kassel og frem til Bamberg for overnatting på hotell Residenzschloss.
Dag 3: Bamberg - Wien
På formiddagen kjører vi forbi Nürnberg, Regensburg og ankommer grensebyen Passau på ettermiddagen. Videre i Østerrike frem til Wien. Her går vi ombord i båten fra Croisi Europa. Rederiet har i dag 21 båter av høy kvalitet og har plass fra 100 til 180 passasjerer. I cruiset inngår helpensjon og det er underholdning ombord hver kveld. Rederiet er fransk, men språket ombord er også engelsk. Båten har et rommelig soldekk hvor man kan sitte å nyte naturen og stedene man "flyter" forbi. Vi har utvendige lugarer ombord og alle lugarer har aircondition. Man kan få lugarer på nedre og øvre dekk. Vi skal være ombord i 6 netter på strekningen fra Wien til Melk, Bratislava, Kalocsa, Budapest og tilbake til Wien. Etter at vi har fått tildelt våre lugarer samles vi til middag ombord. Båten forlater Wien på natta og går oppover Donau.
Dag 4: Ombord, Melk - Durnstein
På morgenen anløper vi Melk. Her besøkes det imponerende klosteret Stift Melk, bygd i barokkstil med fin klosterkirke og hageanlegg. I dette benediktinerklostret har munker levd og arbeidet i over 900 år. Vi forlater Melk og seiler gjennom det vakre landskapet Wachau med vinranker langs dalsidene fra Donau. Det blir et opphold i byen Durnstein. På kvelden seiler vi forbi Wien og fram til Slovakias hovedstad Bratislava på natta.
Dag 5: Ombord, Bratislava
På formiddagen blir det et opphold i Bratislava. Vi tar en byrundtur med lokal guide. På ettermiddagen går vi videre nedover Donau og passerer Budapest på kvelden, og fortsetter et stykke sørover.
Dag 6: Ombord, Kalocsa
På formiddagen blir det et opphold i Kalocsa. Her besøkes en gård på den ungarske puzsta hvor det blir hesteoppvisning. På ettermiddag/kveld går båten tilbake til Budapest.
Dag 7: Ombord, Budapest
Båten ligger hele dagen i Ungarns hovedstad Budapest. På formiddagen tar vi en byrundtur med lokal guide og får se byens hovedattraksjoner. Etter lunsj ombord er ettermiddagen til egen disposisjon. Muligheter for handling og et besøk i den store torghallen. På kvelden ligger båten i Budapest og det er et vakkert syn med opplyste broer og større bygninger.
Dag 8: Ombord, Esztergom
Båten forlater Budapest tidlig på morgenen. På formiddagen blir det et opphold i byen Esztergom, Ungarns tidligere hovedstad. På ettermiddagen fortsetter båten oppover Donau mot Wien. Det blir festmiddag ombord før ankomst Wien.
Dag 9: Wien - Praha
På formiddagen blir det en byrundtur i Wien med loakl guide. Vi får se mange av byens slott og andre kjente bygninger. Etter lunsj ombord forlater vi båten og på ettermiddagen kjører vi frem til Tsjekkia og Praha. Her blir det middag og overnatting på hotell Olympik.
Dag 10: Praha - Celle
På formiddagen kjører vi frem til Dresden i Tyskland. Etter et opphold her går turen til Celle for middag og overnatting på Intercity Hotel.
Dag 11: Celle - Kiel / Oslo
På formiddagen kjører vi frem til Kiel. Kl.14.00 avreise med Color Lines ferje til Oslo. Middag og overnatting i utvendige dobbeltlugarer.
Dag 12: Oslo - Trøndelag
Ankomst Oslo kl.10.00. Turen går nordover Østerdalen hvor turens siste middag inntas på Alvdal. Retur til Trøndelag på kvelden.


12 DAGER
14.950,-

Turnr.: 15
Avganger:
Påstigningsliste alernativ: 1

Prisen inkluderer:
  • 3 hotellovernattinger
  • 12 frokost
  • 6 lunsj
  • 12 middag
  • Color Line Oslo - Kiel tur/retur med utvendig lugar
  • Donaucruise, 6 døgn med utvendig lugar
  • Utflukt Stift Melk, Bratislava, Wien og Budapest
Tillegg:
  • Enkeltrom hotell kr. 450,-
  • Enkeltlugar cruise kr. 2.140,-
  • Lugar på øvre dekk kr. 580,- per pers
Utskrifsversjon:
 Pdf/utskriftsversjon 

Påmelding:
- Epost
- Tlf: (+47) 74088700