''Tema''
Denne turen har gått
Rüdesheim, Rhin-Mosel vindistrikt
Rüdesheim og Rhin-Moseldalen er et populært reisemål som mange velger å vende tilbake til. Årets tur er 7-dager hvor vi ligger iro på populære hotell Lindenwirt i 3 netter og har utflukt til Moseldalen. På turen tilbake overnatter vi i Celle som har fine bindings-verkshus. Som vanlig har vi tur den første weekenden i juli hvor vi kan oppleve fyrverkeriet ”Rhein in Flammen”. Vi benytter Color Lines ferje Oslo Kiel tur/retur på reisen.
Dag 1: Trøndelag - Oslo / Kiel
Tidlig avreise fra Trøndelag. Etter frokost på Alvdal fortsetter vi til Oslo og utreise med Color Lines ferje til Kiel kl 14.00. Koldtbord ombord og overnatting i utvendig lugar.
Dag 2: Kiel - Rüdesheim
Frokost ombord før ankomst Kiel kl 09.30. Vi fortsetter på tyske motorveger sørover forbi Hamburg, Hannover, Kassel og Frankfurt og ankommer Rüdesheim på kvelden. Rüdesheim er den mest kjente av mange byer langs Rhinen og sentrum for vinhandelen i distriktet. Her skal vi bo i 3 netter på hotel Lindenwirt, som ligger midt i Drosselgasse. Middag og frokost på hotellet under oppholdet.
Dag 3: Rüdesheim, utflukt Moseldalen
Vi tar ferje over Rhinen til Bingen og fortsetter over til Moseldalen. Vi tar først et opphold i Bernkastel-Quez og smaker på Moselvinen. Videre nedover Moseldalen med vinranker oppover sidene. På ettermiddagen blir det et opphold i Cochem, en trivelig liten by ved Mosel. Retur til Rüdesheim via Koblenz.
Dag 4: Rüdesheim, båttur Rhinen
På formiddagen tar vi en båttur nedover Rhinen. Under båtturen passeres flere småbyer, utallige borger, Loreleiklippen m.m. Rhinen slynger seg mektig mellom bratte dalsider hvor det bugner av vinranker som gir et spesielt landskap. Ved St.Goarshaussen går vi i land og bussen bringer oss tilbake til Rüdesheim via Niederwaldstøtten med praktfull utsikt utover Rhindalen. Etter middagen tar vi del i de daglige festene i byen med sang og dans i vinstuer, kroer og et yrende folkeliv i gatene. På avgangen 4.juli kan vi på kvelden oppleve fyrverkeriet ”Rhein in Flammen” fra Rüdesheim. På avgangen 12.september er det fyrverkeri ved St.Goar.
Dag 5: Rüdesheim - Celle
Avreise fra Rüdesheim etter frokost. Vi kjører nordover forbi Kassel, Göttingen og ankommer Celle på ettermiddagen. Celle er en mindre by med fin bebyggelse med bindingsverkshus. Middag og overnatting på InterCity Hotel. På avgangen 12.9 bor vi på Hotel Celler Hof.
Dag 6: Celle - Kiel / Oslo
På formiddagen kjører vi frem til Kiel. Kl 14.00 avreise med Color Lines ferje til Oslo. Middag ombord og overnatting i utvendig dobbeltlugar.
Dag 7: Oslo - Trøndelag
Frokost på ferja før ankomst Oslo kl 09.30. Turen går nordover Østerdalen hvor turens siste middag inntas på Alvdal. Vi er tilbake til Trøndelag i løpet av ettermiddagen/ kvelden.


7 DAGER
fra 6.980,-

Turnr.: 42
Avganger:
Påstigningsliste alernativ: 1

Prisen inkluderer:
  • 4 hotellovernattinger
  • 7 frokost
  • 7 middag
  • Color Line Oslo - Kiel tur/retur med utvendig lugar
  • Båttur Rhinen
  • Vinprøving i Moseldalen
Tillegg:
  • Tillegg enkeltrom hotell kr.620,-
Priser:
4.juli: kr. 7.750,-
12.sept: kr. 6.980,-

Utskrifsversjon:
 Pdf/utskriftsversjon 

Påmelding:
- Epost
- Tlf: (+47) 74088700