Rundreiser
PS! Denne turen har gått
Se årets turer
Portugal, fly tur/retur
Portugals hovedstad, Lisboa, ligger ved elva Tejos utløp ved Atlanterhavskysten. Byen har ca.2 mill. innbyggere og er Portugals økonomiske og kulturelle sentrum. I de gamle bydelene kan vi oppleve trange kuperte gater, håndmalte kakkelfasader og mange historiske steder fra byens storhetstid som hovedstad i det portugisiske riket og en svært viktig handelsby i Europa. På turen besøkes også Portugals kjente vinområder Douro og Porto med sin kjente portvin. På reisen benyttes fly til og fra Lisboa.
Dag 1: Trøndelag - Oslo
Avreise fra Trøndelag på morgenen/formiddag. Bussen kjører sørover Østerdalen, med middag på Alvdal. Videre frem til Rica Hotel Gardermoen for overnatting.
Dag 2: Trøndelag - Lisboa - Porto
Shuttelbuss fra hotellet og til flyplassen.  Avreise med SAS sitt direktefly til Lisboa kl.08.00, med ankomst Lisboa kl. 11.05.

Herfra kjører vi nordover, forbi Coimbra og frem til Porto, Portugals nest største by. Byen var en svært viktig handelsby og har gammel bebyggelse som viser at byen var en viktig sjøfartsby. Her blir det middag og overnatting i 2 netter på hotel Qulity Inn, sentralt i byen.
Dag 3: Porto
Porto ligger ved elva Duoros utløp og er sentrum for portvinhandelen. På formiddagen besøkes bydelen Vila Nova de Gaia. Her blir det omvisning og prøvesmaking av portvin til produsenten Sandemans. Ettermiddagen disponibel på egen hånd.
Dag 4: Porto - Duoro - Viseu
Vi kjører inn i landet til de store vindistriktene rundt Duoroelven. Vi besøker Peso de Requa som er den viktigste "vinbyen" i distriktet. Vi besøker vinprodusenten Casa Santa Eufemia og prøvesmaker på Duoro-vinen. På ettermiddagen kjører vi frem til Viseu hvor det blir overnatting i 1 natt på hotell Grao Vasco. Middag på hotellet om kvelden.
Dag 5: Viseu - Lisboa
Vi besøker vindistriktet ved Dao-elven. Vi besøker vinprodusenten Casa do Santer, for omvisning og prøvesmaking. På ettermiddagen kjører vi ned til Coimbra og sørover til Lisboa. Her blir det overnatting i 5 netter på hotell Hotel Villa Rica. Hotellet ligger ved enden av gaten Avenue da Liberdade. Det er gangavstand til bysentrum og det er en t-banestasjon utenfor hotellet. Middag på hotellet om kvelden.
Dag 6 - 8: Lisboa
Man har 3 hele dager disponible i Lisboa og områdene rundt. Det blir en byrundtur med lokal guide. Man blir kjent i byen, får interessant informasjon og får se byens hovedseverdigheter. Videre blir det en halvdagsutflukt til byen Sintra som ligger mot kysten. Byen er kjent på grunn av sitt gamle kongeslott. Man bør ta en tur med de gamle trikkene som er typiske for Lisboa, besøke borgen Castelo de Sao Jorge med fin utsikt utover byen, de gamle bydelene Alfama og Barro Alto. På byens livlige torgområdet, Rossio, finnes forretninger, uterestauranter m.m. Langs elven Tejo finner man østover en bydel som ble utbygd til verdensutstillingen i 1998. Her finnes også et meget stort akvarium. Vest for sentrum ligger bydelen Belem med museer, parker og det store monumentet over landets oppdagelsesreisende hvor Vasco da Gama er den mest kjente. En kveld inntar vi middagen på restaurant i bydelen Barro Alto med folklore og fadomusikk og sang.
Dag 9: Lisboa
Dagen blir til egen disposisjon i Lisboa.
Middag og overnatting.
Dag 10: Lisboa - Trøndelag
Avreise fra Lisboa kl.07.00 med Lufthansa fra Lisboa til Gadermoen og videre til Gadermoen. Fra Oslo til Værnes med SAS, med ankomst kl. 16.20.
NB!
Endringer i forhold til opprinneligprogram:
- Utreise med buss fra Trøndelag til Oslo lørdag 6.oktober.
- Hjemreise med fly mandag 15.oktober.


10 DAGER
11.450,-

Turnr.: 38
Avreise:

Prisen inkluderer:
  • Fly Gardermoen - Lisboa
  • Fly Lisboa - Værnes
  • 9 hotellovernattinger
  • 9 frokost
  • 9 middag
  • 3 vinsmakinger som beskrevet
  • Lokal guide i Lisboa
Tillegg:
  • Enkeltrom hotell kr.1.400,-
Utskrifsversjon:
 Pdf/utskriftsversjon 

Påmelding:
- Epost
- Tlf: (+47) 74088700