Rundreiser
Denne turen har gått
Kroatia, Makarskakysten og Dubrovnik, buss og fly
Kroatia har en lang kystlinje langs Adriaterhavet. Landskapet er berglendt med mange mindre byer og ferieplasser langs havet. Vi har lagt hovedoppholdet til Makarskakysten langt sør. Her kommer høye fjell helt ut til havet og gir en lun kyststripe. På turen sørover besøkes flere mindre stedet samt nasjonalparken Plitvice. Turen avsluttes med besøk i middelalderbyen Dubrovnik. Vi benytter buss på turen sørover og Norwegians direktefly fra Dubrovnik til Værnes tilbake.
Dag 1: Trøndelag - Oslo / Kiel
Tidlig avreise fra Trøndelag. Frokost på Alvdal og kl.14.00 Color Lines store ferje til Kiel. Middag og overnatting i utvendige lugarer.
Dag 2: Kiel - Erlangen
Frokost før ankomst Kiel kl.09.30. Turen går på tyske motorveger forbi Hannover, Kassel og frem til Erlangen ved Nürnberg for middag og overnatting på Arvena Hotel.
Dag 3: Erlangen - Graz
Turen fortsetter sør-østover forbi Regensburg og grensen til Østerike passeres ved Passau. Videre gjennom fint alpelandskap frem til Graz. Middag og overnatting på hotell Mercure Graz Messe.
Dag 4: Graz - Plitvice
Fra Graz er det kort veg til grensa til Slovenia. Det blir en kort strekning gjennom Slovenia før vi kommer til Kroatia og hovedstaden Zagreb. På ettermiddagen videre frem til Plitvice for overnatting.
Dag 5: Plitvice - Trogir
På formiddagen tar vi et besøk i nasjonalparken Plitvice. Her finnes flere innsjøer med mindre fossefall. Pga. kalkholdige fjell finnes utallige grotter og underjordiske elver som gjør at vann kommer direkte ut i dagen. På ettermiddagen kjører vi videre på nybygd motorveg gjennom fjellområder ned til kysten. Vi kjører frem til Split og frem til Trogir for overnatting på Hotel Medena.
Dag 6: Trogir - Baska Voda, Makarska
Vi tar først en spasertur gjennom middelalderbyen Trogir som er bygd på en liten øy. Etterpå kjører vi frem til Split og besøker et stort palass som er bygd av en romersk keiser. Palasset er idag tatt ibruk til boliger og utallige små forretninger og bassarer.
På ettermiddagen kjører vi kystvegen sørover til Makarskakysten. Her kommer bratte fjell helt ned til kysten. Det ligger flere mindre byer og ferieplasser langs kysten. Vi har valgt byen Baska Voda til hovedoppholdet. Her skal vi ligge iro i 4 netter på utmerkede Hotel Horizont.
Dag 7-9: Baska Voda
Hotel Horizont har et stort innendørs og utendørs svømmebasseng. Stranda ligger like nedenfor hotellet. Vi tilbringer dagene iro med mindre utflukter til byen Makarska.
Dag 10: Baska Voda - Dubrovnik
Vi fortsetter sørover langs kysten frem til Dubrovnik, en av de mest kjente middelalderbyene langs kysten. Selve gamlebyen innenfor bymurene er meget godt bevart. Vi tar en rundtur til fots i gamlebyen med lokal guide. Overnatting på Hotel Argosy.
Dag 11: Dubrovnik - Trøndelag
Dagen disponibel på egen hånd i Dubrovnik før vi på ettermiddagen kjører frem til flyplassen. På kvelden tar vi Norwegians fly direkte til Værnes.


11 DAGER
10.950,-

Turnr.: 34
Avreise:
Påstigningsliste alernativ: 1

Prisen inkluderer:
  • 9 hotellovernattinger
  • 11 frokost
  • 10 middag
  • Color Line Oslo - Kiel
  • Fly Dubrovnik - Værnes
  • Inngang Plitvice nasjonalpark
  • Lokal guide i Dubrovnik
Tillegg:
  • Enkeltrom hotell kr.1.400,-

Påmelding:
- Epost
- Tlf: (+47) 74088700