Rundreiser
Denne turen har gått
I Vesterled, Skottland og Orknøyene, fly og buss
På denne turen i Vesterled følger vi vikingenes turer vestover. Vi besøker Skottland og Orknøyene. Når vikingene seilte i vesterled ga de navn til viker, sund og alt som kunne hjelpe dem til å finne tilbake dit senere. Når de slo seg ned i nytt land fikk gårdene navn vikingene kjente fra stedene de kom fra. Noen av ordene de brukte i sitt språk ble tatt i bruk av de som bodde på de stedene de kom til og derfor vil vi kjenne igjen mange stedsnavn også i dag. På reisen benytter vi fly til Skottland, North Links ferjer fra Skottland til Orknøyene og Smyril Lines ferje fra Skottland til Bergen. På turen kan man også oppleve Military Tattoo på Edinburgh Castle.
Dag 1: Værnes - Edinburgh - Stirling
Avreise fra Værnes om morgenen med Norwegian til Oslo og videre med Norwegian til Edinburgh på formiddagen. Herfra kjører vi vestover til Stirling. På ettermiddagen besøker vi Stirling Castle. Overnatting i Stirling i 2 netter.
Dag 2: Stirling, utflukt
Denne dagen blir det en utflukt til Skottlands vestkyst. Vi kjører langs Skottlands største innsjø Loch Lommond og frem til Oban på vestkysten. Her blir det et opphold før turen tilbake går gjennom Glencoedalen og The Trossachs tilbake til Stirling.
Dag 3: Stirling - Edinburgh
På morgenen kjører vi inn til Skottlands hovestad Edinburgh. Vi tar en byrundtur med en lokal guide. Vi får se byens hovedseverdigheter og besøker også Edinburgh Castle med interessante museer. Ettermiddagen disponibel i Princess Street, byens hovedgate med mange forretninger. Det blir overnatting på Hilton Grovenor Hotel. Etter middagen tar vi på kvelden turen til Edinburgh Castle hvor vi skal overvære årets Military Tattoo, en fantastisk opplevelse med musikk, drill og oppvisning.
Dag 4: Edinburgh - Inverness
Vi fortsetter nordover forbi Perth og kjører gjennom det skotske høylandet, The Highlands. Vi passerer Avimor før ankomst Inverness, hovedstaden i The Highlands.
Dag 5: Inverness - Orknøyene
Vi fortsetter nordover mot Scrabster hvor vi tar North Links ferje ut til Stromneas på Orknøyene. Herfra fortsetter vi til Kirkwall hvor det blir overnatting i 2 netter på Orkney Hotel.
Dag 6: Orknøyene
Sjøveien til Orknøyene var kjent flere hundre år før Kristus. Fra 600-tallet har det vært en innflytting av norske bønder til Orknøyene, hovedsaklig fra Rogaland og Agder. De fleste stedsnavnene på øyene er av gammelnorsk opprinnelse. Det var Harald Hårfagre som grunnla jarldømme Orknøyene og øyene ble kristnet av Olav Trygvasson i 995 og fra 1152 hørte kirken under erkebiskopen i Nidaros. Magnuskatedralen står fortsatt i Kirkwall ( Kirkjuvág) Vi tar en utflukt med lokal guide. På Stenness ligger de mysktiske Standing Stones. I Sandwick ligger steinalderlandsbyen Skara Brae fra 3000 år før Kristus. Det finnes også mange minnesmerker fra verdenskrigene. Vi kjører i området Scapa Flow hvor det var en stor engelsk marinebase frem til 1957. Her får vi høre historiene fra første og andre verdenskrig.
Dag 7: Orknøyene - Scrabster / Bergen
Formiddagen på Orknøyene. Vi ser på Magnuskatedralen som ble bygd i det 12.århundre av jarl Ragnvald til minne om hans onkel Magnus Erlendsson som ble drept på Orknøyene. Vi skal også besøke verdens nordligste whiskydestilleri, Highland Park. Vi får innføring i produksjon og smaksprøve og selvfølgelig muligheter for handling. På ettermiddagen tar vi ferje fra Stromness tilbake til Scrabster. På kvelden går vi ombord på Smyril Lines ferje til Bergen. Overnatting i utvendige dobbeltlugarer.
Dag 8: Bergen - Lærdal
Ankomst Bergen kl.16.00. Turen går forbi Voss, Flåm og frem til Lærdal for overnatting.
Dag 9: Lærdal - Trøndelag
Vi fortsetter mot Beitostølen, over Valdresfløya og frem til Dombås hvor vi inntar turens siste middag. Retur til Trøndelag på kvelden.


9 DAGER
12.930,-

Turnr.: 27
Avreise:

Prisen inkluderer:
  • 7 hotellovernattinger
  • 8 frokost
  • 9 middag
  • FLy Værnes-Edinburgh
  • North Link Scrabster-Stromness tur/retur
  • Smyril Line Scrabster-Bergen
  • Lokale guider og entreer som beskrevet
  • Inngang Military Tattoo
Tillegg:
  • Enkeltrom hotell kr.1.800,-

Påmelding:
- Epost
- Tlf: (+47) 74088700