Ligg i ro ferie
Denne turen har gått
Rovinj, Kroatia, buss og fly
Adriaterhavskysten har alltid vært populære reisemål. På italiensk side er landskapet flatt og det finnes store sandstrender. På østsiden er landskapet mere variert og berglendt. Her finnes få sandstrender, noe som medfører at vannet blir meget klart og fint. Høydedrag mot nord reduserer de nordlige vindene i vinterhalvåret og dette medfører et behagelig klima hele året. Det er mange kjente ferieplasser på halvøya Istra. Vi har valgt middelalderbyen Rovinj til hovedoppholdet på turen.
Dag 1: Trøndelag - Oslo / Kiel
Avreise fra Trøndelag tidlig på morgenen.
Frokost på Alvdal og avreise med Color
Lines ferje fra Oslo til Kiel kl 14.00.
Koldtbord/middag ombord og overnatting
i utvendige dobbeltlugarer.
Dag 2: Kiel - Bamberg
Frokost ombord før ankomst Kiel kl 09.30.
Turen går så sørover på fine tyske motorveger
forbi Hannover, Kassel og frem til
Bamberg for middag og overnatting på
Hotel Residenzschloss.
Dag 3: Bamberg - Toblach
Vi fortsetter sørover forbi München og inn i Østerrike ved Kufstein. Videre forbi Innsbruck og over Brennerpasset til Italia, hvor det blir overnatting på hotell Santer eller Park Hotel Bellevue i Toblach.
Dag 4: Toblach - Rovinj
Vi kjører gjennom Dolomittene, forbi Cortina og ned til Posletta. Her kjører vi østover mot Trieste og inn i Slovenia og til et opphold i Postojna. Her besøker vi de imponerende dryppsteinsgrottene. På ettermiddagen fortsetter vi ned til Adriaterhavet. Vi kjører på Istrahalvøya frem til Kroatia og middelalderbyen Rovinj. Her skal vi bo i 7 netter. På turene benyttes Eden hotell og Park hotell.  Eden hotell ligger i rolige omgivelser utenfor byen. I hagen ligger et stort svømmebasseng og stranden er like nedenfor. Langs sjøen er det gangveg til byens sentrum. Park Hotel ligger ved gangvegen og båthavna nærmere sentrum.
Dag 5 - 10: Rovinj
Vi har 6 hele dager disponible i Rovinj og området rundt. Byen var i middelalderen bygd på en øy, men kanalen er idag igjenfyllt og danner et åpent torg mot havnen. Her er det trivelig å sitte på en fortausrestaurant og nyte og se på livet. I de gamle trange gatene opp mot kirken finnes ulike forretninger hvor man kan gjøre innkjøp av lokal karakter. I tillegg til å slappe av med soling og bading tar vi ulike utflukter. En dag tar vi en båttur til øyene eller en fjord utenfor Rovinj. Videre besøkes byen Pula kjent for sitt fine amfiteater. En ettermiddag tar vi også en utflukt litt opp i høyden inn i landet. Her besøkes en lokal gård hvor vi får servert områdets spesialitet, grillet svinekjøtt, med stedets vin.
Dag 11: Rovinj - Trøndelag
Vi forlater Rovinj etter frokost. Vi kjører sørover til flyplassen, og tar fly fra Rovinj og til Værnes.


11 DAGER
11.980,-

Turnr.: 17b
Avreise:
Påstigningsliste alernativ: 1

Prisen inkluderer:
  • 9 hotellovernattinger
  • 10 frokost
  • 10 middag
  • Minicruise Color Line Oslo-Kiel med utvendig lugar
  • Inngang Postojnagrottene
  • Fly Rovinj - Værnes
Tillegg:
  • Enkeltrom hotell kr.800,-

Utskrifsversjon:
 Pdf/utskriftsversjon 

Påmelding:
- Epost
- Tlf: (+47) 74088700