Norge
PS! Denne turen har gått
Se årets turer
Overhalla med Jøa
På denne turen til Overhalla blir vi bedre kjent i sørlige deler av Namdalen. Vi får orientering av lokale guider og tar også en dagstur ut til Olav Duuns rike på Jøa. Øya ligger ytterst i Namsenfjorden ut mot Folla. I Namsos besøkes sagbruksmuseet og lysstøperiet. Middagen en kveld inntas i et nybygd gammelignende anlegg som ligger ved et vann i de store skogområdene sør for Namsen.
Dag 1: Trondheim - Overhalla
Avreise fra Trondheim på morgenen. Turen går nordover E6 forbi Levanger, Stenikjer, langs Snåsavatnet og frem til Grong. Her møter vi en lokal guide som orienterer om nedre del av Namdalen og Overhalla spesielt. Vi kjører frem til Overhalla hotell og spiser lunsj. På ettermiddagen blir vi kjent med hotellets vertskap og tar en utflukt med besøk i Ranem kirke og gravhaugen fra yngre jernalder på Bertnem. På kvelden kjører vi opp til Efri Halfa, et nybygd anlegg i gammestil på sørsiden av Namsen. Anlegget ligger fint til ved et vann. Her får vi servert en 3-retters middag med laks, helstekt lam og dessert. Retur til hotellet for overnatting.
Dag 2: Overhalla, utflukt Jøa
Vi tar en interessant utflukt til Jøa. Vi kjører forbi Namsos og tar en kort ferjestrekning ut til øya Jøa. Her blir det orientering av en lokal guide rundt i Olav Duuns rike. Jøa ligger ut imot storhavet på Folla og vi har fin utsikt ut mot Viknas øyrike. Vi nyter en medbrakt lunsjpakke på utflukten. Retur tilbake til Overhalla på ettermiddagen. Middag på hotellet om kvelden og muligheter for en dans etterpå.
Dag 3: Overhalla - Namsos - Trondheim
Vi kjører ned til Namsos. Her besøkes sagbruksmuseet på Spillum og lysstøperiet som ligger i sentrum. Etter et opphold og muligheter for å besøke det nye store kjøpesenteret, kjører vi sørover mot Steinkjer. Dagens middag inntas på Jegtvolden Fjordhotell som ligger fint til på Inderøya ved Trondheimfjorden. Retur til Trondheim på sen ettermiddag.


3 DAGER
2.890,-

Turnr.: 10
Avreise:

Prisen inkluderer:
  • 2 hotellovernattinger
  • 2 frokost
  • 1 lunsj
  • 3 middag
  • utflukter ifølge beskrivelse
Tillegg:
  • Enkeltrom hotell kr.440,-
Påmelding:
- Epost
- Tlf: (+47) 74088700