Storbyferie
Denne turen har gått
Wien - Budapest
En tur til hovedstadene Wien og Budapest ved Donau gir innblikk i europeiske historie, storhetstid med praktfulle byggverk, statuer, monumenter m.m. Det blir også muligheter til å oppleve kulturen disse byene kan by på idag. Returen fra Budapest går gjennom Tsjekkia og med en overnatting i Praha. Color Line´s ferje Oslo - Kiel tur/retur.
Dag 1: Trøndelag - Oslo / Kiel
Tidlig avreise fra Steinkjer. Turen går sørover til Trondheim og videre mot Alvdal hvor det blir frokost. Videre til Oslo og avreise med Color Line´s store ferje Oslo - Kiel kl 14.00. Middag/koldtbord ombord og overnatting i utvendig dobbeltlugar.
Dag 2: Kiel - Bamberg
Frokost ombord før ankomst Kiel kl 09.30. Turen går sørover forbi Hannover, Kassel og fram til Bamberg. Her blir det middag og overnatting på hotell Residenzschloss.
Dag 3: Bamberg - Wien
Vi fortsetter sørover til Regensburg hvor vi svinger østover. Grensa til Østerrike passeres ved Passau. Videre forbi Linz og parallelt med Donau østover mot Østerrike`s hovedstad Wien. Her skal vi bo i 2 netter på hotell Mercure Wien Westbahnhof. Middag på hotellet om kvelden.
Dag 4: Wien
På formiddagen vil en lokal guide vise oss ulike severdigheter i Wien. Vi får se Hoffburg, Stefansdomen, Pratern, Belvedereparken m.m. Ettermiddagen til egen disposisjon. Handling på de store gågatene Graben og Kortnerstrasse er populært. Etter en tidlig middag er det muligheter til å delta på konsert med Wiener Hofburg orkester, hvor vi får høre kjent Wienermusikk.
Dag 5: Wien - Budapest
På formiddagen besøker vi Schloss Schonbrunn. Vi går en rundtur gjennom det vakre slottet og det blir også anledning til å vandre litt i den store parken. Vi forlater Østerrike`s hovedstad og kjører østover mot Ungarn. Vi passerer Gyør og ankommer Budapest på ettermiddagen. Overnatting i 3 netter på Grand hotell Hungaria. Middag på hotellet om kvelden.
Dag 6 - 7: Budapest
Vi har 2 dager disponible i Budapest. Vi tar en byrundtur med lokal guide. Vi får se mange flotte broer over Donau som knytter bydelene Buda og Pest sammen. Videre den flotte parlamentsbygningen, Gellerthøgden, Fiskerbastionen m.m. Videre tar vi en utflukt til byen Szentendre. Det blir en kveldstur med båt på Donau og en kveldsutflukt med middag, folkedans og sigøynermusikk.
Dag 8: Budapest - Praha
Vi forlater Budapest og kjører vestover mot Bratislava. Videre mot Tsjekkia og Brno før vi ankommer Praha på ettermiddagen. Her blir det middag og overnatting på Expo hotell. Etter middag tar vi en utflukt i sentrum av byen.
Dag 9: Praha - Celle
Vi fortsetter mot Tyskland og et kortere opphold i Dresden. Videre forbi Leipzig, Magdeburg og frem til bindingsverksbyen Celle. Middag og overnatting på InterCity Hotel.
Dag 10: Celle - Kiel / Oslo
På formiddagen kjører vi frem til Kiel. Kl 14.00 blir det avreise med Color Line´s ferje til Oslo. Middag ombord og overnatting i utvendig dobbeltlugar.
Dag 11: Oslo - Trøndelag
Frokost på ferja før ankomst Oslo kl 09.30. Turens siste middag inntas på Alvdal. Retur til Trøndelag på kvelden.


11 DAGER
11.450,-

Turnr.: 49
Avreise:
Påstigningsliste alernativ: 1

Prisen inkluderer:
  • 8 hotellovernattinger
  • 11 frokost
  • 11 middag
  • Color Line Oslo-Kiel tur/retur med utvendig dobbeltlugar
  • Lokal guide i Wien og Budapest
  • Inngang Schonbrunn
Tillegg:
  • Enkeltrom hotell kr. 1.600,-
  • Konsert i Wien kr. 250,-
Utskrifsversjon:
 Pdf/utskriftsversjon 

Påmelding:
- Epost
- Tlf: (+47) 74088700