Rundreiser
PS! Denne turen har gått
Se årets turer
Bodensjøen - Alsace
Både Tyskland, Østerrike og Sveits grenser mot Bodensjøen og området har fin natur. Vi har hovedoppholdet i Bregenz som ligger i østenden av sjøen. Vi har utflukter til Sveits og Liechtenstein. Vi besøker blomsterøya Mainau som ligger på tysk side av sjøen. Etter oppholdet ved Bodensjøen besøker vi Alsaceområdet i Frankrike som ligger på vestsiden av Rhinen. Området er kjent for sine fine småbyer og sin vindyrking. Vi benytter Color Lines ferjer mellom Oslo og Kiel på turen.
Dag 1: Trøndelag - Oslo / Kiel
Meget tidlig avreise fra Trøndelag. Etter frokost på Alvdal går turen til Oslo og avreise med Color Lines ferje til Kiel kl 14.00. Middag/koldtbord ombord og overnatting i utvendige dobbeltlugarer.
Dag 2: Kiel - Bamberg
Frokost ombord før ankomst Kiel kl 09.30. Turen går på fine tyske motorveger sørover forbi Hamburg, Hannover, Kassel og frem til Bamberg. Her blir det middag og overnatting på hotell Residenzschloss.
Dag 3: Bamberg - Bregenz
På formiddagen kjører vi frem til Ulm hvor det blir et opphold. Byen som ligger ved Donau er kjent for sin fine kirke med verdens høyeste kirketårn. På ettermiddagen har vi kort vei til Bodensjøen og Bregenz i Østerrike. Her skal vi overnatte i 3 netter på Hotel Mercure.
Dag 4: Bregenz
Denne dagen tilbringer vi iro. Vi kan benytte dagen til handling, gå langs fine strandpromenader eller blir med på en båttur på Bodensjøen.
Dag 5: Bregenz, utflukt Sveits
Vi tar utflukt sørover. Vi kjører først frem til Liechtenstein og tar et opphold i hovedstaden Vaduz. Etterpå kjører vi inn i Sveits og frem til det kjente klosteret i Einsiedeln. Vi fortsetter frem til Vierwaldstättersjøen og tar et opphold i Luzern før vi kjører tilbake til Bregenz.
Dag 6: Bregenz - Mainau - Colmar
Vi kjører på sørsiden av Bodensjøen frem til den kjente blomsterøya Mainau som ligger i Tyskland. Øya har blitt en eksotisk hage midt i hjertet av Europa. Det er først og fremst den svenske grev Bernadotte som har bygget ut øya. Vi får oppleve roser og annen blomsterprakt, trær, springvann m.m. Etter oppholdet har kjører vi gjennom den sørlige del av Schwarzwald til Freiburg, over Rhinen og frem til Colmar i Alsace, Frankrike. Colmar er en trivelig mindre by med fine bindingsverkshus, kanaler m.m. Vi bor i 2 netter på hotell Bristol.
Dag 7: Colmar, utflukt vinområde
Vi kjører en liten strekning av «vinvegen ». Vi passerer flere småbyer og tar et opphold i Ribeauville og Riquwhir hvor vi smaker på vinen fra området. Ettermiddagen disponibel i Colmar.
Dag 8: Colmar - Hildesheim
Vi kjører nordover til Strasbourg hvor vi tar en byrundtur i sentrum. Byen har en meget fin kirke, Notre Dame. På ettermiddagen kjører vi inn i Tyskland og kjører forbi Frankfurt og Kassel før vi kommer frem til Hildesheim og overnatting på hotel Le Meridien.
Dag 9: Hildesheim - Kiel / Oslo
På formiddagen kjører vi frem til Kiel. Kl 14.00 avreise med Color Lines ferje til Oslo. Middag / koldtbord ombord og overnatting i utvendige dobbeltlugarer.
Dag 10: Oslo - Trøndelag
Frokost ombord før ankomst Oslo kl 09.30. Middag på Alvdal og retur til Trøndelag på kvelden.


10 DAGER
9.900,-

Turnr.: 31
Avreise:
Påstigningsliste alernativ: 1

Prisen inkluderer:
  • 7 hotellovernattinger
  • 10 frokost
  • 10 middag
  • Color Line Oslo - Kiel tur/retur
  • med utvendig lugar.
  • Inngang Mainau
  • Vinsmaking Alsace
  • Lokal guide i Strasbourg
Tillegg:
  • Enkeltrom hotell kr 1.220,-
Påmelding:
- Epost
- Tlf: (+47) 74088700