Europa
Denne turen har gått
Portugal og Nord-Spania, fly og buss
Portugal´s hovedstad ligger ved elva Tejo´s utløp ved Atlanterhavskysten. Byen
har ca 2 mill. innbyggere og er Portugal´s økonomiske og kulturelle sentrum.
I de gamle bydelene kan vi oppleve trange kuperte gater, håndmalte kakkelfasader
og mange historiske steder fra byens storhetstid som hovedstad i det
portugisiske riket og en svært viktig handelsby i Europa. På turen besøkes også
Portugal´s kjente vinområder Douro og Porto med sin kjente portvin. I Spania
besøkes den kjente valfartsbyen Santiago de Compostela, kystbyen La Coruna,
Leon og Oviedo. Langs Spania´s nordkyst mot Biskayabukta besøkes Bilbao
med sitt kjente Guggenheimmuseum. På reisen benyttes fly til Lisboa og fly
tilbake fra Bordeaux i Frankrike.

Dag 1: Værnes - Lisboa
Avreise fra Værnes på formiddagen med SAS til Gardermoen. Videre med Braathens direktefly til Lisboa. Ankomst Lisboa på ettermiddagen. Busstransport frem til hotell Fenix hvor det blir overnatting i 3 netter. Hotellet ligger sentralt med kort avstand til sentrum og den gamle bydel.
Dag 2 og 3: Lisboa
Vi har 2 dager disponible i Lisboa. Vi tar en byrundtur med lokal guide og ser på byens hovedattraksjoner. Ved Tejo´s utløp ligger bydelen Belem med mange store og imponerende byggverk og mange museer. Her ligger byens kjente landemerke forsvarstårnet Torre de Belem. Vi får også se den nyeste bydel langs elva Tejo hvor verdensutstillingen fant sted i 1997. Her ligger et stort akvarium og et meget stort kjøpesenter. Lisboa er mest kjent for sine gamle bydeler i sentrum. Her er det smale og bratte gater med sine kjente trikker. Fra slottet Castelo de Sao Jorge har en fin utsikt utover byen. Det blir tid på egen hånd og det er mange muligheter for handling m.m. Man kan også ta en utflukt til byene Estoril og Cascais ved Atlanterhavskysten.
Dag 4: Lisboa - Porto
Vi forlater Lisboa og kjører nordover mot Coimbra og frem til Portugal´s nest største by Porto som ligger ved utløpet av Duoroelven. Byen var en svært viktig handelsby og er i dag sentrum for handelen med portvin. Byen har gammel bebyggelse som viser at byen var en viktig sjøfartsby. Her blir det overnatting i 2 netter.
Dag 5: Porto, utflukt Duorodalen
Denne dagen tar vi en utflukt oppover langs Duoroelven og frem til de viktige vindyrkingsdistriktene. Vinrankene slynger seg oppover åssidene og gir et meget frodig landskap. Vi prøvesmaker på vin fra området og besøker også byen Vila Real som ligger høyt i terrenget.
Dag 6: Porto - Santiago de Compostela
Porto er sentrum for handelen med portvinen og i bydelen Vila Nova de Gaia besøkes Sandemann´s store vinlager. På ettermiddagen fortsetter vi nordover kysten og passerer grensa til Spania. Vi kjører frem til den kjente valfartsbyen Santiago de Compostela hvor pilgrimmer har strømmet til siden middelalderen. Her blir det overnatting i 2 netter.
Dag 7: Santiago de Compostela
Vi tar en byrundtur med lokal guide som viser oss den store katedralen som ble påbegynt på 800-tallet, erkebiskoppalasset og San Jeronimo-klosteret. Hele året varfarter turister og pilgrimmer til byen. Ettermiddagen disponibel på egen hånd.
Dag 8: Santiago de Compostela - Leon
Vi kjører frem til kystbyen La Coruna. Fra La Coruna seglet en gang "Den uovervinnelige armadaen" mot England. Vi fortsetter østover inn i landet. Vi passerer en av Spania´s eldste byer, Betanzos. Videre mot Lugo som har en godt bevart bymur fra romersk tid. Vi ankommer Leon på ettermiddagen. Byen ble grunnlagt før Kristis fødsel og var en viktig romersk handelsby. Byens katedral er kjent for sine vinduer med glassmalerier.
Dag 9: Leon - Santander
Vi kjører gjennom fjellandskap nordover mot kysten og den gamle hovedstad Oviedo i kongeriket Asturien. Vi kjører østover langs Biskayabukta og mot sør høye fjell, Picos de Europa med 2.648 m.o.h. Vi kjører frem til havnebyen Santander som er en populær ferieby og har et livlig havnekvarter.
Dag 10: Santander - San Sebastian
Vi fortsetter østover og har dagens hovedopphold i Bilbao, baskernes hovedstad. Her besøker vi det kjente Guggenheimmuseet. Det er bygningsmessig meget merkelig og spektakulært. Museet ble innviet av den spanske kongen i 1997 og har blitt et symbol for Spania og Bilbao. Her vises europeisk og amerikansk kunst. På ettermiddagen fortsetter vi den korte strekningen frem til San Sebastian, spanjolenes ferieby. Byen ligger vakkert til ved havet og har en fin gammelby.
Dag 11: San Sebastian - Bordeaux - Værnes
På formiddagen kjører vi inn i Frankrike og frem til Bordeaux. Herfra blir det fly til Værnes via Amsterdam.


11 DAGER
kr. 12.850,-

Turnr.: 48
Avreise: