Europa
Denne turen har gått
Rovinj, Kroatia, Adriaterhavskysten
Adriaterhavskysten har alltid vært populære reisemål. På italiensk side er landskapet flatt og det finnes store sandstrender. På østsiden er landskapet mere variert og berglendt. Her finnes få sandstrender, noe som medfører at vannet blir meget klart og fint. Høydedrag mot nord reduserer de nordlige vindene i vinterhalvåret og dette medfører et behagelig klima hele året. Det er mange kjente ferieplasser på halvøya Istra. Vi har valgt middelalderbyen Rovinj til hovedoppholdet på turen.
Dag 1: Trøndelag - Oslo / Kiel
Avreise fra Trøndelag tidlig på morgenen. Frokost på Alvdal og avreise med Color Line´s ferje fra Oslo til Kiel kl 14.00. Koldtbord/middag ombord og overnatting i innvendige dobbeltlugarer.
Dag 2: Kiel - Bamberg
Frokost ombord før ankomst Kiel kl 09.30. Turen går så sørover på fine tyske motorveger forbi Hannover, Kassel og frem til Bamberg for middag og overnatting på Mosser Hotel.
Dag 3: Bamberg - Villach
Vi fortsetter sørover forbi München og in i Østerrike ved Salzburg. Videre gjennom fint alpelandskap til Villach for middag og overnatting på Romantik Hotel Post.
Dag 4: Villach - Rovinj
Vi kjører gjennom Dolomittene og inn i Slovenia. Vi passerer Ljubljana før vi tar et opphold i Postojna. Her besøker vi de imponerende dryppsteinsgrottene. På ettermiddagen fortsetter vi ned til Adriaterhavet. Vi kjører på Istrahalvøya frem til Kroatia og middelalderbyen Rovinj. Her skal vi bo i 7 netter. På turen i mai og september ligger vi på Eden hotell, mens vi på turene i juni og august ligger på Park hotell. Eden hotell ligger i rolige omgivelser utenfor byen. I hagen ligger et stort svømmebasseng og stranden er like nedenfor. Langs sjøen er det gangveg til byens sentrum. Park Hotel ligger ved gangvegen og båthavna.
Dag 5 - 10: Rovinj
Vi har 6 hele dager disponible i Rovinj og området rundt. Byen var i middelalderen bygd på en øy, men kanalen er idag igjenfyllt og danner et åpent torg mot havnen. Her er det trivelig å sitte på en fortausrestaurant og nyte og se på livet. I de gamle trange gatene opp mot kirken finnes ulike forretninger hvor man kan gjøre innkjøp av lokal karakter. I tillegg til å slappe av med soling og bading tar vi ulike utflukter. En dag tar vi en båttur til øyene eller fjord utenfor Rovinj. Videre besøkes byen Pula kjent for sitt fine amfiteater. En ettermiddag tar vi også en utflukt litt opp i høyden inn i landet. Her besøkes en lokal gård hvor vi får servert områdets spesialitet, grillet svinekjøtt, med stedets vin.
Dag 11: Rovinj - Toblach / Dolomittene
Etter noen fine dager iro starter turen nordover. Vi kjører inn i Italia ved Trieste og videre vestover mot Venezia. Vi kommer frem til Toblach og overnatter på Santer hotell.
Dag 12: Toblach - München
Vi fortsetter nordover og kjører på imponerende alpeveger frem til Cortina og videre gjennom Dolomittene. Vi kjører gjennom Brennerpasset og tar et opphold i Tyrols hovedstad Innsbruck. Videre forbi Seefeld og inn i Tyskland ved Garmisch Partenkirchen. Ankommer München på ettermiddagen hvor det blir overnatting.
Dag 13: München - Hildesheim
Vi kjører forbi Seefeld og inn i Tyskland ved Garmisch-Partenkirchen. Vi fortsetter nordover forbi Wurzburg, Kassel og frem til Hildesheim hvor det blir middag og overnatting på Hotel Le Meridien.
Dag 14: Hildesheim - Kiel / Oslo
På formiddagen kjører vi nordover til Kiel og avreise med Color Line´s ferje til Oslo kl 14.00. Middag/koldtbord ombord og overnatting i innvendige dobbeltlugarer.
Dag 15: Oslo - Trøndelag
Frokost ombord før ankomst Oslo kl 09.30. Turens siste middag inntas på Alvdal. Retur til Trøndelag på ettermiddag/ kveld.


15 DAGER
kr. 9.950,-

Turnr.: 40
Avganger:

Prisen inkluderer:
  • 12 hotellovernattinger
  • 15 frokost
  • 15 middag
  • Minicruise Color Line Oslo - Kiel tur/retur
  • Inngang Postojnagrottene
Tillegg:
  • Enkeltrom hotell: kr 1.400,-
Påmelding:
- Epost
- Tlf: (+47) 74088700