Norge
Denne turen har gått
Sørlandet, Grimstad
Grimstad er en av Sørlandet´s perler, en idyllisk og sjarmerende by med de karakteristiske hvitmalte små sørlandshusene. Byen ligger i sentrum av mange andre koselige sørlandsbyer hvor vi kan ta kortere utflukter. En båttur ut i skjærgården med loff og reker hører selvfølgelig med. Videre inngår andre interessante utflukter med lokal guide. På tur sørover og nordover får vi også med oss mye fin norsk natur og attraksjoner.
Dag 1: Trøndelag - Gol
Avreise fra Trøndelag på morgenen. Turen går E6 sørover til Otta. Her tar vi vegen mot Vågå og over Valdresflya til Beitostølen. Videre til Fagernes og over Golsfjellet til Gol for overnatting på Pers hotell.
Dag 2: Gol - Grimstad
Vi kjører ned Hallingdalen, forbi Hønefoss og til Kongsberg hvor det blir ett besøk i Kongsberg kirke og museet. På ettermiddagen forbi Notodden og ned til Sørlandskysten. Ankommer Grimstad på ettermiddagen. Her blir det overnatting på Norlandia Sørlandet hotell i 3 netter. Hotellet ligger i rolige omgivelser på en høyde i Grimstad og har gangavstand både til badestrand og Grimstad sentrum.
Dag 3-4: Grimstad
Under oppholdet har vi forskjellige utflukter med lokal guide. Vi besøker Norsk Hagebruksmuseum hvor vi får omvisning i museet med eget vinmuseum og frøhandel. Etterpå besøkes parken på Drømmesmoen med urtehage. Videre besøkes Fjære kirke som er en vakker steinkirke fra midten av 1100- tallet. Her finner vi bautaen av Terje Vigen. I Steinbruddet i Fjæreheia ser vi på et flott utendørs amfiteater. Til slutt besøkes sjøfartsmuseet i Hasseldalen. Vi tar en båttur ut i Grimstad´s vakre skjærgård. Her finnes nesten ikke bebyggelse på de mange øyer og holmer fordi alt er i kommunalt eie. Under båtturen nytes reker og loff. Vi får en guidet byvandring og besøker Ibsenmuseet, Reimanngården med ulike kunstutstillinger og Grimstad kirke. Den er Norges nest største trekirke og har en fin utsikt utover byen og skjærgården.
Dag 5: Grimstad - Hamar
Vi forlater Grimstad og kjører nordover langs kysten forbi Larvik, Drammen og Oslo. Ankommer Hamar på tidlig ettermiddag. Her blir det overnatting på Rica Hotel.
Dag 6: Hamar - Trøndelag
Vi starter dagen med et besøk på Domkirkeodden før turen går nordover Østerdalen. Middag på Alvdal og retur til Trøndelag på ettermiddag/kveld.


6 DAGER
kr. 5.390.-

Turnr.: 6
Avreise:

Prisen inkluderer:
  • 5 hotellovernattinger
  • 5 frokost
  • 6 middag
  • Utflukter m/innganger som beskrevet
Tillegg:
  • Tillegg enkeltrom hotell kr 1.000,-
Påmelding:
- Epost
- Tlf: (+47) 74088700