Du finner også sidene kryptert med SSL : https://www.brustadbuss.no/
Rundreiser
Denne turen har gått
Paris m/franske vinveger, Champagne, Bourgogne, Alsace
Vinranker i Chablis, (WikiCommons: Peter, CC, Flickr)I Frankrikes nordøstre del finner vi tre av landets mest kjente vindistrikter som hver har sin unike karakter. Under turen besøkes ulike vinbyer, vinslott og vi får smake på gode viner. Vi starter turen med fly til Paris og får et opphold der før resten av reisen med buss tilbake.
Dag 1: Værnes - Paris
Tidlig avreise fra Værnes. Turen går via Oslo og frem til Paris på formiddagen. Vi kjører inn til sentrum hvor vi skal bo i 2 netter på Hotel Carltons som ligger sentralt på Montmartre. Etter middagen kan vi gå opp til kirken Sacre Coeur med fin utsikt utover byen. Etterpå besøk på malernes torg.
Dag 2: Paris
Sacre Coeur, ParisEifeltårnetPå formiddagen tar vi en byrundtur med lokal guide. Vi får se byens hovedseverdigheter som Triumfbuen, Eifeltårnet, Concordeplassen, Notre Dame m.m. Ettermiddagen til egen disposisjon. Muligheter for besøk på kabareten Moulin Rouge på kvelden.
Dag 3: Paris - Reims
Katedralen i ReimsVi forlater Paris og kjører østover mot Champagnedistriktet. I byen Epernay, hvor mange av champagnebedriftene ligger, prøvesmaker vi på den sprudlende drikken. Etterpå til Reims for overnatting på Quality Hotel. Byen er kjent for sin store katedral hvor franske konger ble kronet i over 600 år.
Dag 4: Reims - Beaune
Hotel Dieu (WikiCommons: Mediocrity, Public Domain)Vi fortsetter sørover og tar et opphold i Troyes før vi ankommer den lille byen Chablis. Her lages den kjente tørre hvite vinen som vi prøvesmaker til en produsent. På ettermiddagen videre til vindistriktet Bourgogne og byen Beaune. Her skal vi bo i 3 netter på Hotel Mercure Beaune Centre. I byen finnes flere vakre byggverk med dekorterte glasserte tak, hvorav Hotel-Dieu er det meste kjente.
Dag 5: Beaune, utflukt nordover
Denne dagen tar vi en tur i vindistriktet Côte de Nuits nord for Beaune. Vi besøker renessanseslottet Clos de Vougeot. Etterpå til Vosne-Romanée kjent for sine gode røde viner. I byen Nuits-Saint-Georges tar vi en vinprøving. På turen tilbake kjører vi gjennom den gamle vinbyen Aloxe-Corton.
Dag 6: Beaune, utflukt sørover
Meursault (WikiCommons: Havang(nl), gpl)Vi kjører litt sørover og besøker vindistriktet Côte de Beaune, Côte Chalonnaise og Côte Mâconnais. Vi besøker vinbyene Pommard og Meursault og tar naturligvis en vinprøving. Vi fortsetter sørover gjennom Chapaize og Chiny, hvor vi finner ruinene av et kloster og verdens største kirke før Peterskirken i Roma ble bygd.
Dag 7: Beaune - Colmar, Alsace
ColmarVi kjører østover forbi Besançon og Belfort og kommer til Alsacedistriktet, kjent for sine hvite viner. Vi besøker vinbyene Ribeauvillé og Riquewihr og smaker på gode hvite viner. Etterpå til Colmar for overnatting på Grand Hotel Bristol. På turen i oktober overnatter vi i Turckheim like utenfor Colmar. I byen finnes flere kanaler og mange bindingsverkshus i de gamle bydelene.
Dag 8: Colmar - Hildesheim
Turen fortsetter forbi Strasbourg og nordover Tyskland. Vi passerer Frankfurt, Kassel før ankomst Hildesheim for overnatting på Van der Valk hotell. (På avg. i oktober i Celle)
Dag 9: Hildesheim - Kiel / Oslo
På formiddagen kjører vi frem til Kiel og kl. 14.00 avreise med Color Lines ferje til Oslo. Koldtbord ombord og overnatting i utvendig lugar.
Dag 10: Oslo - Trøndelag
Frokost før ankomst Oslo kl. 10.00. Middag på Alvdal og retur til Trøndelag på kvelden.


10 DAGER
13.900,-

Turnr.: 41
Avganger:

Prisen inkluderer:
  • 8 hotellovernattinger
  • 9 frokost
  • 10 middag
  • 5 vinprøvinger
  • lokal guide i Paris
  • Fly Værnes - Paris
  • Color Line Kiel - Oslo med utvendig lugar
Tillegg:
  • Enkeltrom hotell: kr. 1.950,-
Påmelding:
- Epost
- Tlf: (+47) 74088700