Du finner også sidene kryptert med SSL : https://www.brustadbuss.no/
Europa
Denne turen har gått
I Vesterled, Shetland, Orknøyene og Skottland
LerwickPå denne turen i Vesterled følger vi vikingenes turer vestover. Vi besøker Skottland, Shetland og Orknøyene. Når vikingene seilte i vesterled ga de navn til viker, sund og alt som kunne hjelpe dem til å finne tilbake dit senere. Når de slo seg ned i nytt land fikk gårdene navn vikingene kjente fra stedene de kom fra. Noen av ordene de brukte i sitt språk ble tatt i bruk av de som bodde på de stedene de kom til og derfor vil vi kjenne igjen mange stedsnavn også i dag. På reisen benytter vi fly til og fra Skottland, NorthLink's ferjer fra Skottland til Orknøyene og Shetland.
Dag 1: Værnes / Aberdeen - Lerwick
Avreise med SAS fra Værnes til Stavanger og videre til Aberdeen i Skottland. Vi lander kl. 09.10. Her blir det en rundtur med buss. Byens sentrum stammer fra middelalderen. Byens havn er meget viktig for oljeindustrien i Nordsjøen. Kl. 19.00 er det avreise med NorthLink Ferries fra Aberdeen til Lerwick. Middag ombord og overnatting i innvendig dobbeltlugar.
AberdeenAberdeenNorthlink Ferries MS Hrossey, utifra Aberdeen
Dag 2: Lerwick, Shetland
Frokost ombord før ankomst Shetland kl. 07.30. Shetland eneste by Lerwick stammer fra 1600-tallet. Her aner man tydelig den skandinaviske arven. Gate- og stedsnavn har en velkjent klang. Shetland er kjent for å være hjem for millioner av sjøfugl og det er her at Shetlandsponnien har sin opprinnelse. Utpå formiddagen tar vi en rundtur med lokal guide. Under rundturen besøker vi et lite museum i Scalloway. Dette var en viktig havn under siste verdenskrig for de utallige båtturene fra Vestlandet hvor ShetlandsLarsen er den mest kjente skipper. Landskapet skifter mellom flate partier med torv og lyng, samt høyere utsiktspunkt mot havet i nordvest. Middag og overnattinger på Shetland Hotel.
Scalloway MuseumMinnesmerket for Shetlandsgjengen «Shetlandbus»Scalloway
ShetlandsponnyLerwickLerwick
Dag 3: Lerwick - Kirkwall
Dagen disponibel på egen hånd. Det er interessant å gå rundt i byen og finne mange norske navn på gater og bygninger. Vanligvis er det stor aktivitet i fiskerihavna. Kl. 17.30 er det avreise med North Link Ferries til Kirkwall. Middag ombord og ankomst Orknøyene kl. 23.00. Overnatting på Kirkwall Hotel i 2 netter.
Dag 4: Kirkwall, Orknøyene, utflukt
Sjøveien til Orknøyene var kjent flere hundre år før Kristus. Fra 600-tallet har det vært en innflytting av norske bønder til Orknøyene, hovedsaklig fra Rogaland og Agder. De fleste stedsnavnene på øyene er av gammelnorsk opprinnelse. Det var Harald Hårfagre som grunnla jarldømme Orknøyene og øyene ble kristnet av Olav Tryggvason i 995 og fra 1152 hørte kirken til under erkebiskopen i Nidaros. Vi tar en utflukt med lokal guide. På Stenness ligger de mystiske Standing Stones. I Sandwick ligger stenalderlandsbyen Skara Brae fra 3000 år før Kristus. Det fines også mange minnesmerker fra verdenskrigene. Vi kjører langs Scapa Flow hvor det var en stor engelsk base fram til 1957. Her får vi høre historiene fra første og andre verdenskrig.
Skara brae, OrknøyeneItalienske kapellMagnuskatedralen, Kirkwall

Skara brae, OrknøyeneSkara brae, OrknøyeneMagnuskatedralen, Kirkwall

Orknøyene
Highland Park WhiskyDag 5: Kirkwall - Inverness
Formiddagen på Orknøyene. Vi ser på Magnuskatedralen som ble bygd i det 12.århundre av jarl Ragnvald til minne om hans onkel Magnus Erlendsson som ble drept på Orknøyene. Vi skal også besøke verdens nordligste whiskydestilleri, Highland Park. Vi får innføring i produksjon og smaksprøve og selvfølgelig muligheter for handling. På ettermiddagen tar vi ferje fra Stromness til Scrabster i Skottland. Vi fortsetter sørover til Inverness, hovedstaden i «The Highlands» for overnatting.
Higland park destilleriHigh Street, InvernessInverness
Dag 6: Inverness - Aberdeen / København / Værnes
Vi kjører østover gjennom Spreyområdet som er det største whiskydistriktet i Skottland. Videre gjennom kupert og fruktbart landskap til Aberdeen. Kl. 19.30 avreise med SAS til København og videre til Værnes ved midnatt.


6 DAGER
14.490,-

Turnr.: 30
Avreise:

Prisen inkluderer:
  • Fly Værnes - Aberdeen tur/retur
  • Ferje Aberdeen - Lerwick med lugar
  • Ferje Lerwick - Kirkwall
  • Ferje Stromness - Schrabster
  • 4 hotellovernattinger
  • 5 frokost
  • 1 lunsj
  • 5 middag
  • Diverse utflukter med lokale guider i følge program
Tillegg:
  • Enkeltrom hotell: kr. 2.800,-
Utskrifsversjon:
 Katalogside: 23

Påmelding:
- Epost
- Tlf: (+47) 74088700

Søk med kategori
Periode
 » Sommer
Tema
 » Historie
 » Natur
Reisemåte
 » Fly
 »  » Fly tur/retur
 »  » Rundreise med buss
Reisemål
 » Nord Europa
 »  » England