Du finner også sidene kryptert med SSL : https://www.brustadbuss.no/
Fly tur/retur
Denne turen har gått
Sør-Afrika

KariegaDenne turen til Sør-Afrika foregår i november når det er vår/sommer på den sørlige halvkule. Vi flyr via London og det er en relativt lang flyreise men vi har samme tidssone det merkes derfor ikke så mye. Vi besøker først et naturreservat nord for Port Elisabeth på østkysten. Her drar vi ut med jeeper på safari for å se ulike dyr. Vi kjører langs "Garden Route" før Cape Town. Her blir det også utflukt til fangeøya Robben Island. Vi besøker også vindistriktet utenfor Cape Town.
Dag 1: Fly Værnes - London - Johannesburg
Kl. 10.30 avreise med SAS fra Værnes til Oslo. Herfra blir det British Airways videre til London. På kvelden blir det avreise med British Airways til Johannesburg, flytid ca. 11 timer.
Dag 2: Johannesburg - Port Elizabeth - Kariega
Ankomst Johannesburg hvor det blir pass- og tollkontroll. Videre med innenriksfly til Port Elizabeth. Her venter buss og guide og vi fortsetter til Kariega Main Lodge. Vi skal bo i mindre hus på området. Middag på kvelden.
Main Lodge, KariegaMain Lodge, KariegaMain Lodge, Kariega
Dag 3: Kariega, safari
Vi starter tidlig på morgenen med morgensafari i jeeper. Vi håper å få se mange av de ulike dyr som finnes i reservatet. Vi holder utkikk etter de fem store, leopard, løve, neshorn, elefant og bøffel. Vi kjører tilbake til lodgen for frokost og litt avslapping. På ettermiddagen drar vi igjen ut på safari. Etter solnedgang kommer vi tilbake for middag.
KariegaKariegaKariega
Dag 4: Kariega - Knysna
Også denne morgenen blir det safari før frokost og avreise. Vi kjører langs kysten på «Garden Route». Vi tar et opphold i den store populære feriebyen Plettenberg Bay. Her besøkes også en plass hvor de arbeider med å tilpasse aper og andre dyr tilbake til naturen etter et liv i fangenskap. Vi fortsetter til Knysna en liten by som er kjent for sine sandstenklipper og vakker lagune. Byen er omgitt av grønne skoger. Her skal vi bo i 2 netter på hotell Knysna Hollow litt utenfor bysentrum. Middag på hotellet.
Garden Route Dam, GeorgePlettenberg BayKnysna Hollow Country Estate
Dag 5: Knysna
På formiddagen kjører vi inn til sentrum. Vi tar en båttur på den vakre lagunen. Ettermiddagen disponibel før dagens middag inntas på en strandrestaurant.
Dag 6: Knysna - Oudtshoorn
Vi forlater Knysna etter frokost. Vi kjører over Outenique fjellene til Oudtshoorn som er kjent for sin strutseoppdrett. Vi besøker dryppsteinsgrottene Cango Caves med sine flotte kalksteinformasjoner. Etterpå besøkes en strutsefarm. Vi skal bo på Queens Hotel. Middag på nærliggende restaurant.
Dag 7: Oudtshorn - Cape Town
Vi fortsetter gjennom det ørkenlignende landskapet Karoo som går over i et frodig landbruksområde med mye fruktdyrking før vi ankommer Cape Town, Kappstaden. Byen ble grunnlaget i midten av 1600-tallet som en handelsstasjon for Ostindiske kompaniet. Over byen rager det 1000 meter høye Table Mountain. Vi skal bo i 3 netter på President Hotel i Seapoint. Vi spiser lunsj før vi ankommer Cape Town.
KarooCape Town havn med Table MountainPresident Hotel, seapoint
Dag 8: Cape Town
Vi tar en sightseeing i selve byen og rundt på Kapphalvøya. Vi kjører langs kystvegen og passerer Clifton, Llandadno, Sandy Bay og Hout Bay. Vi besøker Godekappoden med sitt naturreservat. Ved Cape Point møtes Atlanterhavet og det Indiske hav. Vi kjører tilbake om Boulder Beach og ser den berømte pingvinkolonien. Vi kjører gjennom kystbyene Simonstown og Fish Hock. Kveldens middag inntas på en restaurant på Victoria og Alfred Waterfront bygget på toppen av kaiene i Cape Town havn.
Cape TownCape TownCape Town
Dag 9: Cape Town, utflukt Robben Island
Vi besøker først ulike bydeler i Cape Town og får godt innblikk i byens historie og utvikling. Vi tar en båttur til Robben Island kjent som fangeøya hvor Nelson Mandela satt fanget i over 20 år. På øya finnes også et rikt dyreliv med antiloper, strutser og pingviner. Ettermiddagen og kvelden til egen disposisjon.
Robben IslandRobben IslandNelson Mandels celle på Robben Island
Dag 10: Cape Town - Franschhoek
Vi forlater Kappstaden og kjører ut til vinområdene i Stellenbosch og Franschhoek. Her er det fruktbare vinmarker og fine gamle hus og gårder. Vi besøker 2 vingårder for vinprøving og spiser også lunsj her. Overnatting på Le Franschhoek Hotel og Spa. Her spiser vi også turens avskjedsmiddag.
Franschhoek Valley
Dag 11: Franschhoek - Cape Town - London
Formiddagen på egen hånd før vi kjører gjennom vindistriktet Stellenbosch hvor vi spiser lunsj på en vingård. På ettermiddagen til flyplassen i Cape Town og på kvelden avreise med British Airways til London. Middag ombord på flyet.
Dag 12: London - Oslo - Værnes
Ankomst London tidlig på morgenen Videre med British Airways til Oslo og SAS til Værnes kl. 19.15.



12 DAGER
29.800,-

Turnr.: 59
Avreise:

Prisen inkluderer:
  • Fly Værnes - Sør-Afrika tur/retur som beskrevet
  • 9 hotellovernattinger
  • 9 frokost
  • 5 lunsj
  • 8 middag
  • Utflukter som beskrevet
Tillegg:
  • Enkeltrom hotell: kr. 4.410,-

Påmelding:
- Epost
- Tlf: (+47) 74088700