Du finner også sidene kryptert med SSL : https://www.brustadbuss.no/
Europa
Denne turen har gått
Nederland - Belgia med Brügge og Gent
GentPå denne turen besøkes de sørlige delene av Nederland med Rotterdam, det store Deltaprosjektet med dammer og kunstige øyer mot Nordsjøen samt Maastricht på returen. I Belgia besøkes byen Brügge og Gent samt Ardeene på grensen mot Frankrike. Her besøkes Dinant som ligger fint til ved elven La Meuse. Vi benytter Color Line Oslo - Kiel tur/retur på reisen.
Dag 1: Trøndelag - Oslo / Kiel
Tidlig start fra Trøndelag. Frokost på Alvdal og kl. 14.00 avreise med Color Lines ferje fra Oslo til Kiel. Lunsjbuffet ombord etter avgang. Overnatting i innvendig dobbeltlugar.
Dag 2: Kiel - Rotterdam
Frokost ombord før ankomst Kiel kl. 10.00. Turen går forbi Bremen og Osnabrück før vi kjører vestover mot Nederland. Ankommer Rotterdam på sen ettermiddag. Middag og overnatting på Thon Hotel Rotterdam som ligger i sentrum av byen. Fra hotellet er det fin utsikt til Erasmusbroen over elva Maas.Erasmusbroen, Rotterdam
Oosterscheldedam, ZeelandDag 3: Rotterdam - Brügge
Rotterdam ligger på begge sider av elvene Nieuwe Maas, en av kanalene i det store deltaet ved utløp av elvene Rhinen, Maas og Schelde. Havnen i Rotterdam er den største i Europa og vi får se store havneområde ut mot Nordsjøen. Vi kjører ut mot kysten, Zeeland, hvor vi får se store demninger og oppfylte øyer mot Nordsjøen. Hele dette store anlegget kalles Deltaprosjektet og er et beskyttelsessystem mot oversvømmelse ved storm og høyvann i Nederland. Den store utbyggingen strekker seg over 40 år og ble ferdig i 1997. Vi kjører over flere av de store demningene før vi ankommer Middelberg som var en viktig handelsby i Nederland. Vi kjører mot den Belgiske grensen gjennom en lang tunnel under innløpet til Antwerpen. Vi kjører over det flate Flandern from til Brügge hvor det blir overnatting i 2 netter.
Dag 4: Brügge
Under middelalderen lå byen ute ved kysten og var nord-Europas fremste handelsby. Pga. landhevingen er byen forbundet med havet med en 15 km lang kanal. Brügge finnes på Unescos verdensarvliste og hele sentrum er godt bevart fra middelalderen. Vi finner et stort torv omgitt av flotte bygninger, kirker, byporter m.m. I byen finnes flere kanaler med mange broer. Vi får omvisning av lokal guide og det blir også tid på egen hånd for å utforske byen nærmere. Dagens middag inntas på restaurant ved byens torv.
BrüggeBrügge
Dag 5: Brügge - Gent - Dinant
Frøste stopp blir i byen Gent. I middelalderen var Gent den nest største byen i nord-Europa etter Paris på grunn av stor tekstilproduksjon. Byen er idag Belgias tredje største by og har også en havn da kanaler forbinder byen med havet. I byen ser vi på Belgias mest kjente kunstverk, altertavlen i St.Baafskatedralen. På ettermiddagen fortsetter vi østover i det sørlige Belgia. Vi passerer byen Mons på veg mot Dinant i Ardennene. Byen ligger fint til ved La Meuse. Vi tar også en båttur på kvelden.
Dag 6: Dinant - Maastricht
Først besøkes et flott hageanlegg, Annevoie Gardens. Vi fortsetter østover gjennom Ardennene, et skogbevokst og meget kupert terreng. Vi tar et opphold i Han-Sur-Lesse og besøker dryppsteinsgrotter. I Ardennene foregikk store kamper under begge verdenskrigene og det finnes mange museer og minnesmerker. Vi kjører gjennom La Roche en Ardenne på veien mot Liège. På ettermiddagen kommer vi inn i provinsen Limburg i Nederland. Like etter grensepassering kommer vi til Maastricht. Byen er en av de eldste i Nederland og ble grunnlagt av romerne i år 50 f.Kr. Byen er idag spesielt kjent for "Maastrichtavtalen". Byen ligger fint til ved elven La Meuse, eller Maas som den heter på tysk og nederlandsk.
Annevoie GardensHan-Sur-LesseRådhuset, Maastricht
Annevoie GardensHan-Sur-LesseMaastricht
Dag 7: Maastricht - Hamburg
Vi passerer grensa til Tyskland og kjører nordover til Hamburg. På kvelden besøker vi parken «Planten un Blomen» med sitt flotte vannorgel med musikk, vann og lys.
Planten un BlomenPlanten un Blomen, HamburgAlster, Hamburg
Dag 8: Hamburg - Kiel / Oslo
På formiddagen kjører vi frem til Kiel hvor Color Lines ferje har avgang kl. 14.00. Koldtbord ombord og overnatting i innvendige lugarer.
Dag 9: Oslo - Trøndelag
Frokost ombord før ankomst Oslo kl. 10.00. Turens siste middag på Avldal og retur til Trøndelag på kvelden.


9 DAGER
11.910,-

Turnr.: 34
Avreise:

Prisen inkluderer:
  • Color Line Oslo - Kiel t/r
  • 6 hotellovernattinger
  • 9 frokost
  • 1 lunsj
  • 8 middag
Tillegg:
  • Utvendig lugar t/r : kr. 450,- p.p.
  • Singellugar tur/retur: kr. 900,-
  • Enkeltrom hotell: kr. 2.100,-
Utskrifsversjon:
 Katalogside: 30

Påmelding:
- Epost
- Tlf: (+47) 74088700