Du finner også sidene kryptert med SSL : https://www.brustadbuss.no/
Norge
Denne turen har gått
Hamarøy med Hamsundagene
HamsunsenteretHamsundagene på Hamarøy er en av landets eldste kulturfestivaler. Annenhvert år siden 1982 har Hamarøy invitert til festival i Æventyrland. I uken rundt Knut Hamsuns fødselsdag, 4. august, kan man her få unike opplevelser innen litteratur, musikk, teater, kunst og folkeliv.  På turen får man oppleve fin natur gjennom hele Nordland og det blir også utflukt til Hamarøy.
NordlandsportenDag 1: Trondheim - Mo i Rana
Starter fra Trondheim på morgenen. Vi kjører langs E6 forbi Steinkjer, langs Snåsavatnet og frem til Grong. Videre nordover skogkledde Namdalen. Vi tar et opphold ved Laksforsen i Vefsn. Videre gjennom den lange Korgenfjelltunnelen før ankomst Mo i Rana. Middag og overnatting på Meyergården hotell.
Dag 2: Mo i Rana - Hamarøy
Vi kjører oppover Dunderlandsdalen og over Saltfjellet. Det blir en stopp ved Polarsirkelsenteret. Videre ned Saltdalen forbi Rognan og frem til Fauske. Vi kjører gjennom mange tunneler langs Leirfjorden og kommer frem til Hamarøy. Vi skal bo i 3 netter på Tysfjord Turistsenter med fin utsikt utover Tysfjorden. Frokost og middag på hotellet.
PolarsirkelenTysfjord TuristsenterStetinden
Knut Hamsun i dikterstua på Nørholm (1929)Dag 3 og 4: Hamsundagene
Man har 2 hele dager disponible på Hamsundagene. Hovedaktivitetene er lagt til Hamsunsenteret men det foregår også arrangement andre steder i kommunen.
Hamsunsenteret er det nasjonale sentret for forfatter og nobelprisvinner Knut Hamsun (1859-1952). Det prisbelønte bygget ligger i storslått natur ved havstrømmen Glimma i Hamarøy. Det var ferdig på Knut Hamsuns 150-års fødselsdag 4.august 2009. Knut Hamsun hadde sitt barndomshjem og vokste opp på Hamarøy og landskapet har gitt inspirasjon til verdenskjente bøker som Pan, Markens grøde og Landstrykerne.
Hamsundagene fremstår idag som en betydelig litteraturfestival. Den skal fremme kjennskap til Knut Hamsuns liv og forfatterskap og være en møteplass for engasjert samfunnsdebatt.
Detaljene i programmet er ikke klart i januar 2016 men det blir aktiviteter ulike plasser. En del av arrangementet er fritt, men for noen av kulturaktivitetene som konserter o.l. er det nødvendig å kjøpe billett. For de som melder seg på sendes det ut nærmere informasjon senere. Vi kjører også rundt på Hamarøy og besøker Hamsuns barndomshjem i Hamsund og tar en tur til Tranøy som ligger mot Vestfjorden.
ÆventyrlesningHamsunsenteretHamsunsenteret
Fru Haugans Hotel, MosjøenDag 5: Hamarøy - Mosjøen
Vi starter turen sørover og kjører langs E6 over Saltfjellet, forbi Mo i Rana og frem til Mosjøen for middag og overnatting på Fru Haugans hotell.
Sjøgata, MosjøenDag 6: Mosjøen - Trondheim
På formiddagen tar vi en spasertur gjennom Sjøgata med mye fin gammel bebyggelse. Før vi fortsetter sørover E6. Turens siste middag inntas på Snåsaheia. Retur til Trondheim på sen ettermiddag.


6 DAGER
5.980,-

Turnr.: 10
Avreise:
Påstigningsliste alernativ: 5

Prisen inkluderer:
  • 5 hotellovernattinger
  • 5 frokost
  • 6 middag
Tillegg:
  • Enkeltrom hotell: kr 1.900,-
  • Evt. entreer Hamsundagene
Utskrifsversjon:
 Katalogside: 9

Påmelding:
- Epost
- Tlf: (+47) 74088700