Du finner også sidene kryptert med SSL : https://www.brustadbuss.no/
Cruise
Denne turen har gått
Tsarens vannveier, fra St.Petersburg til Moskva

Peter den store drømte allerede på 1700-tallet at det en dag skulle være mulig å seile mellom St.Petersburg og Moskva, men drømmen ble først virkelighet etter hans død. I dag seiler vi mellom de to metropolene, gjennom Russlands hjerte, takket være en omfattende bygging av kanaler og sluser. Med vårt flytende hotell som utgangspunkt får du oppleve byene og seilasen mellom dem, Europas to største innsjøer, Ladoga og Onega, gjennom 18 sluseanlegg og de mektige elvene Neva, Svir og Volga.
Dag 1: Trøndelag - St.Petersburg
Fly fra Værnes til St.Petersburg med KLM. Mellomlanding og flybytte i Amsterdam underveis. Vi blir møtt på flyplassen og kjørt til skipet MS Nikolay Chernyshevsky 3, som ligger ved kai i St.Petersburg. Informasjonsmøte før vi spiser middag ombord.
Dag 2: St.Petersburg
Eremitagen, St.Petersburg, (WikiCommons:Hamlet53)St.Petersburg ble grunnlagt av Peter den store for litt over 300 år siden og byen fascinerer sine besøkende med et nettverk av brede kanaler og avenyer, vakre parker og imponerende bygninger. Om morgenen skal vi på byrundtur og får blant annet se St.Isak-katedralen med den store gullkuppelen, Smolnyklosteret, hovedgaten Nevskij Prospekt, Blodskirken med de fargerike løkkuplene og Peter-Paul-festningen, hvor tsarene ligger begravet.
Isakkatedralen, St.Petersburg (WikiCommons:Heidas, gpl)Etter lunsj ombord besøker vi Eremitasjen med Vinterpalasset, det største og kanskje viktigste kunstmuseet i verden med rundt 3 millioner gjenstander, blant annet verker av Da Vinci, Rembrandt og Michelangelo. Om kvelden er det valgfri folkloreforestilling eller båttur på byens elver og kanaler.
Katarinapalasset, Pusjkin (WikiFrance: Ratigan, gpl)Dag 3: St.Petersburg
Dagen er fri til egen disposisjon for å utforske byen på egen hånd, evt. shoppingtur på Nevskij Prospekt. Alternativt en valgfri utflukt (bør forhåndsbestilles) til Pusjkin med omvisning i Katarinapalasset. Utflukten inkluderer besøk i den fantastiske parken til Peterhofpalasset, Peter den stores lystslott. Han var inspirert av Ludvig 14. sitt fantastiske slott i Versailles. Kl. 18.00 starter seilasen oppover Neva mot Ladoga-innsjøen. Før middag får vi en presentasjon av kapteinen og mannskapet.
Vodkamuseet i MandrogiDag 4: Mandrogi
Vi tilbringer en avslappende morgen ombord før vi kl. 12.00 ankommer landlige «grønne stasjonen» Mandrogi. Her kan du la deg frist av suvenirene fra lokale håndverkere eller besøke det lille Vodkamuseet. Vi får servert grillet pikniklunsj, shashlik, i det fri.
Forklaringskirken i Kizji (WikiCommons: Michail, gpl)Dag 5: Kizji
Like etter frokost kommer vi til den lille øya Kizji, nord i Onega-innsjøen, Europas nest største innsjø. Her ligger en samling av unike trehus, vindmøller og kirker. Den mest imponerende bygningen er Kristi Forklarelseskirke fra 1714, bygget uten en eneste spiker eller skrue. Den står på UNESCOs verdensarvliste. Cruiset fortsetter kl. 12.00 med rolig ettermiddag ombord.
Krillo-Belozersky klosteret (WikiCommons MatthiasKabel, gpl)Dag 6: Goritsy
På morgenen seiler vi på Volga-Baltik-vannveien, et system av elver, kanaler og sluser som gjør det mulig å seile fra Svir til Volga. Ved 13-tiden ankommer vi Goritsy. En typisk russisk landsby, og får oppleve stedets atmosfære og besøker hjemmet til en av de lokale bøndene. Valgfri utflukt til Kirillo-Belozersky-klosteret fra 1300-tallet. Cruiset fortsetter ved 16-tiden.
Dag 7: Jarolslavl
Etter lunsj legger vi til kai i Jaroslavl, en viktig havneby med 600 000 innbyggere. Her skal vi på en byrundtur for å beundre byens mange flotte bygninger, blant annet flere majestetiske katedraler fra 1600-tallet, Spasko-klosteret og Elias-kirken.
St. Dimitrij kirken «Blodskirken» (WikiCommons: Michail, gpl)Dag 8: Uglitsj
I dag skal vi besøke Uglitsj en av de tradisjonsrike byene ved Volga som tilhører Den gyldne ring. En krets av byer rundt Moskva, som er spesielt interessante på grunn av sin historie og arkitektur. Uglitsj fikk sin plass i historien med det uoppklarte drapet på Dimitrij, sønn av Ivan den grusomme, som for foranledningen til Boris Godunovs maktovertakelse. En byvandring og ser både Blodskirken og byens Kreml (byborg).
Vasilijkatedralen, Moskva (WikiCommons: Bart Slingerland, Rex, GPL)Dag 9: Moskva
Røde plass, Moskva (WikiCommons:Laban66, gpl)Den siste strekningen mot hovedstaden seiler vi på Vogla-Moskva-kanalen. Vi spiser lunsj ombord før vi ankommer Moskva ved 13-tiden. Moskva ble grunnlagt i 1147 og har vært Russlands hovedstad siden 1918 (samt før 1712). I dag bor det rundt 10 millioner i byen. På ettermiddagen blir det byrundtur og vi får se Den røde plass, Vasilijkatedralen og Leninhøyden med flott utsikt utover byen. Om kvelden er det valgfri sirkusforestilling eller bussrundtur med besøk i Metroen.
Troitse-Sergiyeva Lavra, klosteret (WikiCommons: EugeneZelenko, gpl)Dag 10: Moskva
Idag er det utflukt til Kreml, maktens sentrum i verdens største land. En vandring i dette området, med sine store katedraler og palasser, er obligatorisk for alle Moskva-besøkende.
Etter lunsj kan man utforske Moskva på egen hånd eller bli med på en av utfluktene som skipet tilbyr. Man kan besøke Rustningsmuseet, tsarens rikholdige skattkammer.
Dag 11: Moskva - Trondheim
Ilandstigning etter frokost. Transport til flyplassen. Fly fra Moskva til Trondheim sent på ettermiddagen. Mellomlanding og flybytte i Amsterdam.



11 DAGER
15.380,-

Turnr.: 32
Avreise:

Prisen inkluderer:
  • 10 netters cruise
  • 10 frokost
  • 9 lunsj
  • 10 middag
  • Fly Værnes - St.Petersburg og Moskva - Værnes
  • 7 utflukter ifølge program
  • 2 dager med norsktalende lokalguide (i St.Petersburg og Moskva)
  • Engelsktalende lokal guider
  • Orkester og underholdning ombord
  • Reiseleder fra Trøndelag
Tillegg:
  • Enkeltlugar, midtdekk: kr. 2.450,-
  • Midtdekk: kr. 530,- p.p.
  • Øvre dekk: kr. 1.060,- p.p.
Prisen inkluderer ikke:
Drikkevarer ombord
Tips til besetning, lokale guider og sjåfører
Visumomkostninger
Valgfrie utflukter, disse må bestilles og betales i Euro ombord

Pass og visum:
For reisen kreves visum for Russland. Dette ordnes av oss, men alle opplysninger for visumsøknaden må leveres oss senest 5 uker før avreise. Passet må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst (til 5.mars 2013). Visumkostnad er kr. 700,- per person.
Visum.pdf
Hjelpetekst her på siste side:
32_Tsarensvannveier.pdf

Betaling og avbestilling:
Etter bestilling utsendes depositumsfaktura på kr. 2.500,- per person. Sluttfaktura utsendes med betalingsfrist 65 dager før avreise.
Ved avbestilling gjelder følgende:
Inntil 120 dager før avreise: kr. 250,- p.p.
119-65 dager før avreise: kr. 2.500,- p.p.
64-45 dager før avreise: 50% av reisens pris
44-30 dager 75% av reisens pris
under 30 dager før avreise: 100% av reisens pris

Kart:
Google maps med stoppestedene

Utskrifsversjon:
 Pdf/utskriftsversjon 

Påmelding:
- Epost
- Tlf: (+47) 74088700