Du finner også sidene kryptert med SSL : https://www.brustadbuss.no/
Rundreiser
Denne turen har gått
I Vesterled, Orknøyene og Skottland

På denne turen i Vesterled følger vi vikingenes turer vestover. Vi besøker Orknøyene og Skottland. Når vikingene seilte i vesterled ga de navn til viker, sund og alt som kunne hjelpe dem til å finne tilbake dit senere. Når de slo seg ned i nytt land fikk gårdene navn vikingene kjente fra stedene de kom fra. På rundturen i Skottland får vi se mye av landets natur og vi besøker kjente plasser og byer. Vi har opphold i Edinburgh hvor vi også får oppleve Military Tattoo på Edinburgh Castle. På reisen benyttes fly til Edinburgh, buss på rundturen i Skottland og Ørknøyene og fly tilbake fra Aberdeen til Norge.
Dag 1: Trøndelag - Edinburgh
Avreise med Norwegian fra Værnes til Gardermoen på morgenen. Videre med Norwegian til Edinburgh. Ankommer Skottlands hovedstad kl. 13.05. Her skal vi bo i 2 netter på Hotel Hilton Grosvenor. På ettermiddagen kan man gjøre seg litt kjent i byen da det er gangavstand til hovedgaten. Princess street. Om kvelden vil vi oppleve en skotsk aften med tradisjonsrik musikk, mat og dans.
Dag 2: Edinburgh
På formiddagen tar vi en byrundtur med en lokal guide. Vi får se byens hovedattraksjoner og besøker også Edinburgh Castle med interessante museer. Ettermiddagen til egen disposisjon hvor handling på Princess Street er populært. Etter middagen skal vi overvære kveldens siste forestilling på årets Military Tattoo. Dette er en fantastisk opplevelse med den mektige Edinburgh Castle som fin kulisse.
Dag 3: Edinburgh - Fort William
Vi forlater Edinburgh og kjører vestover forbi Glasgow og langs Skottlands største innsjø, Loch Lomond. Videre til Tyndrum og ned den vide Glencoedalen. Videre langs kysten frem til Fort William. Byen ligger ved vestenden av Caledonienkanalen som forbinder Atlanterhavet med Nordsjøen. Fort William ligger også ved foten av Storbritannias høyeste fjell, Ben Nevis. Muligheter for å gjøre en fin handel i byens mange butikker. Utvalget av skotske ullprodukter er stort. Middag og overnatting på Cruachan Hotel.
Dag 4: Fort William - Thurso
På formiddagen kjører vi østover langs Caledonienkanalen, forbi Loch Lochy og frem til Fort Augustus med mange sluseanlegg. Byen ligger i sørenden av Loch Ness, en smal og dyp innsjø med god plass for "Nessie". Vi kjører forbi Urquhart Castle og passerer Inverness. På ettermiddagen fortsetter vi nordover gjennom the Highlands til Thurso på Skottlands nord-øst spiss. Middag og overnatting på Station Hotel.
Dag 5: Thurso - Orknøyene
Skara BraeVi tar ferje fra Scrabster til StromnessOrknøyene. Sjøveien til Orknøyene var kjent flere hundre år før Kristus. Fra 600-tallet har det vært en innflytting av norske bønder til Orknøyene, hovedsaklig fra Rogaland og Agder. De fleste stedsnavnene på øyene er av gammelnorsk opprinnelse. Det var Harald Hårfagre som grunnla jarldømme Orknøyene og øyene ble kristnet av Olav Tryggvason i 995 og fra 1152 hørte kirken under erkebiskopen i Nidaros. Magnuskatedralen står fortsatt i Kirkwall (Kirkjuvág) Vi tar en utflukt med lokal guide. På Stenness ligger de mystiske Standing Stones. I Sandwick ligger steinalderlandsbyen Skara Brae fra 3000 år før Kristus. Det finnes også mange minnesmerker fra verdenskrigene. Vi besøker Scapa Flow hvor det var en stor engelsk base frem til 1957. Her får vi høre historiene fra første og andre verdenskrig. Det blir overnatting på Orkney Hotel i Kirkwall i 2 netter.
Dag 6: Orknøyene
Også denne dagen tilbringes på Orknøyene. Vi ser på St. Magnuskatedralen som ble bygd i det 12-århundre av jarl Ragnvald til minne om hans onkel Magnus Erlendsson som ble drept på Orknøyene. Vi skal også besøke verdens nordligste whiskydestilleri, Highland Park. Vi får innføring i produksjon og smaksprøve og selvfølgelig muligheter for handling.
Dag 7: Orknøyene - Inverness
På formiddagen tar vi North Links ferje fra Stromness tilbake til Scrabster i Skottland. Vi kjører sørover i the Highlands til hovedstaden Inverness hvor det blir middag og overnatting på Glen Mhor Hotel.
Dag 8: Inverness - Aberdeen - Værnes
Vi kjører østover langs kysten forbi Nairn og Elgin. Herfra tar vi vegen gjennom det største whiskydistriktet og passer Dufftown. Videre gjennom variert landskap fram til Aberdeen på østkysten. På kvelden blir det SAS-fly til Stavanger og videre til Værnes.



8 DAGER
12.950,-

Turnr.: 48
Avreise:
Påstigningsliste alernativ: 3

Prisen inkluderer:
  • 7 hotellovernattinger
  • 7 frokost
  • 7 middag
  • Fly Værnes - Edinburgh
  • Fly Aberdeen - Værnes
  • Ferje Scrabster - Stromness tur/retur
  • Lokale guider og entreer som beskrevet
  • Inngang Military Tattoo
Tillegg:
  • Enkeltrom hotell kr. 1.170,-
Påmelding:
- Epost
- Tlf: (+47) 74088700